0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ATF Multivehicle, çoğu Uzak Doğu menşeili binek aracın otomatik şanzımanları için özel olarak üretilmiştir.Uzak Doğulu araç üreticilerinin talep ettiği JASO 1A performans seviyesini karşılar. ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI Akıcı şanzıman performansı için gelişmiş sürtünme mukavemeti sağlar. Yağ oksidasyonunu ve performansı etkileyebilecek zararlı tortuların oluşumuna etkin şekilde direnç sağlayarak sıra dışı yüksek sıcaklık koruması sağlar. En soğuk havalarda dahi, üstün akışkanlık gücüne sahiptir.ONAYLAR JASO 1AAşağıdaki spesifikasyonlardan birinin istendiği yerlerde kullanıma uygundur: Aisin Warner JWS 3309 Toyota Type T, T-II, T-III, T-IV Jatco Automatic Transmission Nissan Matic Fluid C, D, J Mitsubishi Diamond SP-II, SP-III Suzuki ATF Oil and ATF Oil Special Mazda ATF D-III and ATF M-3 Daihatsu Alumix ATF Multi Honda ATF Z-1 (CVT şanzımanlarda kullanılmaz) Subaru ATF Hyundai Kia GM Daewoo
Bende baslik acacaktim ama buradan devam edeyim. Yaz bakimina basladim. Hava ve polen filtresi degisti. Yarin fren kaliperleri tornaya girecek (bozuk yolda ses yapiyo frene basinca ses kesiliyor). Cumartesi toyota sandikci dan sanziman yag degisimi icin randevu aldim (155 lira).toyotadan yag filtresi alacagim elimde mobil 10 40 var yag degisimi ile bakimim sona erecek. Paylasima deger durumlar olusursa paylasirim arkadaslar
Kolay gelsin. Emeğinizin karsılığını alırsınız insallah. Her 50 binde degisim yapıyorum. 100 bini biraz gectim. Yazıldıgı gibi ust uste bir kaç degisim gerekli mi?
Benim araç 2009 Corolla otm. 63500km de. Bende şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyorum. Yet. Serviste değiştirmeyi düşünüyorum. Yanlışmı yapmış olmam herhalde. Orada bu değişim nasıl yapılıyor bilmiyorum tabi..
Ben yine de olabilecek bir sorunda muhatap bulabilmek adına sanayiye pek güvenmediğim için serviste yaptıracağım.
ilk asama bitti. Fren kaliperleri tornalik cikmadi.teflon yapip takildi. Ustamin dedigine gore sesi balatalar yapiyormus. Ozel bir madde surdu mavi renkte. Yapistirmiyormus dolgu yapiyormus. Sonuc basarili . Borcum kac para dedim 5 dedi 10 lira verdim ciktim. O sesi 5 lira icin mi cekiyoruz yani.Siradaki adim cumartesi gunu sanziman yag degisimi
Seviniriz FATİH Bey.Yanlış hatırlamıyorsam aracınız otomatik vitesti.
Cevabınız icin tesekkür ederim.Vallaha ben geçen ay serviste değisim yaptırmıstım. ancak değisimden once ve sonra hem rengi (kirli acık kırmızı) hemde kokusu aynıydı(hafif balata yanıgı gibi)Ancak ilk degisimde serviste yapılmıstı hem rengi daha az siyah hemde kokusu azalmıstı. Ama degisim oldugunu ve uygun sıvının kullanıldıgını gordum. servisi suclamıyorumArac 100 binde 1 den 2 ye ve 3 ten 2 ye gecerken sadece sürücünün hissedebildigi hafif surtme-tutma gibi bitsey oluyor.Bide tamir kılavuzunda flush denen komple bosaltıp doldurmayı tavsiye etmiyordu.
Şimdi UFUK abiyle konuştuk. Kafamı kurcalayan 5 LT yağın, şanzıman yağı değişimi yaparken sağlıklı olup olmayacağıydı.TOYOTA da sağolsun çakallık yaparak 5 LT yağ üretmiş. Sağlıklı bir değişim istiyorsak varsa 1 LT daha, yoksa 5 LT daha TOYOTA TYPE T-IV alacaktım. 5 LT'sinin fiyatı 38,00 TL iken, 1 LT'liği ne kadar acaba ?UFUK abiden T-IV normlarını karşılayan, TOYOTA ile uyumlu 6 LT(1 LT'lik ambalajda-6 adet) Castrol ATF Multivehicle siparişi verdim.TOYOTA TYPE T-IV'den daha hesaplıya geliyor ve aynı gereksinimleri karşılıyor, hem de yağ değişimi daha sağlıklı olacak. Önemli olan da bu zaten.CASTROL'un sitesinden yapıştırdım.