0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
işte tersten bir yaklaşım bu da çok güzel bir örnek metodoloji. Işığı nasıl yaktırabilirsiniz? Biraz detaylandırıyorum çünkü bu konunun tüm yeni ve müstakbel kulalnıcılar için faydalı oalcağını düşünüyorum. MMT ışığı nası yaktırılır?
baskı balata ısınması sonucununda ecu ve vites değiştirme motorunda arıza meydana gelir mi yoksa sadece baskı balata mı zarar görür. Sorun yaşayanların önemli bir kısmı hep ecu aktuatör ve baskı balatayı birlikte değiştiriyorlar. Bu üç sistemin çalışma ve arıza konusnundaki organik bağları nelerdir. Genel olarak çıkan arıza baskı balata değişimi midir yoksa verim açısından sistemin tamamen mi değişmesi gerekir?
öğlen arkadaşımla konuşurken 2013 DSG TDI passatı ile köprüde aynı ısınma sorununu yaşadığını öğrendim. Hatta "debriyaj ısındı durup bekleyin" uyarısı vermiş. Demek ki tam otomatik dışında tüm yarı otomatik şanzımanlarda bu ısınma problemi oluyor sadece toyota da değil.
Tekin Bey,65.000 de servis kaydında ECU actuatör ve baskı balata değişmiş (garanti kapsamında).şanzıman yağ tapası da yazmışlar iş emrine ancak şanzıman yağı ile ilgili birşey yazmamışlar. sadece 39 tl bedelinde "MMT ....."kodlu bir sarfiyat var(ben bunu yağ diye yorumladım) Bu parçalar değiştiğinde servis şanzıman yağını da değiştirmiş midir? Benim değiştirmemem gerek var mı?
merhababu değişimin normal ücreti ne kadar acaba biliyormusunuzbaskı balatayı değiştirmemek için ellerinden geleni yapıyor toyotagarantisi bitti şimdibana 1800 tl fiyat biçtileryani garantiye girmez dediler açıkçasıalj plazada neredeyse kavga çıkaracaktım60000 km arabanın balatası bitiyorsa kusura bakmayın bunun sürüş ile alakası yoksizin umursamazlığınızla alakaladır ancak dedimşimdi şansımı toyanda deneyeceğim
Batu bey, 3 metrelik dur kalklarda, eğer durma hali 3sn'den uzun sürüyorsa, her seferinde tam durma haline girmeden vitesi boşa almalısınız. Vitesi boşa alıp tam durma gerçekleştikten sonra isterseniz vitesi yine E moduna alabilirsiniz, ayağınızı frenden çekmediğiniz sürece kavrama başlamaz.
Tekin Bey, birde M yada E modunda iken ilk kalkışlarda 8-10 km hıza ulaşana kadar ayağımı frenden tamamen çekene kadar yarım kavrama halinde kalıyor yanılıyor muyum? Ayağınızı frenden çekmezseniz elbette yarım kavrama devam edecektir fakat frene dokanmıyorsanız yolun eğimine göre sürate bakılmaksızın tam kavrama veya yarım debriyaj yapar.Nerede okudum tam hatırlamıyorum ama araç 8-9km/hz ile ilerlerken vitesi boşa atarsanız motor kilit park freni devreye giriyor yazıyordu. Buna benzer bir şey yapmıştım birkere. çok düşük hızda 6-7 km hız gibi birşeyde N ye atığımda tak diye araba durmuştu. Böyle bir şey yaşayabilir miyim acaba?5-7km/h hızın altında eğer vitesi boşa alırsanız otomatikman çocuk emniyet kilidi devreye girer ve tekrar vitese geçmek isterseniz fren lambalarının yanacağı kadar fren pedalına basmak zorundasınızdır. Daha yüksek süratlerde vites boşa alınabilir ve tekrar vitese geçebilir, sorun oluşturmaz.
bugün sabah ilk çalıştırmadan 5-6 sn sonra geri vitese attığım zaman 2 sn gecikmeli geçti. metro istasyonuna vardığım zaman ayağım frende ileri geri tekrar deneme yaptım bu kez vites zamanında geçti ama geçişte normal vitesli araba gibi sesler geldi. Belki de sabah etrafta hiç ses olmadığından duyabildim, bilemiyorum. Sizce sorun olabilir mi?