0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
09/08/2022 2018 corolla ön disk ve balata değişti.NIBK Ön Disk:1760 TLNIBK Ön Balata:6 ay önce 540 TL civarında alındı bekletildi.İŞÇİLİK:200 TL (Dörtnal Toyota)
Evet çok arttı Ocak ayında ön ve arka Disk toplam 2100 TL civarındaydı. Umarım bu diskler en az 100bin km gider yoksa her balatada disk değiştirirsek yandık. Dörtnalın işçiliği ve ücretleri baya iyi seviyede benim memnunum.
Auris 2006 model 1.6 aracı var arkadaşımın Motul 8100 Eco Lite 5W30 4lt yağ koyulmuş bakımda, ne düşünüyorsunuz bu yağı kullanan var mı 4lt 4.2 lt depo için yeterli mi?
50 bin km olmuştur Motul Eco-Lite kullanıyorum doğru tercih
Merhabalar,Salı günü araca 10 bin km yağ ve filtre bakımı yaptırdım.Aracım 2013 1.6 LPG Li corolla. 97 bin km de. Parçaları TEM otodan aldım filtreler js asakashi yağ ise motul 0w40. Usta parçaları ben götürdüm diye biraz trip attı ama değiştirdi. Yağın çok ince olduğunu söyledi kecelerden sızdırır ilerde problem olur 5w30 olmalı dedi ama çok kulak asmadım.
Bence siz o Usta'dan uzak durun bişey bilmediği belli, bugün bende egea aracımın 1000 km bakımını yaptım yağ ve filtreyi değiştirdim,yağ olarak motül 8100 x clean ECA C3 onaylı 5w40 kullandım toplam 650 TL tuttu.
Aynen bir daha gitmem o ustaya imkanım olsa kendim yapacağım.
Size en yakın güvenilir özel servis İzmir'de oğuz oto var işlerinde başarılı dürüst esnaf oldukları bahsediliyor,Manisa'da bu güne kadar tavsiye edilen özel servis duymadım 41000 de buji değişimi istemez ama fren hidroliği sene ve km olarak ikiside dolmuş değişmesi lazım,hava ve yağ filtresi her bakımda değişir zaten,balatalar sökülünce belli olur,yağ olarak LPG den ötürü 0w40 kullanmanızı tavsiye ederim.
Rakamlar sürekli değişiyor,Ben Corolla'nın 30.000 km,Avensis'in 40.000 km bakımını Oğuz Oto Toyota servisinde(0232 486 84 56)yaptırdım geçen ay,Bornova Naldöken'deler, gitmeden telefon açın,fiyatları öğrenmek için,genellikle orijinal parça kullanıyorlar,sabah dükkan açılışında gidiyorum,2-3 saat içinde işlem tamam oluyor,geçen ay Avensis orijinal ön fren balatası 1040.- tl,orijinal fren hidroliği 150.-tl idi,disklerin tornasına 125 tl ödemiştim.Ayrıntıları telefonda gitmeden sorarsınız.
Sürücü tarafı paspası kaldırın direksiyon mafsalının 3 tane vidasını göreceksiniz onları sıkın herşey düzelir,yada direksiyon kutusunun askı bağlantıları gevşemiştir,aslında o vidalar loctite ile ilaçlanıp sıkılsa bir daha gevşemez ama sökülmek istendiği zaman çok zorlar.
Orjinali karbonsuz olduğu için hiç tercih etmedim. Hep Tem Oto'dan Js Asakashi karbonlu aldım ama o da şu an 290 lira olmuş. Filtron karbonlu 150 lira. Denemek için Filtron siparişi verdim bakalım şimdilik.