0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bugün sabah ilk çalıştırmadan 5-6 sn sonra geri vitese attığım zaman 2 sn gecikmeli geçti. metro istasyonuna vardığım zaman ayağım frende ileri geri tekrar deneme yaptım bu kez vites zamanında geçti ama geçişte normal vitesli araba gibi sesler geldi. Belki de sabah etrafta hiç ses olmadığından duyabildim, bilemiyorum. Sizce sorun olabilir mi?
Şanzıman yağınızı her 40.000km'de yetkili serviste değiştiriniz.
EVET GERÇEKTEN ÖYLE OLDU BAYRAMDA UZUN YOL YAPINCA GÜVENİM ARTAR BELKİ. YADA ORUMLARI BIRAKACAĞIM. MİLLETİN SORUNLARINI SAHİPLENİYORUM RESMEN
merhabaBana 60 bin km bakımda şanjıman yağını değiştireceklerini söylemişlerdi.
Sahi arkadaşlar mmt 6 ileri şanzımanı olupta 80.000 i geçen var mı?
80.000km = Dünyanın çevresinin 2 katıBen 5 ileri MMT ile 120.000km yaptım ve test sonucuna göre en az bir o kadar yapabilir.
Tekin abi bizde aynı şekilde boşa alınması gerektiğini düşünüyorduk geçen yıl debriyaj balatasını değiştirmek için servise gittiğimiz zaman arabayı teslim eden teknisyen boşa alınmaması gerektiğini söyledi artık bizde ne yapacağımızı şaşırdık.
Frene bastığınızda, araç tam durdugunda zaten boşa alıyor. Boşa almanıza gerek kalmıyor.
3sn sonra, Eğer çok yoğun trafikte yüzlerce dur-kalk yaptığınızı düşünürsek, sadece 1. yüz için 100x3=300sn/60=5dk boyunca kavrama mekanizmanız yarım debriyaj yaparak ısınacaktır. O nedenle "otomatik şanzımanlı araç alırken kullandığınız bölgenin trafik ve yol şartlarına en uygun olanı seçilmelidir" diye bir konu içinde bahsetmiştim.
Dün Sabiha Gökcen havalimanından Beylikdüzüne iki saate geldim ! Her duruşumuzda vitesi boşa aldım hiç üşenmeden. Adamlar bu tip vitesleri MEDENİYET için yapmışlar ve bir gün bizde o MEDENİYETe ulaşırsak bize sunalan nimetlerden yararlanacağız.MM den sonra CVT yi deneceğim bakalım onda neler tecrübe edeceğim açıkcası merak ediyorum.
Hayırlı olsun. Yorumlarınızı bekliyor olacağız. Renk nedir? Yoksa Corolla mı?
İnci Beyazı ve evet Corrola 1.6 CVT...Elektrikli araç gibi geldi bana CVT çok zevkli ) ---Evet yakıt daha fazla yakıyor olacak dizel e göre fakat sunduğu konfor gerçekten hoşuma gitti, tabii sadece test sürüşünde yaptığım 10km e dayanarak bu yorumu yaptım...
Genelde bol güneşli olan ülkemiz için güzel bir renk. Metalik olması, beyaz boyanın ömrünü uzatıyor.Bu şanzıman benimde umduğumdan daha keyifli ve konforlu çıktı, arızalanma ihtimalini Tork Konvertörlü şanzımandan dahi daha düşük hatta çok daha düşük görüyorum. +'ları çok olan şanzımanın tek -'sisi yokuş tırmanışlarında motora yüksek devir çevirterek motor sesi duyurması. Bu kadar +nın yanında tek bir - çekiliyor. Şehir içinde ve dışında düz vitese göre daha az yakıt harcatıyormuş