0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Orası amenna. Dediğin gibi yolun eğimi çok önemli hafif eğimli bir yol sabit hızla avensis 6.1 leri görebiliyor daha da zorlamamıştım. Ama hafif eğimliydi yolun çoğu ve araç boştu
Avensis ile 5lt yakanı merak ettim [emoji41]
Araç benzinliyken ben denizli aydın arasında yapmıştım tabi o zamanlar göstergedeki 90 gerçekte 80-85 km/h hızda gidiyordum [emoji38] şimdi lpg li olunca hiç çıkmadığım hızlara çıkıyorum arabada tabii tüketim de ortalama 7.5-9 lt /100km oluyor arabada okunan benzin tüketimi
Dün ilk kez bitirdiğim yakıt( son ışıkta yanıp sönüyordu) depomu fulleyerek yaptığım ölçüm sonucunu paylaşmak istiyorum...Dolum sırasında tırrrrrrr sesini duyar duymaz kapattırdım...Yorumlarınızı rica ederim...390 km sonunda Aygazdan 31 lt lpg aldım 1.93 ten 60 tl...Şehiriçi 7.75 lt / 100 km de tüketimim olmuş...0.1538 kuruş / km tüketimim mevcut...İl izmir ş.içi sakin klimalı kullanım çoğunlukla..Bence harika bir değer...Önceden 6.3-6.5 lt benzin tüketimim mevcuttu..6.5*%20 fazlası 7.8 lt lpghesabıda doğruymuş, teşekkürler BRC... Uzun yolda kaç olur acaba )
Neden Teşekkürler BRC dediniz anlamadım. Hangi Mqrka olursa olsun yaklaşık aynı tüketim olacaktı. Lpg öncesi mevcut benzin tüketiminizi paylaşmışsınız. Lpg de de%20 fazla tüketmiş. Tüketim normal yani. Uzun yolda da daha önce benzinde ne tüketiyorsanız %20 fazlasını tüketeceksiniz. Krş hesabından ziyade litre hesabı daha mantıklı. Cünkü 1,93 den de 2,35 den de lpg alsanız litre miktarı degişmeyecek. Yoksa 1,80 den yakıt alıp uzun yol yapıp şehir içi gibi anlatıp 12 krş yakıyorum diyenlere şaşırıyoruz.
LPG yi net hesaplamak çok zordur.Bilindiği üzere güvenlik nedeniyle yakıt tankının & 100'ü dolmaz. Genelde Max. %80 oranında dolar. Pompa basıncı güçlü olursa bu rakam % 83 'e çıkar, basıncı düşükse % 78 'e düşer. Aynı marka yakıtın bile pompa basınca farklı olabiliyor. Dolayısıyla aldığımız yakıt litresi her zaman değişebilir. A istasyonda boş tank 35 LT yakıt alırken B istasyonunda 37 LT alabiliyor, C istasyonu da 33 LT alabiliyor. Yani depo hiç bir vakit tam eşit olarak dolmuyor. Dışarının ısı durumu bile aldığımız yakıtın miktarını değiştirebilir. Sabah depo 35 lt yakıt alırken öğlen sıcakta 34,5 LT alabilir. Çünkü depo içinde kalan yakıt genleşebilir. Yaz kış bu durum daha fazla değişir. ( Bu rakamlar doğru olmayabilir; benim anladığım , kafamda canlandırdığım hayali rakamlar. Durumu anlatmak için farazi yazdım. Durum budur ama doğruluk payı yüzde kaçtır , bilemem. )
Merhaba, Corolla 1.6 mds benzin tüketim değerleri nedir acaba. Ölçüm yapan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim. Arabayı Haziran ayında aldım, henüz 2 depo benzin tükettim. Şu an aracın gösterdiği ortalama tüketim 7 lt. En son 207 TL lik benzin ile 655 km yol yaptım. Bunun maksimum 200 km si şehir dışı.207 TL / 655 = 31 kr civarı bir değer çıkıyor. Bana gayet iyi geldi, bir de sanırım km arttıkça biraz daha düşecektir.
Teşekkür ederim değerlendirmeleriniz için. Lpg şu anda değil ama daha sonra düşünüyorum, %40 civarı tasarruf sağlıyor. Yanlış hatırlamıyorsam benzinde katalog değerleri ortalamada 6,1 lt gösteriyordu. O değeri yakalamak pek mümkün olmaz ama, Erdem Bey'in söylediği 6,5 lt değerleri bile böyle bir araç için çok iyi sayılır.
Sizinle araçlarımız aynı.Ama yakıt tüketimlerimiz çok farklı. Bilgisayarı sıfırlıyorum 1 haftalık tüketim 10 lt.Tekrar sıfırlıyorum yine 10 lt yani sonuç hep aynı 10lt.(full ş.içi)Sadece bir kere bayraklıdan hataya geldiğimde 8.3 lt yazdı inanın eve mutlu bir şekilde girdim.O da nasıl oldu dümdüz yol arada bir ışıklardan dur-kalk ortalama 60-70 km hız ile yakaladım.Bir dahada hiç görmedim o değeri.Üstüne yapılan son ötv zamları ilede iyice belim büküldü.Sabahtan 2a mühendislik karabağlardan randevu aldım brc taktırıyorum.Bilmiyorum bu forumda mı gördüm yoksa başka bir yerdemi söz şöyle idi;Bu ülkede benzinli olan her araç lpgyi tadacaktır.