0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar yaklaşık 25 gün oldu aracımı alalı. 2016 makyajlı auris multis. Aldığımda sıfırladım ve şuan ist ş.içi kullanımım 560 km oldu ve ortalamam 7.5 lt. Ama aracı tabiri caizse yormadan ve mümkün olduğunca frene basmayıp gazı güzel ayarlayarak bir sürüş yaparım. Birde işe gidip geliyorum genelde 18 km sabah ve akşam yol mesafem var. Kalkışlarda da aracı gereksiz fazla bağırtarak kullanmamanızı tavsiye ederim. Hayırlı olsun aracınız.
Sakincasi yoksa ersin bey 643 km de ne kadar yakit yaktiniz.LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
selamlar,Ben de dün yeni aldım aracımı. İstanbul'dan sıfır olarak yola çıktım Ankara'ya geldim. Ortalama 130 civarı hız yaptım, ancak İstanbul'dan çıkarken mecburen trafik içerisinde cebelleştim. O sırada ortalama değerim 9 lt civarındaydı. Ancak yol açılınca değerim 8 lt ye düştü. Ankara şehiriçine gelince de 90 a bağlayıp ortalama 7 litreteye düştü. Umarım daha da düşer sakin kullanma ile.araç, 2016 1.6 active multidrive s skypack Auris.
Bu arada uzun yolda bir depo ile max. 120 km ile gidip de en fazla ne kadar yol katettiniz?800-850 km yaptığını söyleyenler var ancak henüz bir fikrim yok.
Depoyu ful doldurup depo bitinceye kadar mesafeyi ölçün ve öyle yaktığınız litreyi bulun. Eğer aracın gösterdiği ortalama yakıt tüketiminin %20 fazlası ise ayarınız doğrudur ve yakma miktarı doğrudur. Milletin söylemlerine inanmayın. Avensis ile 5 lt yakan da var. Rakım aşağı gittiğini hesap etmeden dönüşü hesap edip ortalamasını almadan az yaktığını söylüyorlar. Ayrıca kuruş hesabı yanlıştır, her yerde gaz fiyatı farklıdır. Doğru olan litre hesabıdır.
Avensis ile 5lt yakanı merak ettim [emoji41]
İsmi saklı kalsın, ama tek kişi yok yakıt tüketimini abartanlar. Fiesta 1.25 motor ile 5500 km yaptım en düşük 4.7 lt gördüm. Şimdi 4.7 yakıyor dersem ayıp olur, her ne kadar dağlık yerlerden gitsem de rakım aşağı idi. Git gel aynı şartlarla sürüş ile ortalama almak en olması gereken.