0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
4 Tane sevdigim hatta sürekli telefon ile görüştügüm degerli kardeşimin gereksiz polemige girmesi beni gerçekten üzdü.Bazı temizlikler sonrasında mana bütünlügü bozulursa hepinizden özür dilerim.
Arkadaşlar bende de 2006 otomatik var ben bursa akkoyunluya gittim 3 litre orjinal toyota TOYOTA TYPE T-IV şanzıman yağ istedim 2012 yılında sanırım 3 litresine 90 tl para verdim ve kendim değiştirdim çok memnunum hala kullanıyorum üzerine 20 bin km yaptım şuan 80 binde 120 bine gelince yine değiştiricem. Arkadaşlar 5 litre yağ almanıza hiç gerek yok yazık günah başka birşey değil al 3 litre TOYOTA TYPE T-IV yağını sök alttan cıvatayı boşalt iyice söktüğün cıvatanın uç kısmı mıknatıslıdır oralar kirlenmişse iyice temizle orayı sonra tak cıvatayı tekrar sonra şanzıman yağ çubuğunu çek oraya kendin bir huni yap çünkü yağ çubuğun takıldığı yerden konuluyor, sonra koy yağın hepsini (3 litre) hadi sana geçmiş olsun bu kadar basit.
SerkanKırılma noktası sanırım burası.Bilgi için söylüyorum tek degişim yetmeye biliyor. Tabii bu aracın daha önceki bakım durumlarınada baglı.Benim arabamda mesela yetmedi kendim gördüm ve 3 defa degiştirdik.
Yeni konu açıp forumu kirletmek istemedim ama bir sorum olacak . 2007 model corolla 26bin km de şanzıman yağı sizce nasıldır ? Araç manuel.Kontrol etme şansımız var mı ? Teşekkürler
manual viteste şanzıman yağı 100 binde değişmeli senin yağın iyidir istersen tamircin seviyesini ve durumunu kontrol eder.
ATİLLA amca, KM'den değil de yıldan dolayı değişmesi gerekmiyor mu ?
Yeni konu açmak istemedim: 2008 Rav4 aracım 80 bin oldu şanzıman yağını değiştirmek istiyorum; kendim değiştirebilirim sanırım : ) hangi marka yağ almam iyi olur? yetkili servisten alınan iyi midir?bunun bir filtresi varmış sanırım öyle bir şeye gerek var mı? var ise özel servise gitmem lazım : ))şimdiden teşekkürler.
otomatik viteslerde varmış o filtre sanırım
Olması lazım.
Arkadaşlar daha önce benzer paylaşım yapildiysa kusura bakmayın. Kız kardeşimin 2005 Corolla Hb 1.6 benzinli otm. aracının kilometresi 90 bine dayandı. Bu aracın şanzıman yağının değişim aralığı nedir acaba? Ne tip yağ koyulmalıdır. Bu konu için yetkili servise giden arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
mobil atf 3309 yağ kullanılmalı, bir yağ değiştirme 3litre alır en iyisi bir iki gün arayla iki kere yağ değiştirmektir. bu size 6 litreye mal olur.
Kavrama, Tork Konvertörlü ise her 60.000km'de eğer MMT ise her 40.000km'deSon yağı ne zaman değişmiş bilgisi önemlidir.