Gönderen Konu: Auris-Corolla 1.6 Otomatik Vites Yakıt Tüketimi Değerleriniz  (Okunma sayısı 108210 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2110 kere teşekkür etti
  • 3151 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris-Corolla 1.6 Otomatik Vites Yakıt Tüketimi Değerleriniz
« Yanıtla #80 : Ağustos 24, 2016, 00:49:50 »
Orası amenna. Dediğin gibi yolun eğimi çok önemli hafif eğimli bir yol sabit hızla avensis 6.1 leri görebiliyor daha da zorlamamıştım. Ama hafif eğimliydi yolun çoğu ve araç boştu

Benim araç da çok kasılırsa 6.0 ı görebiliyor, tork konvertör verimsiz ona rağmen araç hafif diye o kadar düşebiliyor, o da ancak düz yolda. Avensis'in o cüsseye ağırlığa rağmen multidrive s ile 6.1 leri görmesi imkansız değildir bence de. Tork konvertörden daha verimli en azından.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ağustos 24, 2016, 00:49:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30342
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ağustos 24, 2016, 01:03:33 »
Lpg tüketiminiz yol bilgisayarında görülen ortalamanın %20 kadar fazlasını yakıyorsa ayar tamamdır ki yakıt hesabında ücretler farklılık gösterebiliyor bu yüzden en doğru ölçüm 100 km de kaç litre yaktığıdır 1.6 mds aracımla şehir içi 10 litreye kadar lpg şehir dışı 6.7 litre lpg gördüm aracımın yol bilgisayarıda 5.5 ile 9 litre aralığında yol durumu yük vb etkenlerden dolayı değişiklik gösteriyor şehir dışı sabit hızda araç gerçekten yakıt tüketiminde şahsımca çok iyi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ağustos 24, 2016, 01:11:01 »
Avensis ile 5lt yakanı merak ettim [emoji41]

Araç benzinliyken ben denizli aydın arasında yapmıştım tabi o zamanlar göstergedeki 90 gerçekte 80-85 km/h hızda gidiyordum  :lol: şimdi lpg li olunca hiç çıkmadığım hızlara çıkıyorum arabada tabii tüketim de ortalama 7.5-9 lt /100km oluyor arabada okunan benzin tüketimi
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ağustos 24, 2016, 01:37:14 »
Aracın deposunu sürekli fulleyip km.yi sıfırlayıp,yakıtı bitirip denemeli,ayrıca uzun yol yumuşak kullanım,spor kullanım ,şehir içi dur kalk .Hepsinde tecrübe edilmeli ki aracın ne kadar yaktığı hesaplanılsın..  :) Ayrıca yakıtın lt. fiyatıda göz önünde bulunmalı kimi 1.85 e kimi 2.20 ye satıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ağustos 24, 2016, 09:34:44 »
Araç benzinliyken ben denizli aydın arasında yapmıştım tabi o zamanlar göstergedeki 90 gerçekte 80-85 km/h hızda gidiyordum  [emoji38] şimdi lpg li olunca hiç çıkmadığım hızlara çıkıyorum arabada tabii tüketim de ortalama 7.5-9 lt /100km oluyor arabada okunan benzin tüketimi
Boş araç düz yol 90 km sabit hızla 6l rahat görüyor araç 6. Vites sayesinde devir oldukça düşük kalıyor. 6lt gösterse en faza 7.2l civarı lpg yakar
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '16
  • 15 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Ağustos 28, 2016, 20:33:31 »
Dün ilk kez bitirdiğim yakıt( son ışıkta yanıp sönüyordu) depomu fulleyerek yaptığım ölçüm sonucunu paylaşmak istiyorum...
Dolum sırasında tırrrrrrr sesini duyar duymaz kapattırdım...

Yorumlarınızı rica ederim...

390 km sonunda  Aygazdan 31 lt lpg aldım 1.93 ten 60 tl...

Şehiriçi 7.75 lt / 100 km de tüketimim olmuş...
0.1538 kuruş / km tüketimim mevcut...

İl izmir ş.içi sakin klimalı kullanım çoğunlukla..
Bence harika bir değer...

Önceden 6.3-6.5 lt benzin tüketimim mevcuttu..

6.5*%20 fazlası 7.8 lt lpghesabıda doğruymuş, teşekkürler BRC... Uzun yolda kaç olur acaba :))
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ağustos 28, 2016, 21:41:11 »
Dün ilk kez bitirdiğim yakıt( son ışıkta yanıp sönüyordu) depomu fulleyerek yaptığım ölçüm sonucunu paylaşmak istiyorum...
Dolum sırasında tırrrrrrr sesini duyar duymaz kapattırdım...

Yorumlarınızı rica ederim...

