0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bana öyle geliyor ki, zamanla Toyota M/M'den vazgeçecek ve CVT'ye dönecek.Tarihçesini tam bilmiyorum ama, bir zamanla benzilnlide de MMT varmış, sonra sadece Dizelde, şimdi benzinlide CVT, bakmışın sonraki kasada hem benzin hem de dizelde CVT olur.
Levent beyBildigimiz şu anki teknolojide dizelde CVT imkansız gözüküyor.Deneyenlerde sürekli çuvalladılar.Örnegin;Opel Vectra 2.0 dizel CVTFord Focus 1.6 CVT Bu nedenle Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok.Sonuçta aktarmada dişli sistem yok bu nedenle yüksek torkta sistem arızalanacak.
3sn sonra, Eğer çok yoğun trafikte yüzlerce dur-kalk yaptığınızı düşünürsek, sadece 1. yüz için 100x3=300sn/60=5dk boyunca kavrama mekanizmanız yarım debriyaj yaparak ısınacaktır. O nedenle "otomatik şanzımanlı araç alırken kullandığınız bölgenin trafik ve yol şartlarına en uygun olanı seçilmelidir" diye bir konu içinde bahsetmiştim.
Selam, ben bişey sorucam. DSG şanzımanlı şirket aracını kullanırken farkettim bu farkı. Sonra başka marka bir araçta da gördüm. Benim aracımda gaza normal şiddette basarken vites değişimlerini 2000 ~ 3000 d/d de yapıyor. Ama diğer marka DSG'lerde zorlamadan vites değiştirerek 5. ve 6. viteste 1200 d/d'ye kadar düşürüyor. Böylece daha az yakıt kullanıyor. MM şanzıman dizel şehir içi yakıt değeri katalogda 4,8 lt fakat ben bir türlü 7 lt seviyesinin altına düşemedim. Toyota'da devir neden devir seviyesini 2000 d/d'nın altına düşürmüyor olabilir? Hep otomatikte şehir içi 7 lt seviyesi çok fazla bence. Hep manuelde kullanmak da bana saçma geliyor.
Tekin abi bende bundu bilmiyordum ya inanmıyorum, çok dur kalk yapmıyorum ama bazı işıklarda 60 saniye bekliyoruz, öyle olunca ses geliyo inceden.. bu durumda vitesi (N) ye alıp ayağımız yine frende mi olacak yoksa olmıcak mı ?
DSG nin farkı çift kavrama olması R-1-3-5 vitesler bir kavrama üzerinde 2-4-6 diğer kavrama üzerinde siz 2'ci viteste iken 3'cü vites diğer mil üzerinde hazırda bekletiliyor ve uygun devirde sadece kavrama gerçekleşiyor sarsıntısız ve konforlu bir vites değişimi oluyor aracın vites değiştirdiğini ekrana bakmazsanız kesinlikle anlayamıyorsunuz. Bu konforun yanı sıra manuel vites değerlerinde yakıt tüketimine ulaşabiliyor benim aracım DSG7 kuru kavrama ve 1300-1500 devirde vites değiştiriyor tabi yol durumu ve şartlara göre bazen güç ve rampalarda ivme kazanmak istediğinizde 3500-4000 devire kadar vitesi değiştirmiyor. Kick down yaptığınızda ve tekrar gaza yüklendiğinizde ani ve çok seri bir şekilde 3 vites birden düşebiliyor. DSG müthiş konforlu performanslı ve ekonomik bir şanzıman şu an için çok memnunum.
2006 Terra MMT şanzımana sahip aracımda geri vitese taktigim zaman araç durur vaziyette tabi.Uyari bip sesi geliyor bunun sebebi nedir?