0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki toyota servisindeki ustalar bunu bilmiyor mu? Ben servise emanet edip şanzıman yağını değiştirin dediğimde –ki bugün arabayı bıraktım– tam değişim sağlayamayacak mı ustalar?
cvt şanzıman yağını değiştiren oldu mu hiç ?2 kez mi değiştiriliyor tek sefer mi - cvt ler de de tork konvektör ünitesi var. cvt toyota yağın muadili dışarda varmı. 60.000 km değişim zamanı daha erken mi değiştirmek gerekiyor. malum mevcut cvt ler 50.000 km leri devirmeye başladılar bile...
2009 model tam otomatik Corolla sahibiyim. Aracın 60 bin bakımı geldi. otomatik şanzıman yağı değişimi yapılacak. Burada yazılanları okudum. Castrol yada başka marka ne alabilirim? Nereden alabilirim.Mesaj Birleştirildi: Mart 09, 2016, 08:47:21ufuk beyle nasıl iletişime geçebilirim?
2009 model tam otomatik Corolla sahibiyim. Aracın 60 bin bakımı geldi. otomatik şanzıman yağı değişimi yapılacak. Burada yazılanları okudum. Castrol yada başka marka ne alabilirim? Nereden alabilirim.
merhaba aracımın (2004 otomatik makyajlı kasa)otomatik şanzıman yağının değişimini gerçekleştirmek istiyorum bu konuda iki yağ önerilmişmobil atf 3309 ile castrol atf multivehicle ustama sordum bana mobil atf 3309 un girmeyeceğini onun yerine Mobil ATF 320 kullanacağını söyledi. (fark ne hangisi doğru)değiştirme şeklide 2 litre ekleyip boşaltıp sonradan 3lt ekleyecekmiş....bu arada kitapcıkta sadece zorunlu durumda yağ değiştiriniz uyarısı?? ne anlama geliyor (şanzıman yağı değizmez rivayeti burdanmı geliyor)
Konuyu baştan sona okudum çok değerli bilgiler var, emeği geçenlere teşekkürler. Bikaç sorum olacak,1-Şanzıman yağ filtresi mevcut mudur, varsa değişen tipte midir?(2004 elantramda vardı ve değiştirmiştim)2-Radyatöre giden yağ hortumunu söküp temiz yağ gelene kadar değişim yapan usta bulmak zor sanırım, en temizi 6 lt yağ ile bildiğimiz ustaya gitmek.
1- Corollada bildiğim kadarıyla iç filitre var ve şanzıman tamir görmedikçe değişmiyor diye biliyorum ama tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir.2- İlla bir ustaya gitmenize gerek yok. Biraz merakınız varsa değişimi kendiniz de yapabilirsiniz. Bununla ilgili bir dünya video var. Ben kendi aracımın şanzıman yağını ve filtresini değiştirdim(dış filtrede mevcut benimkinde) Çok zor bir olay değil, hatta motor yağı değiştirmekten daha kolaymış
Merak bolca var açıkçası, kapalı garajım da mevcut. Biraz video izlesem iyi olacak gibi
http://urun.n11.com/sanziman-yagi/castrol-atf-multivehicle-1-litre-P110050091 http://www.turkoilmarket.net/yaglar.php?motul_sanziman_yaglari=motul_multi_atf_1_litre&fiyati=motul sizce hangisi daha kaliteli hangisi şanzımanı yüksek sıcaklıklardan daha fazla korur ? konumun gereği öyle çok soğuk değil buraları ancak dur kalk trafiği falan olunca şanzımanda ısınma baş gösteriyor sıcak havalarda sonra boşa atıyor ve soğuyunca devam ediyorsun ve bayadır şanzıman yağı değişmedi sizce hangisini seçmeliyim veya sizin bir öneriniz varmı ? son olarakta motul markasını yarışlarda kullanıyorlarmış kullanan deneyen veya bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim bu arada araç 2006 corolla d4d mmt