Gönderen Konu: Auris-Corolla 1.6 Otomatik Vites Yakıt Tüketimi Değerleriniz  (Okunma sayısı 108208 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 98500
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris-Corolla 1.6 Otomatik Vites Yakıt Tüketimi Değerleriniz
« Yanıtla #420 : Mayıs 06, 2021, 09:28:24 »
Techstream çalışmadı.  :wacko:

Ağustos ayında bakım var, orada baktıracağım.

Ayrıca Toyota-Techstream-V16-00-020 ile aracı kontrol edeceğim. ilk deneme olacak ama internet dünyası ucu bucağı yok, çözeriz bir şekilde :D

Bendeki 13LT kısmı bayan kullanıyor ve hiç zorlamıyor aracı diye düşününce fazla geldi. 8'e bile razıyım ama hiç 8 'i görmedim. 12,5 15 arası seyrediyor. Hava soğuk dedik, motor soğuk dedik ama kış geçti. çok ilginç dimi?

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 06, 2021, 09:29:34[/time]
13 lt/100 km kabul edilemez,bakıma gidinceye kadar orijinal hava filtresini alıp değiştirin şimdilik.

Araç full yetkili servis bakımlı.. Ama bu sefer farklı bir Yetkili Servise götüreceğim, göreceğiz nolcak.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2021, 09:31:49

Ben 13 lt yi 2010 mazda 3 aracımda (4 ileri tork konvertörlü) dipgaz kullanımda görürdüm bol yokuşlu yerde. Eğer trafik yoksa ve sürüş güzergahı bol yokuşlu değilse normal değil.

Öncelikle hava filtresi, yağ, yağ filtresi, tork konvertör yağı, bujiler değiştirilmeli. Yağlar aracın istediği standartlara uygun olmalı.

Araç yaklaşık 7 yıldır hep aynı yetkili serviste bakıma girmiş. :/ hepsine baktıracağım

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #420 : Mayıs 06, 2021, 09:28:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #421 : Mayıs 12, 2021, 16:45:10 »
1 tane hava filtresi sipariş verdim, o da araca uymadı :/

17801-21050 Denso

üstünden çıkan 17801-0D060. 

Okların yönü de farklıydı.

iade ettim, şimdi 178010-0D060 bakıyorum ama bulamadım nette..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #422 : Mayıs 19, 2021, 22:57:57 »
Arkadaşlar 2gün önce araç marş yememeye başladı.

Akü dedik ama diğer etkenleri de düşünüyoruz tabi.  Başka araçtan kablo çekip aracı çalıştırdık. Gezdim 1 saat kadar. Sonra atm önünde stop ettim. Baktım kalabalık 10saniye sonra tekrar çalıştırayım dedim. Baktım, çalışmıyor. TARAMALI gibi marş vruuyordu. Tekrar başka araç geldi, yükledik eve kadar geldik.

1 gün atlayarak bugün aküyü alabildim.

Varta seçtim. Akücü benim akünün bittiğini söyledi.. Marşta 3V veriyormuş.
Baktım, Akü orjinal MUTLU. 10yıllık kendileri anladığım :)

Şimdi asıl aktarmak istediğim yakıt kısmına geldik. Biliyorsunuz benim araç  ortalama 13 civarında tüketime sahipti.

Bugün uzun yolda 5.2 olan, şehir içinde maks 9 gördüm..

AKÜ yakıtı etkiler mi dostlar? Yoksa uzun yol yaptığım için ort. yavaş yavaş mı artacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2280 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #423 : Mayıs 20, 2021, 00:23:28 »
Arkadaşlar 2gün önce araç marş yememeye başladı.

Akü dedik ama diğer etkenleri de düşünüyoruz tabi.  Başka araçtan kablo çekip aracı çalıştırdık. Gezdim 1 saat kadar. Sonra atm önünde stop ettim. Baktım kalabalık 10saniye sonra tekrar çalıştırayım dedim. Baktım, çalışmıyor. TARAMALI gibi marş vruuyordu. Tekrar başka araç geldi, yükledik eve kadar geldik.