390 km sonunda  Aygazdan 31 lt lpg aldım 1.93 ten 60 tl...

Şehiriçi 7.75 lt / 100 km de tüketimim olmuş...
0.1538 kuruş / km tüketimim mevcut...

İl izmir ş.içi sakin klimalı kullanım çoğunlukla..
Bence harika bir değer...

Önceden 6.3-6.5 lt benzin tüketimim mevcuttu..

6.5*%20 fazlası 7.8 lt lpghesabıda doğruymuş, teşekkürler BRC... Uzun yolda kaç olur acaba :))

Neden Teşekkürler BRC dediniz anlamadım. Hangi Mqrka olursa olsun yaklaşık aynı tüketim olacaktı. Lpg öncesi mevcut benzin tüketiminizi paylaşmışsınız. Lpg de de%20 fazla tüketmiş. Tüketim normal yani.  Uzun yolda da daha önce benzinde ne tüketiyorsanız %20 fazlasını tüketeceksiniz. Krş hesabından ziyade litre hesabı daha mantıklı. Cünkü 1,93 den de 2,35 den de lpg alsanız litre miktarı degişmeyecek. Yoksa 1,80 den yakıt alıp uzun yol yapıp şehir içi gibi anlatıp 12 krş yakıyorum diyenlere şaşırıyoruz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Ağustos 28, 2016, 22:43:01 »
LPG yi net hesaplamak çok zordur.
Bilindiği üzere güvenlik nedeniyle yakıt tankının & 100'ü dolmaz. Genelde Max. %80 oranında dolar. Pompa basıncı güçlü olursa bu rakam % 83 'e çıkar, basıncı düşükse % 78 'e düşer.
Aynı marka yakıtın bile pompa basınca farklı olabiliyor. Dolayısıyla aldığımız yakıt litresi her zaman değişebilir. A istasyonda boş tank 35 LT yakıt alırken B istasyonunda 37 LT alabiliyor, C istasyonu da 33 LT alabiliyor. Yani depo hiç bir vakit tam eşit olarak dolmuyor. Dışarının ısı durumu bile aldığımız yakıtın miktarını değiştirebilir. Sabah depo 35 lt yakıt alırken öğlen sıcakta 34,5 LT alabilir. Çünkü depo içinde kalan yakıt genleşebilir. Yaz kış bu durum daha fazla değişir.
( Bu rakamlar doğru olmayabilir; benim anladığım , kafamda canlandırdığım hayali rakamlar. Durumu anlatmak için farazi yazdım. Durum budur ama doğruluk payı yüzde kaçtır , bilemem.  )

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Ağustos 29, 2016, 10:05:58 »
Neden Teşekkürler BRC dediniz anlamadım. Hangi Mqrka olursa olsun yaklaşık aynı tüketim olacaktı. Lpg öncesi mevcut benzin tüketiminizi paylaşmışsınız. Lpg de de%20 fazla tüketmiş. Tüketim normal yani.  Uzun yolda da daha önce benzinde ne tüketiyorsanız %20 fazlasını tüketeceksiniz. Krş hesabından ziyade litre hesabı daha mantıklı. Cünkü 1,93 den de 2,35 den de lpg alsanız litre miktarı degişmeyecek. Yoksa 1,80 den yakıt alıp uzun yol yapıp şehir içi gibi anlatıp 12 krş yakıyorum diyenlere şaşırıyoruz.

Mehmet bey, haklısınız, ben çok çekinerek lpg taktırdım forumdada pekçok konu açtım kullanıcalara sordum, sonuçtan da memnun kalınca seçim yaptığım markaya teşekkür ettim,

evet litre fiyatları çok değişiyor, o yüzden bende hem tüketim değerim olan
lpg 7.75lt/100km ve aldğm litre fiyatına göre olan 0.15 kuruş değerini paylaştım...

yalnız ben sakin kullanırım sakin derken sol şeritte akan trafiğe katılır bir miktar boşluklara kayarım benden daha yavaş süren birine göre biraz daha hızlı ama daha az dur kalk yaparım..
yüksek devirlerde kullanmam, ancak yinede yüksek devirlere çıkma zorunluluğu olan özellikle yokuş yukarı durumlar için lpg ayarlarından benzin tüketimini açtırmayı düşünüyorum, çünkü aracımı 6-7 sene ( 120000 km civarına kadar) kullanma hedefim var, sübap vb motor sorunlarını da yaşamak istemiyorum

