0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Biraz pahalı geldi bana yağ, yağ filrtesi harici başka değişen var mı? 5/30 dan niye 0/20 ye dönüyorsunuz?
kış şartları icin 0w kullanmak hybrid için gerekli olduğu kitapcigindada yazıyor. Oyuzden seçtim Aytaç bey. Ama fiyat banada cok geldi 0w20 toyotanin yağı. Yazin 5w30 kullanmıştım
20bin bakımım 407 tl tuttu. 0w20 yağı son anda iptal ettirip 5w30 kullandırttım ama işin garibi şu işçilikte 0w20 yağ kullanmalarında daha çok alıyorlar çözmüş değilim demekki tutara göre işçilik kitliyorlar
Beytullah Bey, daha önce de söylemiştim. 0/20 yağı istek üzerine kutusundan açıyorlar ve dolayısı ile litresi daha pahalı. Servis 5/30 yağa toplu alım yaptığı için bakım fiyatı daha ucuza gelmiş size normal yani.
aytaç bey işçilik konusunda demiştim ben onu 0w20 yağ yerine 5w30 yağ kullandıklarında işçilik fiyatıda artıyor yani o tuhaf geldi.5w30 yağ kullanıldığında 136tl işçilik alınırken 0w20de işçilik 147 tlye çıkıyor burda ne fark varda 7 tl fazladan işçilik alınıyor kutudan açma zahmetimi
Arkadaşlar Merhaba. 2005 1.6 sol Corollamı sattıktan sonra yine Toyota 'dan vazgeçemedim ve Otomatik Vites 2011 Yaris 1.33 Terra Sporty aldım. araç 50.000 km de.Sitede bir çok yazı okudum yalnız net bir kanıya varamadım.50.000 kmde arabanın hangi bakımları kontrol edilmesi gerekir. 1- MMT şanzıman yağı, baskı balatası birde forumda bahsedilen bu şanzıman kalibrasyonu. (Şanzıman bakımı bu araçlarda önemliymiş forumda okuduğum kadarıyla)2- Triger zincirmi kayışmı ne zman değişmesi gerekir gibi.sizin cevaplarınıza göre servise gideceğim. Körü körüne servise gitmeyi pek sevmiyorum. İlk önce arabam hakkında bir ön bilgi edinmek istiyorum.Şimdiden teşekkürler. Herkese iyi sürüşler iyi günler dilerim...
6 ayda bir yağmı değişir hiç hocam, Yağ firmaları çevreci olmak adına bir sürü teknoloji geliştirip 15000 km lere çıkartıyorlar bunlar 6 ayda bir yağ değiştirmeye kalkıyorlar
öncelikle herkese merhabalar forumda yeniyim ve daha ilk baslığım.2009 model yaris 1.3 terra aldım. Araç 45000 km'de.sizlere birkaç sorum olucak.Araca bi usta eli değsin motorunun sesi bi dinlensin istiyorum benim dikkatimi çeken bi aksaklık yok gibi. yağ değişimine 5 bin km var 1-sizce 5 bin km bekleyip 50000 bakımına mı götürmeliyim simdi götürüp 50000 bakımını yaptirayim mi?2-yetkili servis vs özel servis artıları eksileri neler?3-Ankarada önerdiğiniz yetkili/özel servisler?Biraz fazla oldu gibi ama cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler
Ankarada Dörtnal Sadık usta var işinin ehlidir. hiç düşünmeden direkt gidebilirsiniz aracın geçmişini biliyor musunuz? yani bakımları tam yapılmış mı nerde yapılmış? bunları biliyorsanız bekleyebilirsiniz. ama ben olsam yinede götürüp bakım yaptırırdım 50.000 de tekrar bakım yaptırırdım sonra yine 10.000 de bir bakıma.