0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba, Corolla 1.6 mds benzin tüketim değerleri nedir acaba. Ölçüm yapan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim. Arabayı Haziran ayında aldım, henüz 2 depo benzin tükettim. Şu an aracın gösterdiği ortalama tüketim 7 lt. En son 207 TL lik benzin ile 655 km yol yaptım. Bunun maksimum 200 km si şehir dışı.207 TL / 655 = 31 kr civarı bir değer çıkıyor. Bana gayet iyi geldi, bir de sanırım km arttıkça biraz daha düşecektir.
Araç 3-4 bin de iken 4.9 ortalama vardı 4 kişi ile. Benzin MDS
2006 otomatik.hb brc sirali .70tl aldim asagi yukari 280_300km gitti normal mi?
Ne benzin nede lpg tetik atınca fullendi anlamına gelmez, benzin için pompacının tabancayı hangi hızda doldurduğu önemlidir, benzini görmeniz gerekli, tetik yanıltır, gaz içinde aynı şey geçerli, gazı sonuna kadar bitirin öyle hesaplayın..
şuan ki aracımda corolla 2013 dizel otomatik. bu ay 760km yol yaptım şehir içi ve çoğu kısa mesafe. depoyu fullediğimde shell den 4.49 TL lt si . 209 TL yaptı.aynı km eski aracım astra j 2011 pirins LPG li ile yapsaydım. 290 km ye 83 TL harcandı. yani 760 km ye 217 TL gaz almak zorunda kalrıdım. ve kış ayındayız en az 50 TL benzin almam lazımdı. kısa mesafe hep şehir içi olduğu için hatta bu benzin yetmeyebilirdi. Yani olayın özü şu.aracım dizel ken bu fiyatlarla 275 krş yakıyor .eski aracım olsa idi 350krş yakacaktı.kışın böle, yazın bu aralık 50 krş a kadar düşer.SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam corolla ş.içi verisi 4.9 litre. çevremde otomatik corolla kullanan yok (manuel var iki hafta önce bakmıştım 6.900 km ortalaması 5.9 du) ama ş.içi verisi 4.2 olan ve dizellerde az yakması ile ünlü pejo 308 2015 model araba komşumda var. ş.içi verisi 4.2 olmasına rağmen benimkine benzer güzergahta kullanıyor ve sorduğumda şu anda ortalama tüketiminin 7 litre oldğunu söylemişti geçen hafta. yani güncel yakıt fiyatı ile 32 kuruş gibi bir değer yakıyor. aynı güzergahta corolla olsa tahminen 7.5-8 arası yani tahminen 35 kuruş yakar. buradan bakınca benim benzinli otomatik iyi tüketime sahip gibi