0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yalnız Atila abi kullanım kılavuzunda 80 bin yada 48 ay yazıyordu o yüzden kafam karıştı biraz
Onu buldum cvt diye geçiyor servis galiba km dolmadığı için atlamış.Bide Servis yeni açıldı sayılır ondanda olabilir.Bir sorayım olmazsa fiyatını filan
Konu baya eski ama durum aynı olunca bende belki şimdi daha kesin bir cevap verilebilir diye buraya yazayım dedim , evet cvt şanzıman yağı 80 bin ya da 48 ayda değişir diyor kullanma kılavuzu , ama daha önce ayberk japon da hamit ustayla konuştuğumuzda ve dün toyoto dörtnal daki ustlar da 80 bin dolmadan kesinlikle değiştirmeme gerek olmadığını söylediler. hatta değiştirmemem konusunda ısracı oldular diyemem ama değiştirme isteğimi duyunca baya şaşırdılar. bir usta arakdaş yanıma geldi ve "göreceksin 80 bin de bile değiştirirken yağ tertemiz çıkacak hiç şüphen olmasın" dedi. ben burada Ufuk Sönmez beyin de görüşünü merak ediyorum . acaba km den değilde zamandan dolayı değişim yapılmamış ve buyüzden cvt şanzıman arızasıyla karşılaşılmış bir durum tecrübe ettimi acaba . yani değiştirme konusunda ısrarcı olmalıyız bu durumda ?
bu değişim tam otomatikler için, mmt ve multi drive s bu tip şanzıman değiller. tapayı açınca tamamı dökülür.
Merhabalar. Aracın 80.000 bakımı geldi. Şanzıman yağı vs. değişecek kardelen oto 2000 liradan fazla bir fiyat çıkardı ki buna balata lar dahil değil. Mardin de oturuyorum. Bi tavsiyeniz var mıdır . Motor yağı için servise gitmek şart mı? Bir de sarf malzemelerini kendim alsam kalem kalem Hangi markalar gerekir. Auris te Yeni olmasam da forumda yeniyim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Multidrive S (CVT) şanzımanda tamamı dökülmüyor Atilla amca, 7 litre kapasitesi olan şanzımanda maksimum yarısını alabiliyoruz tapadan.
Ufuk neden dökülmüyor acaba? tork konvertörü olmadığına göre yağ acaba nerede hapis kalıyor? aydınlatırsan sevinirim.