0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba. 2007 corolla 1.6 A/T aracım var. Sedan otomatik. Yakıt sarfiyatının çok olduğunu düşünüyorum, size danışmak istedim. araç 30 lt lpg ile şehir içinde (eskişehir-yoğun trafik) sadece 245 km gidiyor. Yani 100 km'de 12 lt lpg yakıyor. 3-4 aydır sarfiyat bu şekilde. atiker lpg var üzerinde. sarfiyat şikayetim sebebiyle ustaya götürdüm usta enjektörlerden 1'inde hata var dedi ve komple enjektörleri değiştirdi. Filtreyi değiştirdi, lpg ayarı yaptı. Yani sebep olarak gördüğü şeyleri yaptı ve benden birsürü para aldı ama sarfiyatım değişmedi. Benzer motor ve otomatik şanzımanlı araçları olanların ne kadr lpg sarfiyatı var? Lütfen yardımcı olur musunuz? Burda lpg 5,50 ve 67 kuruşa karşılık geliyor sarfiyat. Yakacağım arabayı nerdeyse. Başka neyine baktırmalıyım arabanın? teşekkürler
Eşimin tedavisi için yaklaşık bir aydır İstanbuldayım. Evim Ziverbeyde tedavi Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde dolayısıyla trafiğin en yoğun saatlerde D 100 yolunu kullanarak Hastahaneye gidip geliyorum. Şu an iki depo yakıt sarfiyatım oldu aynı akaryakıt istasyonundan ve aynı pompadan benzin alıyorum. 100 km/7,8 ve 8 lt. Yakıt tüketimim var. Bence sürüş karakterinide yabana atmayın. Toplam 7.500 km de yol bilgisayarı ortalamam 6,4 lt/100km.
Değerlendirmelerini sunan arkadaşlara teşekkür ederim. Aynı motor ve aynı şanzımanı kullanan araç sahipleri varsa onlar da yazabilir mi lütfen? Sizin aracınız kaç lt yakıyor? Ben şehir içi 12 lt lpg'nin çok olduğunu düşünüyorum. Karburatörlü sistem kartal şahinler yakardı bir zamanlar o kadar. Şehirler arası 8, şehir içi 10 lt olmalı gibi geliyor sanki
2017 Corolla 1.6 otomatik lpgli klima full açık uzun yolda 9litre şehir içi 13lt. yakıyor aracı yeni aldığım için çok fikir sahibi değilim ama bence biraz çok gibi geliyor.
Merhabalar LPG' li 2010 Corolla 1.6 Tam otomatik aracımla 4 gün önce Ankara' dan mersine 2 kişi ile yolun yarısı klima açık olarak yol bilgisayarında 100 km' de 4,9lt, depo hesabında 5,5 lt tüketimim oldu (Ankara' dan fullediğim depoyu 583 km sonra mersinde 32,32lt olarak yeniden doldurdum) Dönüşte klima hep açık ve 4 kişi ile 532 km sonra depoyu doldurduğumda 34,18lt gaz aldım buda depo hesabında 100 km' de 6,43lt tüketime denk gelirken bu esnada yol bilgisayarında 5,5 lt görünüyordu.(dönüşte daha sıcak hava, klima kullanımının fazla oluşu ve yokuş çıkış tüketimi etkiledi)aynı pompadan aynı saatte doldurmadığım için hesap yüzde yüz doğru diyemem ama 4 ileri otomatik şanzımanın arabayı çok hantallaştırdığı ve yakıtı artırdığını söyleyebilirim, herkese keyifli sürüşler