Gönderen Konu: E160 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 397886 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '18
  • 19 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: E160 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #2200 : Ekim 06, 2022, 00:15:21 »
Evet ben de bunu sipariş verdim. Satıcı da güvenilir. Sahte çıkacağını zannetmiyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2200 : Ekim 06, 2022, 00:15:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2201 : Ekim 06, 2022, 00:19:17 »
Evet ben de bunu sipariş verdim. Satıcı da güvenilir. Sahte çıkacağını zannetmiyorum.
Hayırlı olsun, umarım memnun kalırsınız
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '14
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2202 : Ekim 06, 2022, 21:56:48 »
Ben motul eco lite 5w30 yağdan memnun kalmadım, motor fazla ses yaptı. Yetkili serviste değiştirdikten sonra kendine geldi motor,tekrar sessizleşti. Bir daha motul kullanmam. Belki bana kötüsü denk geldi bilemiyorum, ama kesinlikle arabanın hoşuna gitmedi.
Sorunsuz dediler, aldık, bakalım yaşayıp görelim..    1.6 Multidrive S inci beyazımmm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2203 : Ekim 06, 2022, 22:37:06 »
Ben motul eco lite 5w30 yağdan memnun kalmadım, motor fazla ses yaptı. Yetkili serviste değiştirdikten sonra kendine geldi motor,tekrar sessizleşti. Bir daha motul kullanmam. Belki bana kötüsü denk geldi bilemiyorum, ama kesinlikle arabanın hoşuna gitmedi.
5w30 hangi seriyi kullandınız nereden aldınız araç kaç km'de önemli olan bunlar,mesela bende aracıma motül aldım ama kitapçıkta yazan onayları bire bir karşılayan seriyi onaylı yağcıdan aldım,yağcıya ürün veren Distribütör den bile teyit ettim işletmeyi.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '14
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2204 : Ekim 06, 2022, 22:47:29 »
Yağın orjinalliğini ben de teyit etmiştim. Aracımın kitapçığında yazan değerlere göre araştırarak almıştım,ilsac gf5 ti sanırım. 55000km de değişmişti yağ. 5w30 yağa göre fazla ince gelmişti bana. Motorun yağ kapağını açtıklarında üst kısımlarda siyah kurum gibi birikintiler oluşmuştu. Sürekli motorun sesini dinliyordum, dizel motora yakın bir sesi vardı, yetkilide değişince ses normale döndü.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 06, 2022, 22:49:25
Ayrıca yetkilideki usta dışarda değiştireceksen mobil yağ kullanmamı önerdi. Orjinale en yakın yağ mobil1 dedi. Ben ustanın yalancısıyım
Sorunsuz dediler, aldık, bakalım yaşayıp görelim..    1.6 Multidrive S inci beyazımmm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2205 : Ekim 07, 2022, 00:07:14 »
Yağın orjinalliğini ben de teyit etmiştim. Aracımın kitapçığında yazan değerlere göre araştırarak almıştım,ilsac gf5 ti sanırım. 55000km de değişmişti yağ. 5w30 yağa göre fazla ince gelmişti bana. Motorun yağ kapağını açtıklarında üst kısımlarda siyah kurum gibi birikintiler oluşmuştu. Sürekli motorun sesini dinliyordum, dizel motora yakın bir sesi vardı, yetkilide değişince ses normale döndü.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 06, 2022, 22:49:25
Ayrıca yetkilideki usta dışarda değiştireceksen mobil yağ kullanmamı önerdi. Orjinale en yakın yağ mobil1 dedi. Ben ustanın yalancısıyım
Usta iyi atmış,Toyota ne zamandan beri yağ üreticisi olmuş,ayrıca genel merkez servislere bırakıyor yağ işini servisler spekleri karşılayan en ucuz yağ nerede varsa onu alıyor,bazı yağlar ilk kullanımda ses yapar çünkü eski yağdan kalan kurumları vs temizler ve belli noktalara biriktirir sonraki yağ değişiminde herşey normale döner.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2206 : Ekim 07, 2022, 00:38:56 »
10 bin bakımında yetkili servisin koyduğu 5w30 sonrasında bariz ses artışı yaşamıştım bu nedenle garanti bitimiyle mobil 1 0w40 a geçtim ve hissedilir oranda iyileşme gördüm. Son bakımımda ise koyduğum liqui moly 0w40 beni çok memnun etmedi. Aslında kullanılan yağın sürekliliği önemli bir durum, vizikositesi gibi markayı da değiştirmemek lazım. Ben sanırım mobil 1 0w40 ile devam edeceğim (yeşil olan değil de sarımsı etiketi olan) Bu arada son bakımdaki memnuniyetsizliğim biraz hava filtresinde yaşadığım probleme bağlı olabilir yağı kötülemeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2207 : Kasım 13, 2022, 20:57:24 »
İyi akşamlar arkadaşlar 2011 model Toyota Corolla comfort ekstra benzinli tam otomatik aracın şanzıman yağı değişirken şanzıman yağı şanzıman yağı kontrol çubuğunun olduğu yerden mi koyulur.Bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '15
  • 752 kere teşekkür etti
  • 761 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2208 : Kasım 13, 2022, 23:58:59 »
İyi akşamlar arkadaşlar 2011 model Toyota Corolla comfort ekstra benzinli tam otomatik aracın şanzıman yağı değişirken şanzıman yağı şanzıman yağı kontrol çubuğunun olduğu yerden mi koyulur.Bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.

