0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2013 model Yaris'in bujileri kaç km sonra değişiyor.Bilgisi olan var mıdır?
Kitapçık da iridyum buji için 100 bin yazıyordu galiba.
Bu arabanın durumuna ve size bağlı. Biz Kırgızistan'da aldığımız her arabada bujilerini değiştiriyoruz , hatta 2 bakımda bir değiştiğimiz arabalar vardı. Ama standart olarak 100 bin kilometrede bir değişir. Mesela bizim CRV'yi 2 hafta önce 85000 bakımı için bursada özel servise götürdüm. 100 binde değişeceğini söyledi.
merhaba arkadaşlarBugün Toyota Yaris 1.0 life için Çavdarlı'da yaptırmış olduğum 20.000 km bakım kalemleri aşağıdadır.fren hidroliği:10kabin hava filtresi:63,92karter tapa contası:2,97yağ filtresi:26,03atık malzeme bertaraf ücreti:4fren hidroliği:1720.000 km bakım:115enjektör temizleyici:46,105/30 motor yağı:111,97 396,99 tlindirim: 15tlkdv: 68,76genel toplam: 450,75Aracın genel kontrol sonucu balata v.s. parçaların iyi olduğu için değişim öngörülmedi.Sadece fren hidroliğinin 40.000 km veya 2 sene olduğu için değişimini talep ettiler.Uygun gördüğüm için değiştirdim.Aynı zamanda şöför kapı fitilinden çıtır çıtır ses geliyordu onu ayarlamışlar şu an ses yok. Sonuç itibari ile bakım masrafları bana artık bir Renault 'a göre çok gelmeye başladı.Kardeşim 2013 clio 1.5 dci joy aracının hava filtreside içinde olmasına rağmen orijinal Renault Mais'de 285 tl 40.000km. bakımını yaptırdı. Fark ortada
Arkadaşlar 2015 model yaris var (cvt 1.33 benzinli) . 10 bin rutin bakımda eğer plaza kabul ederse dışarıdan motor yağı götürmek istiyorum.Bir arkadaşım plaza servisinde kullanılan yağın kalitesiz olduğunu söylüyor. Bundan dolayı dışarıdan kaliteli bir yağ almak istiyorum ama ne marka biliyorum ne de 5-40 filan rakam yazıyor. Tam olarak hangisini almam lazım. Mesela castrol iyi midir ? Amacım servis bakım ücretini daha aşağı indirmek değil sadece piyasadaki en kaliteli motor yağını kullanmak.yanıtınız merakla bekliyorum.
Kaan hocam teşekkürler. Eğer servisteki yağ kaliteli ise o zaman yanımda götürmeme gerek yok. Araç benzinli.lpg yok.
önecelikle profil bilgilerinizi güncellerseniz daha çok yardım edilebilirPlazadaki yağ hangi kritere göre kalitesiz? yada hangi ürünle karşılaştırıldığında kalitesi olduğu düşünülüyor?Normalde aracınızın kullanım kılavuzunu incelemenizi rica ederiz. ekte göreceğiniz üzere sizin aracınızda 0w20 yağ kullanmanız gerekmektedir (araç LPG li değil, sadece benzinli değil mi?) bu yağı servisten temin edebilirsiniz. illaki kendiniz götürecekseniz Eneos markalı ürünü kullanabilirsinizama siz yağı kendiniz götürecekseniz aracınız garanti kapsamı dışında olacaktır. servise gitmenin manası kalmaz.ama servisten bu ürünü temin edebilirsiniz
@Engin KISAKOL (23500) Sanırım servisten servise değişiyor bu konu, bir çok servis yağın dışarıdan getirilmesi durumunda yağ ile ilgili sorun olduğunda garantiye girmez demekte. Ancak servisler tam sentetik yağa geçip toplu alım yaptıklarından beri zaten piyasa ile fazla fiyat farkları da kalmadı, o yüzden garanti kapsamında iken yağın servisten alınıp değişim yapılması uygun.
Kocaeli servistede malesef 0w20 yok