Gönderen Konu: Toyota Avensis 2011 Ayrıntılı, Resimli İnceleme/Satın alma rehberi  (Okunma sayısı 29637 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ali Hocam, Tüp kullanarakmı bu yukardaki değerler ?

evet yol bilgisayarı değerleri
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2552 kere teşekkür edildi
Tüp harcamasını doğru ölçüyormu bu yol bilgisayarı çek ettiniz mi hiç?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1382 kere teşekkür etti
  • 889 kere teşekkür edildi
Ali bey sizin araç LPG limi ben benzin değerlerini söylemiştim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
süper tanıtım..  nasip olursa 1.8 otomatik düşünüyorum yine lpg ile kullanacağım..  çok inceledim avensis'i olumsuz veya itici hiç bir yeri ile karşılaşmadım
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
süper tanıtım..  nasip olursa 1.8 otomatik düşünüyorum yine lpg ile kullanacağım..  çok inceledim avensis'i olumsuz veya itici hiç bir yeri ile karşılaşmadım

Avensis candır, gerisi heyecandır. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Tüp harcamasını doğru ölçüyormu bu yol bilgisayarı çek ettiniz mi hiç?

doğru ölçemez ki yol bilgisayarı benzin yakıyormuş gibi ölcer siz o değere yüzde 10-12 arası ekler lpg yakıt değerini bulursnuz.

Bu hesaba göre 7.1 in yüzde 12 si  yakllaşık 0.8lt eder o da 7.9 litre bilemedin 8 litre lpg yakmış demektir.
Bu daha aracı sıkıştırdığım değerler rampalarda falan 4.000 d/dk lerde çok dolandım 132 bg gerçekten torku erken verip aracı çabuk toparlıyor haliyle az yakıyor

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2014, 09:23:45
Ali bey sizin araç LPG limi ben benzin değerlerini söylemiştim.
lpg li  :D

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2014, 09:27:55
itici yanı 17 inç jantlar ve her yerde bahşiş isteyen gözlerdir bazen hakkaten itici olabiliyor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
hahaha harika slogan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

avensis pişmanlıktır..Yaşasın Pisiklet :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ali bey bu güzel paylaşım için öncelikle teşekkürler.
Daha önce Corolla ile avensis arasında kalmış ve sıfır Corolla elegante a/t zenon almıştım.Avensis çok güzel araba buna şüphe yok ancak nedense benim gönlüm hep camry de oldu :)

Diğer yanda sizden ricam özellikle hız konularında paylaşımda bulunurken trafik kurallarına aykırı paylaşımda bulunmamanızdır.

Keyifli sürüşler
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Ali bey bu güzel paylaşım için öncelikle teşekkürler.
Daha önce Corolla ile avensis arasında kalmış ve sıfır Corolla elegante a/t zenon almıştım.Avensis çok güzel araba buna şüphe yok ancak nedense benim gönlüm hep camry de oldu :)

Diğer yanda sizden ricam özellikle hız konularında paylaşımda bulunurken trafik kurallarına aykırı paylaşımda bulunmamanızdır.

Keyifli sürüşler

uyarı için teşekkürler kötü örnek olduğumun farkında değilim,düşünemedim bir anda ;)
buradan tüm forumdaşlara seslenelim yerel hız sınırlarına uyalım uymayanları uyaralım  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
yaklaşık 3 gün önce 5 kişi yaklaşık 40 km yolculuk yaptık araç ilk kez bu kadar doluydu.
özellikle rampalardaki performansına bakmak için rampalarda sıkıştırdım ve sonuçtan oldukça memnun oldum, lpg de kullandım aracı,

devri 3.500 den yukarı çıkardığınız zaman neredeyse araç yükü hissetmiyor keçi gibi gidiyor hele 4.500ü de geçerseniz sizi gerçekten tatmin ediyor 132 beygiri hissediyorsunuz araç gün geçtikçe hoşuma gitmeye başladı spor kullanım olarakta gayet iyi performansı var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Kesinlikle, bende bu haftasonu İzmire gittim geldim araçta toplam 7 kişiydik 2 si çocuk tabiiki, ve tüm rampalarda 6. viteste 120 km/h limitin 30% üstünde seyahat ettim, bu hızlarda bile ortalama tüketim 6.8 lt idi. 95 km/h i geçmezsem (göstergedeki değeri 90 km/h) ortalama tüketim 5.8 lt leri buluyor.

Devir 3000-4000 arasında birşeydi herhalde, arada shift vites düşürmemi tavsiye etti ama pek umursamayıp 6. viteste devam ettim  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Güzel paylaşım.  Tebrikler.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Avensis 5bin Km izlenimlerim.

