0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tam tersi olmasın ? C onayı genellikle ülkemizde 5W30 viskozitesinde yaygın, ama şu yağ benzinli için bu yağ dizel için demek doğru değil, önemli olan karşıladığı standartlar.Magnatec mi? Edge mi?
ufuk bey edge
Fiyatı gayet makulmüş, bence tarihi yeniyse 2 tane alın
Bugün Bursa Çavdarlı 'da Toyota YARİS 1.0 life aracımın 10.000 KM bakımını yaptırdım.10.000 km bakım : 110 tl mo spray: 8,55 tlsıvı gres: 8,55 tlatık malzeme bertaraf ücreti: 4tlyağ filtresi: 21,97tlenjektör temizleyici(toyota): 41.06tlkarter tapa contası: 2,50tlkabin hava (polen) filtresi: 62,06tltoyota motor yağı prem. 5w30 208l: 104,65tlampül 5w: 2tlcam suyu antifirizli: 3,17tlfren temizleme tertibatı: 8,15tl 376.66 İNDİRİM 50,00 326,66 KDV 58,80 385,46 TLHava filtresi (70 tl) değişimi ve cam sileceklerinin (70+35 tl )değişimini teklif ettiler kabul etmedim Bursa KSS.Parkoop'tan WUNDER (yerli) hava filtresi aldım 2 ADET 23 TLsileceklerimde bir sıkıntı göremedim değişimini yapmadımGenel itibari değişenler ve fiyatlar bu şekilde Çavdarlı Bursa'ya gösterdikleri ilgi ve alaka için teşekkür ederim ve aracımın içini dışını pırıl pırıl yapıp bana aracımı teslim ettiler.
Hava filtresi değişimi için erken bir km, servis değişim teklif etti ise kötü durumda olmalı. Ayrıca hava filtresinin orjinalini kullanmanızda yarar var. Almış olduğunuz filtrenin fiyatı çok düşük ancak sizi uzun süre götürmez.
Aytaç abi bizim ülkemizi baz alarak genelde bütün araçların hava filitresi her bakımda değişmesi gerekmez mi ? Ben şahsen babamın polosunun her 10.000 de hava yağ polen filitresini servisten orjinalini alıp değiştiriyorum. 1.4 dizel corollası olan bir abim de arabanın çekişinin düşüklüğünden arabanın belli bir hızın üstüne çıkamadığından dert yanıyordu. Enjektör temizleyici kullandı lakin çekişi düzelir gibi oldu ancak yakıt bittiğinde tekrar eski haline geliyordu. Hava filitresinin orjinalini alıp taktı araba normale döndü.
@MEHMET AKIN (32918) Dediklerin doğru bende eski aracımın hava filtresini 10 binde değiştiriyordum. Kağıt üzerinde 40 bin deniyor ama 10 binde bir en kötü temizletmek lazım, arkadaşa zaten değişmesi gerek demişler. Ben 10 binde değiştirmedim.
Abi eğer 10.000 de değişmiyolarsa kesin benim aracınkide değişmemiş. Sabahları ilk çalışmada devir 1.500 civarıydı. Geçen hafta söküp temizledim şimdi daha düşük devirde çalışıyor.
Merhaba2010 Model, 45.000 KM, 1.33 Terra Sporty Yaris sahibiyim. Aracı yeni aldım. Kullanmaya başlamadan önce bakım yaptırmak, genel olarak sağ, su, fitreler, şanzıman yağı vs vs gibi araç için hayati önem taşıyan yerlere baktırmak; gerekli ise bakımlarını yaptırmak/tamamlatmak istiyorum. -ki gönül rahatlıığıyla binebileyim. Aracı alırken expertsiz vs yaptırtdım, motorda kaportada vs hiç bir sorun yok ama tabi bir de yağlar vs gibi iç aksamlarının da bir ustanın elinden geçmesi gerekir diye düşünüyorum.İstanbul'dayım, sizler bakımlarınızı nerede yaptırıyorsunuz? Gönül rahatlığıyla aracınızı teslim edebileceğiniz, önerebileceğiniz nereler var.?Yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olacağım.
@Ufuk Sönmez (16363) bey cvt şanzımanın yağının değişmesi için belli bir km yapmasımı gerekiyor yoksa sene olarak belirli sürelerdemi değişmesi gerekiyor.
60.000km yada 5yıl olarak biliyorum.
Hayırlı olsun, sanırım sizinle görüşmüştük aldığınız araç konusunda ?Aracınızın 40.000km bakımı yapıldıysa 50.000km'ye kadar herhangi bir şey yaptırmanıza gerek yok, bildiğim kadarıyla aracınız CV-T şanzımana sahip, dolayısıyla şanzıman yağı değişimi şu an için düşünmeniz gereken bir konu değil.