0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni bir 2004 VVTİ 1.3 Sol yaris aldım bakımlarını yaptırırken termos tadının olmadığını gördük yeni bir corolla termostatı taktılar ve yarisinde aynı olduğunu söylediler öylemi arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum ayrıca araç tümden dijital ve tam otomotik vites kullananların önerilerini bekliyorum ayrıca hangi yağı kullanmalıyım birde arka koltuklar çıkmalı olduğu için yerine tam oturmuyor ve ses yapıyor ne yaptıksa oturtamadık lütfen önerilerinizi bekliyorum. özellikle termostat görüntüsünü gönderebilirseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler. Arkadaşlar unutmadan yariste hararet göstergesi dijital soğukken yeşil yanıyor ilk kontağı açarkan kırmızı sonra sönüyor ve hiç bir gösterge bulunmuyor. Kafama takılan diyelim araç hararet yaptı ve kırmızı gösterge yandı hemen stop etsem tedbirini alsam iş işten geçer mi ? kullanıcılardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkirler
20bin bakımım yaklaşıyor, yağımı kendim götürmek istiyorum. Aklımda castrol edge 5-40 var, kaç litre almalıyım? Başka tavsiyeniz var mı?
Antalya için 5w-40 güzel tercih olur, Mobil de düşünebilirsiniz. Filtre de değişeceği için max 4 litre yeterli olur biraz da artar.
Aytaç bey teşekkürler, Mobil mi castrol mü daha iyidir desem hangisini tavsiye edersiniz? Aslında 5 30 alacaktım ama bu yaz sıcaklık 40 dereceye ulaştı. 5 30 ince kalır diye 5 40 a yöneldim.
İkisi de iyidir, ama ben olsam mobil alırdım.
Aytaç, 5/40 alacaksan Castrol Edge derim kardeşim çünkü Mobil'in 5/40'ı S3000 tam sentetik değil. Edge tam sentetik.. ama 5/30 alacaksan kesinlikle Mobil 1 Esp 5/30 derim..
Mobil 3000 X1 5W-40 olanı tam sentetik Bülent.http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-super-3000-x1-5w40.aspx
Haklısın tamam fakat 5/40'ta Edge derim ben ama 5/30 Mobil 1 Esp tek geçerim
Ben Onur Bey'e yardımcı olmaya çalıştım Bülent. Castrol zaten iyi. Tercihini yapacaktır. 5w-30 esp yi de söylemeye gerek yok zaten dediğin gibi.
Niyetini biliyorum kardeşim yanlış anlama sakın ben de ikisini de kullandım daha önce sorun yoktu. Ben sadece muhabbetinize ortak oldum polemik olmasın sakın
Yok Bülent, ne demek bilgi paylaşımı yapıyoruz.
Bülent bey, Aytaç bey tavsiyeler için çok teşekkürler bende 5 30 düşündüm önce ama Antalya daki sıcak faktörü yüzünden 5 40 a yöneldim sanırım 5 40 ve tam sentetik olması nedeniyle Castrol alacağım... Yinede Antalya gibi bi yerde 5 30 kullanmanın zararı olur mu merak ediyorum.