1 gün atlayarak bugün aküyü alabildim.

Varta seçtim. Akücü benim akünün bittiğini söyledi.. Marşta 3V veriyormuş.
Baktım, Akü orjinal MUTLU. 10yıllık kendileri anladığım :)

Şimdi asıl aktarmak istediğim yakıt kısmına geldik. Biliyorsunuz benim araç  ortalama 13 civarında tüketime sahipti.

Bugün uzun yolda 5.2 olan, şehir içinde maks 9 gördüm..

AKÜ yakıtı etkiler mi dostlar? Yoksa uzun yol yaptığım için ort. yavaş yavaş mı artacak?
Akü yakıtı etkilemez ama yol bilgisayarını etkiler doğru ölçüm yaptırmaz,uzun yoldan sonra şehir içi ağırlıklı kullanırsanız ortalama değişebilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #424 : Mayıs 20, 2021, 09:04:34 »
Bir kaç gün deneyeceğim, sonra sizinle paylaşırım.

Avrupa yakasında servis önerisi olan var mıdır? Yetkili servise 10bin bakımlarını yaptıracağım. Merak ettiğim bu araçta ECU dan gizli özellikleri açabilecek yer var mı?  TECHSTREAM ile baktığımda, bagaj açma dahil var ama değişiklik yapamıyorum. Otomatik kapı kilitleme de gördüm.  Bunlar için bilgili baba bir servis lazım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #425 : Mayıs 20, 2021, 09:14:11 »
Bir kaç gün deneyeceğim, sonra sizinle paylaşırım.

Avrupa yakasında servis önerisi olan var mıdır? Yetkili servise 10bin bakımlarını yaptıracağım. Merak ettiğim bu araçta ECU dan gizli özellikleri açabilecek yer var mı?  TECHSTREAM ile baktığımda, bagaj açma dahil var ama değişiklik yapamıyorum. Otomatik kapı kilitleme de gördüm.  Bunlar için bilgili baba bir servis lazım :)
Tem Toyota özel servis varken yetkili servise gerek yok,yetkili servisten daha bilgililer form ana sayfasında iletişim adresleri var,yedek parça ve tamir konusunda bulabileceğiniz en donanımlı yerdir.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #426 : Mayıs 20, 2021, 09:22:32 »
Araç full yetkili servis bakımlı, ondan düzeni bozmayayım diye dedim :)

Bir tek akü dışarıdan alınmıştır 10 yılda ;-)

Bu arada o servisi bu forumda herkes methediyor, özel indirim vs yapıyorlar mı üyelere?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #427 : Mayıs 20, 2021, 14:42:56 »
Araç full yetkili servis bakımlı, ondan düzeni bozmayayım diye dedim :)

Bir tek akü dışarıdan alınmıştır 10 yılda ;-)

Bu arada o servisi bu forumda herkes methediyor, özel indirim vs yapıyorlar mı üyelere?
Bizler TEM Toyota'yı indirim için övmüyoruz dürüst esnaflığı kişiliği ve kalife ustalıkları için övüyoruz,ufuk bey kibar bir insan ve her sorumuza bıkmadan yanıt veren yetkili servistekilerden daha bilgili kişidir,yanlarına gidip tanışırsanız yaptıkları işleri görünce bunca sene yetkili servise boşuna o kadar para vermişim dersiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #428 : Mayıs 22, 2021, 16:48:17 »
yanlış anlaşılmış olabilirim:

1 Herkes methediyor, işlerinde iyiler anladığım demekti

2 Bu forumda üyelere özel indirim var mı demek istemiştim

iki ayrı konu tek cümlede fırsatçılık gibi oldu sanırım.

