0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
insanın gönlü istiyor ki şehiriçi halihazırda 35 kuruş yakıyorum zaten 13-14 lt lpg. 8,5-9 lt benzinle eşdeğer. bazen can Alman istiyor sonra yine Japona dönüyorum.
İlla alman dersen sana Chevrolet epica 2.00dizel verelim D sınıfında fp aracıdır dizelde.olmaz dersen c5 verelim thp 1.6 160bg turbo benzinli [emoji4] Mazda 6 istemiyorsun başka da kalmadı.Lpg ile 35 kuruş yakiyorsan bir yanlışın olmalı. 3.00 ve camry ı geçtin mubarek[emoji593] [emoji51]
Talat bey akşam akşam iyi geldi. Valvematik sayenizde namütenahi anlam kazanıyor zihnimizde. Artık yokuşlarda kırbaç vurulası arabama çok masumane bakamayabilirim. Yakıt değerleriniz sizi gülümsetmesin de kimi gülümsetsin? Düşünsene hemi bunca iş becersin hemi de masrafı az olsun. Acep dedim aklıma bir ışık çaraktan bu caponların sadece arabalarımı böyle yoksa... neyse safi zihinleri bulandırmayalım...
Yahu ben size en baştan beri demiyomuyum zaten bu araba gayet iyi gidiyor diye!Siz yeterki arabayı tanıyın ve hangi vites-hangi devir ve doğru yağ seçimi ile fazlasıyla tatmin edici bir motor ve araç...Arabaya çamuru attınız attınız şimdi 0w-20 yi koyunca araba iyi oldu Avensisin hakkına girdiniz vallahi,helalleşin arabayla
Daha evvelden de yazmıştım dağı bayırı olan yerlerde oturan arkadaşlar bu arabaya bulaşmasınlar tavsiye etmem. Rampada gidişini geçtim arabayı hafif rampada bile kaldırmak ayrı bir maharet istiyor. Konforuna, yol tutuşuna, güvenliğine vb. hiçbir lafım yok. Ancak 1.6 motor o kasaya vasat demiyorum, gerçekten vasatın altında kalıyor diyorum.
Katılmıyorum. Bırak hafif rampayı en dik rampasa bile ok gibi fırlar kalkışta. Üstelik klima açıkken. Üstüne üstlük lpg ile... Her türlü denedim. İspatı da mümkün. Bakın arkadaş daha yeni gittiği köy yol koşullarından bahsetmiş ve gidişinden ve iktisattan...Ama araç yakıt lpg sisteminizde problem olmuşsa bilemem tabi.
ArkadaşlarArabanın çekişinde,gidişinde problem yok sadece 1.6 motor olduğunu unutmadan biraz gaz vermek gerekiyor.Benim kanaatimde arkadaşlar hem yakmasın hem gitsin mantığı ile kullandıklarından çekiş problemi yaşıyorlar.Bu mantıkla her araçta yaşanacak sorun diye düşünüyorum araç kaçsın,gitsin diyorsanız biraz gaza cebe dokunacaksınız Selamlar
Siz dediğimizi cok yanlış anlamışsınız sadece devirli kullanmak yetiyor turbo dizel gibi 900 devirde rampa da kaldırılmaz bu araç
Arkadaşlar arabayı devirli kullanmakla bir şey olmaz sonuçta sürekli 5000 devir gitmiyorsunuz.Aracın devir kesiciside zaten 6750d/dak devreye giriyor.
Turbo dizeller 900 devirde hiiiiç yürümez ki Turbonun çalışma devri genelde 1500-1800 arasıdır Bursa çevre yolunda bazı geceler sürekli 5000 üzeri devirle gidiyorum ben aslında devir çevirmeye korkmaya gerek yok, ben 100 km iken aracımızla hunharca gazlamıştım hala sorun yok ayrıca fabrika zaten testlerde yüksek hıza çıkıyor araçlarla
Her güzelin bir kusuru vardır ya bununkide bu işte. 3 günde yaklaşık 1500 km üstü yol yaptım. Dediğiniz gibi rampalarda ve sollamalarda sürekli vites küçültmek lazım, çünkü deviri seviyor. İnşallah birşey olmaz. Şimdilik sıkıntı yok 1.8 almadığıma sanki biraz pişman gibiyim.