0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet ben de bunu sipariş verdim. Satıcı da güvenilir. Sahte çıkacağını zannetmiyorum.
Ben motul eco lite 5w30 yağdan memnun kalmadım, motor fazla ses yaptı. Yetkili serviste değiştirdikten sonra kendine geldi motor,tekrar sessizleşti. Bir daha motul kullanmam. Belki bana kötüsü denk geldi bilemiyorum, ama kesinlikle arabanın hoşuna gitmedi.
Yağın orjinalliğini ben de teyit etmiştim. Aracımın kitapçığında yazan değerlere göre araştırarak almıştım,ilsac gf5 ti sanırım. 55000km de değişmişti yağ. 5w30 yağa göre fazla ince gelmişti bana. Motorun yağ kapağını açtıklarında üst kısımlarda siyah kurum gibi birikintiler oluşmuştu. Sürekli motorun sesini dinliyordum, dizel motora yakın bir sesi vardı, yetkilide değişince ses normale döndü.Mesaj Birleştirildi: Ekim 06, 2022, 22:49:25Ayrıca yetkilideki usta dışarda değiştireceksen mobil yağ kullanmamı önerdi. Orjinale en yakın yağ mobil1 dedi. Ben ustanın yalancısıyım
İyi akşamlar arkadaşlar 2011 model Toyota Corolla comfort ekstra benzinli tam otomatik aracın şanzıman yağı değişirken şanzıman yağı şanzıman yağı kontrol çubuğunun olduğu yerden mi koyulur.Bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.
Şanzıman yağında LV75 Toyota kutulu harici yağ kullanmayın, kullandırmayın.
V kayışı tam ayarlı değilse ses yapar ayrıca yağ filtresi ve yağ kalitesi bile etkiler ilk yağı çekene kadar ki kısa anlık sürede geç dolduruyor olabilir.
Şanzıman olsa herzaman ses yapar, büyük ihtimalle v kayışı yada motor yağ filtresi yada yağı ile alakalı bir durum filtre orjınal değilse motor soğukken yağ kalın formda olduğu için yağ çekmeyi geciktiriyor olabilir,tekrar yağ çekinceye kadarki sürede inceden bir ses yapabilir yada hava emiş hattındaki bir oring gevremiş olsa ısınıncaya kadarki sürede ses yaptırır oring'ler ısındığı zaman şişer soğuduğunda tekrar büzülür,sesi bulamazsanız çoğalmasını beklemeniz lazım çok kısa süre ses (2, 3 saniye)yaptığı için bulmak biraz zor olabilir,aslında ekipman olsa hiç zor değil,küçük bir duman makinası nerede hava kaçağı varsa ortaya çıkarıyor.