Ümit bey destekleriniz için teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #429 : Haziran 11, 2021, 15:41:17 »
Arkadaşlar Şhell den ne zaman yakıt alsam çok yakıyorum şehiriçi  çok sıkışık trafiğe girmesem dahi 13 litreyi gördüm bitmesini zor bekliyorum hemen Po geçeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #430 : Haziran 11, 2021, 16:41:33 »
Arkadaşlar Şhell den ne zaman yakıt alsam çok yakıyorum şehiriçi  çok sıkışık trafiğe girmesem dahi 13 litreyi gördüm bitmesini zor bekliyorum hemen Po geçeceğim.
Shell'in yakıtı diğerlerine göre daha incedir,araç daha rahat çalışır daha performanslı hareket eder ama bir miktar fazla yakar,Shell ve OPET karıştırarak deneyin derim.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #431 : Haziran 16, 2021, 08:45:35 »
Shell'in yakıtı diğerlerine göre daha incedir,araç daha rahat çalışır daha performanslı hareket eder ama bir miktar fazla yakar,Shell ve OPET karıştırarak deneyin derim.
Dediğinizde olur ama zor oluyor Po çok iyi oluyor ikisi bir arada gibi  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #432 : Haziran 16, 2021, 09:53:47 »
Dediğinizde olur ama zor oluyor Po çok iyi oluyor ikisi bir arada gibi  :)
Petrol ofisinin yakıtı ilede karıştırabilirsiniz,bende önceden benzin ve Lpg'yi Shell den alıyordum ama son 1 buçuk senedir Po düzeltti şuanda iyi gidiyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 316 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #433 : Haziran 16, 2021, 11:28:01 »
2020 corolla mds şu ana kadar 4300 km.yol yapabildim.3000 km şehirlerarası ortalama 110 km. hız ,( 90 -100 km hızlarda araç yakıtı kokluyor )gerisi Kayseri şehiriçi yol bilgisayarı 6.7 gösteriyor.yakıtta birebir aynı çıkıp yol bilgisayarını destekledi.bu şartlarda fazla km. yapmadığım için lpg düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #434 : Haziran 16, 2021, 15:11:10 »
2020 corolla mds şu ana kadar 4300 km.yol yapabildim.3000 km şehirlerarası ortalama 110 km. hız ,( 90 -100 km hızlarda araç yakıtı kokluyor )gerisi Kayseri şehiriçi yol bilgisayarı 6.7 gösteriyor.yakıtta birebir aynı çıkıp yol bilgisayarını destekledi.bu şartlarda fazla km. yapmadığım için lpg düşünmüyorum.
Evet gerçekten az yakıyormuş zaten kendi adıma yılda 10000 km altında yapan bir kişi asla lpg taktırmamalıdır..
Zaman içersinde bobin arızası subap erimesi rolanti dolgalanması  gibi sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalıyorsunuz buda can sıkıcı olabiliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #435 : Haziran 16, 2021, 16:44:28 »
Merhabalar Muhittin bey,
Sizin gibi az km yapanlar için LPG anlamsız kalıyor,çok uzun yola çıkıyorsanız belki düşünülebilir ama amortisman süresi biraz uzun sürecektir,tek artısı aracı kullanırken daha özgür olacaksınız yakıtı pek dert etmeyeceksiniz acaba şuraya gitsem ne kadar yakar diye dünmezsiniz LPG benzine göre daha ucuz olduğu için insan yakıtı pek düşünmüyor.
Evet gerçekten az yakıyormuş zaten kendi adıma yılda 10000 km altında yapan bir kişi asla lpg taktırmamalıdır..
Zaman içersinde bobin arızası subap erimesi rolanti dolgalanması  gibi sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalıyorsunuz buda can sıkıcı olabiliyor..
Merhabalar Kenan bey,
Araç motoru lpg'ye uyumlu olduktan sonra kaliteli bir LPG kiti ve iyi montajla akabinde güzel Afr ayarı ile yıllarca sorunsuz kullanabilirsiniz,doğru montaj ve ayar ile araç LPG'de benzinden farksız çalışır,kendi aracıma dün Afr ayarı yaptırdıktan sonra bunu çok daha iyi anladım aracın ara hızlanmaları,gaz tepkisi,yüksek hızlarda motor bağırmadan sessizce uzayıp gitmesi çok harika oldu hatta benzinden daha iyi akmaya başladı.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #436 : Haziran 17, 2021, 10:44:39 »
Merhaba Ümit bey haklı olabilirsiniz tabiki lpg için Brc markası 4000 tl gibi bir rakam istediler (Candan Mühendislik) tüm masraflarla 4500 tl gibi olur yılda 7000/8000 km yapan için sanırım en az 3 yıldan önce amorti etme şansı yok diye düşünüyorum bu fiyatlara göre de mantıklı gelmedi  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 316 kere teşekkür etti
« Yanıtla #437 : Haziran 17, 2021, 12:17:14 »
Merhabalar Muhittin bey,
Sizin gibi az km yapanlar için LPG anlamsız kalıyor,çok uzun yola çıkıyorsanız belki düşünülebilir ama amortisman süresi biraz uzun sürecektir,tek artısı aracı kullanırken daha özgür olacaksınız yakıtı pek dert etmeyeceksiniz acaba şuraya gitsem ne kadar yakar diye dünmezsiniz LPG benzine göre daha ucuz olduğu için insan yakıtı pek düşünmüyor. Merhabalar Kenan bey,
Araç motoru lpg'ye uyumlu olduktan sonra kaliteli bir LPG kiti ve iyi montajla akabinde güzel Afr ayarı ile yıllarca sorunsuz kullanabilirsiniz,doğru montaj ve ayar ile araç LPG'de benzinden farksız çalışır,kendi aracıma dün Afr ayarı yaptırdıktan sonra bunu çok daha iyi anladım aracın ara hızlanmaları,gaz tepkisi,yüksek hızlarda motor bağırmadan sessizce uzayıp gitmesi çok harika oldu hatta benzinden daha iyi akmaya başladı.