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 29, 2016, 10:07:56
LPG yi net hesaplamak çok zordur.
Bilindiği üzere güvenlik nedeniyle yakıt tankının & 100'ü dolmaz. Genelde Max. %80 oranında dolar. Pompa basıncı güçlü olursa bu rakam % 83 'e çıkar, basıncı düşükse % 78 'e düşer.
Aynı marka yakıtın bile pompa basınca farklı olabiliyor. Dolayısıyla aldığımız yakıt litresi her zaman değişebilir. A istasyonda boş tank 35 LT yakıt alırken B istasyonunda 37 LT alabiliyor, C istasyonu da 33 LT alabiliyor. Yani depo hiç bir vakit tam eşit olarak dolmuyor. Dışarının ısı durumu bile aldığımız yakıtın miktarını değiştirebilir. Sabah depo 35 lt yakıt alırken öğlen sıcakta 34,5 LT alabilir. Çünkü depo içinde kalan yakıt genleşebilir. Yaz kış bu durum daha fazla değişir.
( Bu rakamlar doğru olmayabilir; benim anladığım , kafamda canlandırdığım hayali rakamlar. Durumu anlatmak için farazi yazdım. Durum budur ama doğruluk payı yüzde kaçtır , bilemem.  )

tam net dolum litresi bilinemiyorsa (+, -) %5 kadar farklı olacağı düşünülmeli ozaman, ben devamlı ölçüm yapmayı severim,
her ışık söndüğünde bile alınan kmyi not ediyorum.. :)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 29, 2016, 10:15:30
aracım da range ( alınacak kalan yol) tutarsız, tüketim miktarıda 6.8-6.9lt gösteriyor?
benzinde 6.5 lt yakıyordum- lpg ölçümüm ilse 7.8 lt
bu 6.8-6.9 neyin değeri tam çözemedim,,

birde lpg tüketimi zamanla düşüyormu?
gösterge ışıkları eşit kmlerde sönmüyor bu bir sorun mu?_..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 1500
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Ağustos 30, 2016, 13:54:29 »
Merhaba, Corolla 1.6 mds benzin tüketim değerleri nedir acaba. Ölçüm yapan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim. Arabayı Haziran ayında aldım, henüz 2 depo benzin tükettim. Şu an aracın gösterdiği ortalama tüketim 7 lt. En son 207 TL lik benzin ile 655 km yol yaptım. Bunun maksimum 200 km si şehir dışı.

207 TL / 655 = 31 kr civarı bir değer çıkıyor. Bana gayet iyi geldi, bir de sanırım km arttıkça biraz daha düşecektir.
Uğur Özbayrak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Ağustos 30, 2016, 14:05:35 »
Aracinizi kullandiginiz guzargah kullanim sekliniz vs yakit tuketimini etkileyen bircok faktor var.  100km icin 7 litre normal mi normal. Cok fazla km yapan biri icin cok mu cok. Km arttikca tuketim duser mi duser diyorlar ama ben pek inanmiyorum en fazla 7 iken 6.9 6.8 tas catlasin 6.7 olsun.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Ağustos 30, 2016, 14:49:04 »
Merhaba, Corolla 1.6 mds benzin tüketim değerleri nedir acaba. Ölçüm yapan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim. Arabayı Haziran ayında aldım, henüz 2 depo benzin tükettim. Şu an aracın gösterdiği ortalama tüketim 7 lt. En son 207 TL lik benzin ile 655 km yol yaptım. Bunun maksimum 200 km si şehir dışı.

207 TL / 655 = 31 kr civarı bir değer çıkıyor. Bana gayet iyi geldi, bir de sanırım km arttıkça biraz daha düşecektir.

Bakımda eğer servisin kullandığı 5w30 premium yağı kullanırsanız tüketim düşmeyip aksine artacaktır muhtemelen. Çünkü sizin araçlar için optimum yağ 0w20 dir. Hayırlı olsun Güle güle kullanın.
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Ağustos 30, 2016, 20:44:36 »

Aynı araçı kullanıyoruz benim sakin ve düz yolda 6.3-6.5 lt arasıydı,
0.27-0.28 gibi bir rakam yani..

