0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
http://www.hepsiburada.com/liste/mobil-1-tam-sentetik-0w-40-4-lt-benzin-lpg-motor-yagi-652071/productDetails.aspx?productId=otm652071&categoryId=26005#GorsellerSanırım bu iyidir?
Aslında 5 40 düşündüm ama bunu görünce 0 40 daha iyi olur diye düşündüm. Sanırım benzinli motorlar için, sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum. Servis de olumsuz yaklaşmaz heralde kendi yağımı götürmeme..
Yağdan kaynaklı sorun olacağını düşünmüyorum. 10 40 yerine 5 ya da 0 tercih etme sebebim performans ve tüketim olarak 1040 a göre daha iyi olduğunu duydum..
Dün Antalya Toyota Bakırcılar da 20bin bakımımı yaptırdım. Öncelikle Servisin bu kadar güler yüzlü, anlayışlı ve bitmek tükenmek bilmez sorularıma karşı bu kadar ilgili olmasından dolayı tekrardan "iyi ki toyota almışım" dedim. Bakıma giderken internetten mobil1 0-40 tam sentetik yağ alıp götürdüm, sıkıntı yapmadılar. Daha önce 10-40 kullanıyorlarmış artık 5-30 a dönmüşler. Yinede ben kendi yağımı götürdüm. Hava filtresi temizlendi, bi dahaki bakımda değişeceği söylendi. Polen filtresi değişti karter tapa contası ve yağ filtresi değişti. Ben enjektör temizleyici istemedim zaten fiyatı 50tl idi, wurth gibi bi marka bile 40tl ye bulunabiliyorken bu fiyat bana biraz abartı geldi. Bütün bakımın maliyeti bana 230tl ye geldi, 95tl ye aldığım yağ ile birlikte toplamda 325tl bence iyi bi rakam.Yağ konusuna gelecek olursak arabanın gidişi değişti performansı arttı ve tüketimi düştü diyebilirim. Servis ince bir ysğ olduğunu ve zamanla eksiltme yapabileceğini söyledi, onu zamanla göreceğiz ama ben pek eksiltme yapacağını düşünmüyorum.
Evet rakam uygun görünüyor. Servisten 5/30 koydursaydınız bir miktar daha fazla öderdiniz.
Servis 5-30 fiyatı için 110tl dedi.
Tam sentetik yağlarda toplu alım yaptıkları için eskisi gibi bariz fiyat farkları kalmadı. Siz 95 e almışsınız 5/30 servis fiyatı 110
Servis ne marka kullanıyor bilmiyorum ayrıca servis yarı sentetik kullanıyor sanıyordum. Yinede 0-40 dan memnun kaldım. Ilk bakımda konan 10-40a oranla motor daha canlı duruyor. Ve dün bakımdan sonra şehir içinde 50km kadar yol yaptım tüketim yarım litre kadar düşük geldi.
Bayram arifesinde Zonguldak Ereğlideki Toyota yetkili servisine gittiğimde bana artık dışarıdan yağ getirmeleri kabul etmeyeceklerini, çünkü bilmeyip de yağ alan sonrasında da sorun yaşayan müşteriler yüzünden böyle karar verdik dediler.
Kabul etmeme şu şekilde, eğer yağ kaynaklı bi sorun olursa garanti dışında kalıyor yoksa kabul etmeme olmaz.
Herkese merhaba 2011 yaris 1.0 terra sporty aracım 50000 km bakımını yapdırıcam ilk defa bakıma götüreceğim. 35000 km de aldım. Bi tek yağ ve yağ filitresi değişdirdim 40000 km de. Başkada bişey yapmadım. Bu arada aracım LPG'li. Nelere baktırmalıyım? Yağ ne kullanmalıyım? İstanbulda ikamet ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Ortalama bakım maliyeti ne tutar?
Ferdi bey hayırlı olsun. Ama 0w-20 yağ türkiye şartlarında çok düşük bir yağ. motoru zorlamayın sakın ve de yağ eksiltme olup olmadığını sürekli kontrol edin. Eğer eksiltme olursa 5w-30 a geri dönersiniz hemen.