Şanzıman kartel tapasindan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2209 : Kasım 15, 2022, 17:09:26 »
Selamlar,

2017 1.33 life Lpg'li aracımın bakımı için 5w30 almayı düşünüyorum. Ayrıca Manisa'da önerebileceğiniz usta var mıdır. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '22
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2210 : Kasım 17, 2022, 13:37:09 »
Hocam sitede telefonu mevcut TEM Otomotiv var. Bakım parçaları inanın servisin taktığından bile kaliteli ben 2008 yılından beri parçaları ordan alırım hiç bir sorun yaşamadım. kargo yapıyorlar, taksit yapıyorlar, bire bir uyumlu parça gönderiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 96000
  • 56 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2211 : Nisan 26, 2023, 14:01:54 »
Merhaba arkadaşlar 2015 corolla cvt 70 binde şanzıman yağını serviste değiştirmiştim şuan 120 bin kmde değiştirmek istiyorum tekrar servistemi değiştirsem dışarda mı karar veremedim daha önceki aracımda tüm bakımları serviste yaptırdığım için aracım auris dizeldi turbosunda 70 bin kmde iken arıza olmuştu önce ücret aldılar toyota türkiyeye mail atmıştım 1 hafta sonra iade etmişlerdi ücreti geri yani servis arkasında duruyo sanki ama yinede bilemedim sanayide özel serviste castrol cvt 1750 dediler serviste 2500 dedi sizce hangisi?
''Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukca yürekler, onu top bile sindiremez''.
(Mehmet Akif ERSOY)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2212 : Nisan 26, 2023, 17:35:20 »
Orijinal şanzıman yağı konulmadığında sorun çıkıyor,ya Toyota LW 75 denilen yağı servisten alıp dışarıda işlem yapılacak ya da resmi serviste değişecek ,tam eşdeğer yağ seçimini özenle yapılması lazım,öneriler olabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 96000
  • 56 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2213 : Mayıs 09, 2023, 19:04:23 »
Teşekkür ederim serviste değiştirdim
''Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukca yürekler, onu top bile sindiremez''.
(Mehmet Akif ERSOY)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '21
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2214 : Temmuz 17, 2023, 11:16:22 »
Şanzıman yağında LV75 Toyota kutulu harici yağ kullanmayın, kullandırmayın.

Anıl bey şanzıman yağında liquı moly tavsiyesi gönderinize istinaden 75w aldım, hangi tavsiyeniz güncel, bir hata yapmış olmayalım şanzıman yağı ve v kayışı değişimi sonrası sabah ilk marşta 2-3 sn. süren bir dönme sesi gibi ıslık sesi geldi araçtan, şanzıman dişlisi diyen var, v kayış rulman diyen var. Sürekli bir ses yok ve devam eden bir seste değil, dün akşam 15 saatlik yatmadan sonra ilk marşta yaptı fakat sabah 10 saatlik yatmadan sonra yapmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2215 : Temmuz 17, 2023, 13:26:43 »
V kayışı tam ayarlı değilse ses yapar ayrıca yağ filtresi ve yağ kalitesi bile etkiler ilk yağı çekene kadar ki kısa anlık sürede geç dolduruyor olabilir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2216 : Temmuz 17, 2023, 13:40:05 »
V kayışı tam ayarlı değilse ses yapar ayrıca yağ filtresi ve yağ kalitesi bile etkiler ilk yağı çekene kadar ki kısa anlık sürede geç dolduruyor olabilir.

Kafama takıldı Ümit bey, araca bakalım derken acaba yanlış bir şeyde ısrar mı ettim diye düşündüm, parçalarıda kendim götürdüğümden, aradım ustayı gerginliğini kontrol edelim getir dedi. Şanzıman olmasında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2217 : Temmuz 17, 2023, 14:10:12 »
Şanzıman olsa herzaman ses yapar, büyük ihtimalle v kayışı yada motor yağ filtresi yada yağı ile alakalı bir durum filtre orjınal değilse motor soğukken yağ kalın formda olduğu için yağ çekmeyi geciktiriyor olabilir,tekrar yağ çekinceye kadarki sürede inceden bir ses yapabilir yada hava emiş hattındaki bir oring gevremiş olsa ısınıncaya kadarki sürede ses yaptırır oring'ler ısındığı zaman şişer soğuduğunda tekrar büzülür,sesi bulamazsanız çoğalmasını beklemeniz lazım çok kısa süre ses (2, 3 saniye)yaptığı için bulmak biraz zor olabilir,aslında ekipman olsa hiç zor değil,küçük bir duman makinası nerede hava kaçağı varsa ortaya çıkarıyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2218 : Temmuz 17, 2023, 14:18:55 »
Şanzıman olsa herzaman ses yapar, büyük ihtimalle v kayışı yada motor yağ filtresi yada yağı ile alakalı bir durum filtre orjınal değilse motor soğukken yağ kalın formda olduğu için yağ çekmeyi geciktiriyor olabilir,tekrar yağ çekinceye kadarki sürede inceden bir ses yapabilir yada hava emiş hattındaki bir oring gevremiş olsa ısınıncaya kadarki sürede ses yaptırır oring'ler ısındığı zaman şişer soğuduğunda tekrar büzülür,sesi bulamazsanız çoğalmasını beklemeniz lazım çok kısa süre ses (2, 3 saniye)yaptığı için bulmak biraz zor olabilir,aslında ekipman olsa hiç zor değil,küçük bir duman makinası nerede hava kaçağı varsa ortaya çıkarıyor.

Tekrar bir uğrayacağım Ümit bey, usta v kayışının gerginliğinden olabilir gerelim dedi. dediğiniz gibi ses sürekli değil ve her zaman yapmıyor videoda çekemedim o yüzden, bakalım takip edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2219 : Ağustos 03, 2023, 23:38:24 »
İyi akşamlar
2018 Toyota corolla trigeri kayış mı zincir mi ?