0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2'si de iyidir. Değişince farkı hissedersiniz. O ısınma yağın eskimesinden kaynaklıdır.
MMT ler 2007-2009 arasında kullanılmadı mı Atilla amca? Ben tork konvertörlü sandığım için ve soruyu soran forumdaş da tork konvertörlü şanzıman yağı linki paylaştığı için öyle bir yorumda bulundum.
yani şuan nasıl bir yağ almam lazım acaba çünkü konunun başında arkadaş bu tür yağlar konulacağını söylemiş bende ordan yola çıktım.Sizin bildiğiniz bir yağ varsa tavsiye olarak alabilirim böyle yüksek sıcaklıklarda akışkanlığını çok iyi koruyan kaliteli bir yağ arıyorum.Teşekkürler
Youtube deki videolarda Otomatik vites yağını değiştiren makineler var. İki tane tüplü makine iki hortum ile araca bağlanıyor. arac çalışırken bir devirdaim yaptırılıyor. Araç çalışırken yine yeni yağ konuyor hazneye tork konvektörü dahil yeni yağ giriyor. bu konuda fikri olan varmı. Örnek likteki video. Videoda çeşitli katkılar konulmuş fakat ben bu katkılara karşıyım.https://www.youtube.com/watch?v=8dsVp9xi3S8
Avrupa araçlarda (ZF gibi şanzımanı avrupalı firmalarca üretilmiş) otomatik şanzımanların doldurma ve boşaltma kısımları genellikle altta olduğu için bu tip makinelere ihtiyaç duyulabiliyor. Japon araçlarında boşaltma işlemi şanzımanın alt kısmından yapılırken dolum işlemi genellikle şanzıman yağı kontrol çubuğunun kabzasından gerçekleştirilir.Videodaki makinenin (ve sıvıların) Türkiye Distribütörü: http://www.bgturkiye.com/tr/
Ben hepsiburada.com dan 6 adet 1Lt. mobil 3309 yağ siparişi verdim. İlanda 2017 üretimi yazmasına rağmen Yağın üretim tarihi 10.03.2016 yani 13 aylık yağ. İade etmelimiyim. Yağın bir yıllık olması sorun teşkil eder mi.
Hiç bir sorun olmaz, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.ATF'nin raf ömrü, motor yağı gibi 5 yıl diye biliyorum.
hiçbir sorun olmaz,raf ömrü hikayesi pazarlama olayı,senelerce kullanılabilir.
Corolla sol otomatik aracımın şanzıman yağı değişiminde yılı mı kilometreyi mi esas almalıyım? kilometre dolmadıysa yağı değiştirmemenin bir zararı olur mu?
1.6 multidrive corolla aracım 50 binde 4 yıl yani 48 ay doldu son bakımda serviste otomatik şanzıman yağı ile ilgili bir şey denmedi.Değişmesi gerekiyormu?