Yanlız çok km yaptığımdan lpg taktırdım yaklaşık 7.5-8lt lpg tüketiyorum 1.93 den alıyorum
Yaklaşık 0.15-0.16 kuruş şuan o yizden lpg tavsiye edeceğim sizede..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 1500
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Ağustos 30, 2016, 22:05:53 »
Teşekkür ederim değerlendirmeleriniz için. Lpg şu anda değil ama daha sonra düşünüyorum, %40 civarı tasarruf sağlıyor. Yanlış hatırlamıyorsam benzinde katalog değerleri ortalamada 6,1 lt gösteriyordu. O değeri yakalamak pek mümkün olmaz ama, Erdem Bey'in söylediği 6,5 lt değerleri bile böyle bir araç için çok iyi sayılır.
Uğur Özbayrak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Ağustos 30, 2016, 22:24:56 »
Lpg nin mali olarak faydası araçtan araca değişiyor. Özellikle yüksek hacimli motorlarda güzel bir ekonomi sağlıyor. Mesela benim araçta tamı tamına %50 tasarruf yaptırıyor bana.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Ağustos 30, 2016, 23:06:18 »
Teşekkür ederim değerlendirmeleriniz için. Lpg şu anda değil ama daha sonra düşünüyorum, %40 civarı tasarruf sağlıyor. Yanlış hatırlamıyorsam benzinde katalog değerleri ortalamada 6,1 lt gösteriyordu. O değeri yakalamak pek mümkün olmaz ama, Erdem Bey'in söylediği 6,5 lt değerleri bile böyle bir araç için çok iyi sayılır.

Benim gibi hep dizel araç kullanmışsanız o da fazla geliyor :) bu kullanım hep dikkat ederek ayak + yumurta + gaz pedalı sürüşünde oluyor, reelde öyle olmuyor aslında anlatmak istediğim,  Acele kullanımda gaza bastığınızda veya Biraz yokuşlu ve bozuk yollarda 30 kuruş üstünü görmek çok rahat..

Benim gibi 3 ayda 6500 km yaptıysanız km de yaklşaık 14 kuruş kar ile kapatıyorsanız yıllık 20000 km için 2500 tl min. civarı kardasınız demek.. Araçlarımız en uyumlu lpg yakıt sistemine motorlar değerlendirmek lazım :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Eylül 02, 2016, 21:35:23 »
Lpg ile 2. Depo tüketim değerlerimi de paylaşayım,

451 km- - 33.5 lt ---1.93 tl-litre fiyatından 65 tl yakıt aldım

Tüketim :
0.14 kuruş / km
7.46 litre lpg / 100 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Eylül 03, 2016, 04:40:07 »
Istanbulda 8.7 L karma. Ankara-Istanbul uzun yol 7.0 L.

SM-N930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2013 Auris Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 2500
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Eylül 20, 2016, 01:08:00 »
Sizinle araçlarımız aynı.Ama yakıt tüketimlerimiz çok farklı. :-\ :-\
Bilgisayarı sıfırlıyorum 1 haftalık tüketim 10 lt.Tekrar sıfırlıyorum yine 10 lt yani sonuç hep aynı 10lt.(full ş.içi)
Sadece bir kere bayraklıdan hataya geldiğimde 8.3 lt yazdı inanın eve mutlu bir şekilde girdim.O da nasıl oldu dümdüz yol arada bir ışıklardan dur-kalk ortalama 60-70 km hız ile yakaladım.Bir dahada hiç görmedim o değeri.
Üstüne yapılan son ötv zamları ilede iyice belim büküldü.Sabahtan 2a mühendislik karabağlardan randevu aldım brc taktırıyorum.

Bilmiyorum bu forumda mı gördüm yoksa başka bir yerdemi söz şöyle idi;
Bu ülkede benzinli olan her araç lpgyi tadacaktır.
Hayal içinde yaşayan kazurat içinde ölür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Eylül 20, 2016, 07:10:35 »
Sizinle araçlarımız aynı.Ama yakıt tüketimlerimiz çok farklı. :-\ :-\
Bilgisayarı sıfırlıyorum 1 haftalık tüketim 10 lt.Tekrar sıfırlıyorum yine 10 lt yani sonuç hep aynı 10lt.(full ş.içi)
Sadece bir kere bayraklıdan hataya geldiğimde 8.3 lt yazdı inanın eve mutlu bir şekilde girdim.O da nasıl oldu dümdüz yol arada bir ışıklardan dur-kalk ortalama 60-70 km hız ile yakaladım.Bir dahada hiç görmedim o değeri.
Üstüne yapılan son ötv zamları ilede iyice belim büküldü.Sabahtan 2a mühendislik karabağlardan randevu aldım brc taktırıyorum.

Bilmiyorum bu forumda mı gördüm yoksa başka bir yerdemi söz şöyle idi;
Bu ülkede benzinli olan her araç lpgyi tadacaktır.

Hocam selamlar, eğer evkalar gibi  eğimli yokuşlu yollar rotanız dahilindeyse benzinde tüketim çok artırıyor, birde ben yakıt bazlı sakin kullanırım aracı kırmızı ışık görünce yada sıkışıklıkta çekerim ayağımı gazdan çekerim normalde bile devir bandı 1500-2000 civarıdır...

Lpg yi şiddetle tavsiye ederim, çok memnunum şuanakadar lpg de zamlandı ama tüketimlerim 7.5 lt den yaklaşık 15-16 kuruşlarda şuan..