*Araçta tek sorun lpg de tekleme yapmasıydı onu da lpg servisi 20 liraya yazılım güncelledi ve geçti çok sıkıntılı bir durum değildi zaten şimdi gaza tam yüklensem bile lpg de tekleme takılma olmuyor.Lpg romano

* Araç şu an 48 binde. Dediğim gİbi bir sorun olmadı çok şükür sağından solunda seste gelmiyor günlük 70 k m yol yapıyorum yolun yaklaşık 5-6 km si bozuk çukurlu ve virajlı dağ yolu (Hızım bazen 30 a düşüyor çünkü hızlı girsen altı bile sürtebilir öyle bir yol )ona rağmen araçtan herhangi bir ses gelme durumu yok.

Lpg de yakıt durumu.Yol bilgisayarının yaklaşık yüzde 15 i olarak yakıyor. Örneğin 6 litre gösteriyorsa 6.9.LT civarında lpg yakıyor.

Koltukların yanal destekleri yeterli yolculuk sırasında sert virajlarda sağa sola dönerken koltukta gayet düzgün durabiliyorsunuz.

Bu arada daha yeni öğrendim aracın tüm cam açma düğmeleri tek tuşla açılıp kapanıyor.Ayrıca ışıklandırmaları da bulunuyor.

Mıcırlı yerlerde ya da hafif çamurda patinaj çektirdiğiniz anda trc hemen devreye giriyor ve patinajı durduruyor.Bu kadar çabuk deveye girmesine açıkçası şaşırdım.Arada bir denemek için patinaj çektirmeye çalışıyorum hemen devreye giriyor.Doğal olarak esp yi denemedim Tehlikeli durum yaşamadığım için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
[b
Bu arada daha yeni öğrendim aracın tüm cam açma düğmeleri tek tuşla açılıp kapanıyor.Ayrıca ışıklandırmaları da bulunuyor.
[/b]

Ben bunu öğrenememişim demek ki. Hangi düğme bu tüm camları açıp kapatan?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Ben bunu öğrenememişim demek ki. Hangi düğme bu tüm camları açıp kapatan?

ben yanlış anlattım atıyorum arka sol tarafa oturdun düğmeye tam basınca kendi kendine sonuna kadar açılyor aynı şekilde tam kaldırıp bırakırsanızda bir basmayla tam kapanıyor
demek
istemiştim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Eski aracımdır avensis elegant extra.
Donanımı fiyatına göre iyi seviyede. Konforu yol tutuşu mükemmel diyebilirim.  Ancak vtec2 civicten  sonra ara hızlanmaları bana zayıf gelmişti. Birde rampalarda vites küçültüp devir çevirmediğiniz takdirde araba ağır kalıp yığılıyor. Şunu da belirteyim daha evvelden de yazdım sanırım. Dağı bayırı çok olan yerlerde motor ufak kalıyor. Kalkışlarda falan gaza iyice yüklenmek gerekiyor o durumlarda.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ben yanlış anlattım atıyorum arka sol tarafa oturdun düğmeye tam basınca kendi kendine sonuna kadar açılyor aynı şekilde tam kaldırıp bırakırsanızda bir basmayla tam kapanıyor
demek
istemiştim

:tamam: Bende kilit düğmesi var acaba kapatıp açmayadamı yarıyor ki diye düşünmüştüm.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
:tamam: Bende kilit düğmesi var acaba kapatıp açmayadamı yarıyor ki diye düşünmüştüm.
,

yok reyis ben daha yeni çözmeye başladım biraz geriden geliyorum sadece :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 29, 2014, 16:59:43
Eski aracımdır avensis elegant extra.
Donanımı fiyatına göre iyi seviyede. Konforu yol tutuşu mükemmel diyebilirim.  Ancak vtec2 civicten  sonra ara hızlanmaları bana zayıf gelmişti. Birde rampalarda vites küçültüp devir çevirmediğiniz takdirde araba ağır kalıp yığılıyor. Şunu da belirteyim daha evvelden de yazdım sanırım. Dağı bayırı çok olan yerlerde motor ufak kalıyor. Kalkışlarda falan gaza iyice yüklenmek gerekiyor o durumlarda.

vvti vtec valvematic mivec... devir çevirmezseniz hepsi yığılıyor  :) ama civic daha hafif haliyle bir tık daha hızlanması iyi olabilir sanırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Duramadım bir eklemede ben yapayım laf camlardan açılmışken.
Cam düğmeleri avensiste ışıklı ancak sürücü haric diğer camların kumandasını üstteki düğmeden kapatırsanız sizi uyarmak için sürücü cam düğmesi haricindekilerin ışıkları söner bilginiz olsun.
Keyifli sürüşler dilerim.