Bir arkadaşım aracına lpg  sistemi taktırmıştı,bir süre sonra karşılaştığımızda kendisine yakıt sarfiyatını sordum,bana cevabı "Abi hiçbir tasarrufum yok,arabam az yakıyor diye bu seferde lüzumsuz yere fazla kullanıyorsun,dolayısıyla benzinle aynı yakıyor" demişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #438 : Haziran 17, 2021, 16:07:48 »
Bir arkadaşım aracına lpg  sistemi taktırmıştı,bir süre sonra karşılaştığımızda kendisine yakıt sarfiyatını sordum,bana cevabı "Abi hiçbir tasarrufum yok,arabam az yakıyor diye bu seferde lüzumsuz yere fazla kullanıyorsun,dolayısıyla benzinle aynı yakıyor" demişti
:)
Tabiki çok gezerse benzinin az gezmesne denk gelecektir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 316 kere teşekkür etti
« Yanıtla #439 : Eylül 11, 2021, 22:25:03 »
Bugün itibarı ile aracım ile 6000 km. yol katettim. 1800 km. Şehiriçi,4200 km. Şehirlerarası idi. Toplam kilometrenin yakıt sarfiyatı bilgisayarda 6.5, lt/100km.göstermekte, yakıt fişleride sarfiyatı teyit etmekte. Dolayısıyla benim gibi az km. yapanlar için lpg gereksiz gibi. Eğer aracı 1500-2500 devir bandında kullanırsanız, gerçekten yakıtı sizi üzmüyor, ancak 4000 devirin üzerinde kullanırsanız benzin sarfiyatınında iki katına çıktığını görüyorsunuz. Yokuşlarda kısa süreli 5000 devire kadar çıktığımda ortalamanında anında yükseldiğini görüyorum,onun için gaz pedalına bastığımda dijital ekrandaki yeşil alanın çevresinden ayrılmıyorum.