Gönderen Konu: Yaris Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 156664 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Periyodik Bakım
« Yanıtla #80 : Haziran 09, 2014, 13:42:10 »
bende bugün 10bin bakımına gittim 378 tl tuttu
merhaba arkadaşlar benim aracımda 20.000 km ye geldi ve bakıma gideceğim yalnız ben kabin hava filtresini değiştirmek istemiyorum daha doğrusu o kadar para vermek istemiyorum dışarda değiştirtsem ya da hiç değiştirmesem bir zararı varmı bu arada 10,000 bakımında balata spreyini ve cam suyunuda istemedim balata spreyini de tekrar istemesem bi sakıncası varmı
corolla advance 1,6 multidrive s inci beyaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Haziran 09, 2014, 13:42:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Haziran 09, 2014, 14:06:43 »
merhaba arkadaşlar benim aracımda 20.000 km ye geldi ve bakıma gideceğim yalnız ben kabin hava filtresini değiştirmek istemiyorum daha doğrusu o kadar para vermek istemiyorum dışarda değiştirtsem ya da hiç değiştirmesem bir zararı varmı bu arada 10,000 bakımında balata spreyini ve cam suyunuda istemedim balata spreyini de tekrar istemesem bi sakıncası varmı

Kabin hava filtresinin ne durumda olduğuna bakmak lazım. Yaza girdiğimiz bu günlerde değiştirseniz iyi olur bence. Kendiniz dışarıdan uygun fiyata bulabilirsiniz. 20 bine kadar balata spreyi kullanmadığınız için ona da ihtiyaç olabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #82 : Haziran 10, 2014, 17:14:57 »
teşekkür ederim aytaç bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.0 VVT İ
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: '13
  • 19 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Haziran 12, 2014, 10:18:16 »
           yaris polen filtresi. Markası fil parça numarası hc 7138 bir e bir orjinaliyle aynı boyutta. Bursa ana depodan aldım 10 tl..reno tofaš gibi birçok markaya filtre üretiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1127 kere teşekkür etti
  • 2369 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Haziran 12, 2014, 10:29:36 »
           yaris polen filtresi. Markası fil parça numarası hc 7138 bir e bir orjinaliyle aynı boyutta. Bursa ana depodan aldım 10 tl..reno tofaš gibi birçok markaya filtre üretiyor

Önemli olan buyutunun aynı olması değil, kağıt katlayıp yapıştırarak siz de boyutu tutturabilirsiniz :) Önemli olan filtrenin kalitesi ve filtrelizasyon kapasitesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.0 VVT İ
  • 19 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Haziran 13, 2014, 10:03:12 »
Önemli olan buyutunun aynı olması değil, kağıt katlayıp yapıştırarak siz de boyutu tutturabilirsiniz :) Önemli olan filtrenin kalitesi ve filtrelizasyon kapasitesidir.
  400-500 m2 depo ağzına kadar filtre doluydu fil filtrenin no name markalar gibi uyduruk ürünler ürettiğine pek inanmıyorom.kağıttan üretilmiš filtreyede 90-100 tl veremem.10 binde değil 5 binde değištiririm..neyse birdahakine sizden sipariş veririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #86 : Haziran 13, 2014, 10:23:14 »
  400-500 m2 depo ağzına kadar filtre doluydu fil filtrenin no name markalar gibi uyduruk ürünler ürettiğine pek inanmıyorom.kağıttan üretilmiš filtreyede 90-100 tl veremem.10 binde değil 5 binde değištiririm..

Ben kalitesi hakkında yorum yapmadım ki ? ayrıca satış rakamı ile kalite belirlenseydi "Tofaş-Fiat" ülkemizde  "Bentley" ile aynı sınıfta değerlendirilirdi.

Ben anlatmak istediğimi anlatamadığımı düşünüyorum, örnek olarak 10 lira verip delik bir musluk alıp "nasıl olsa her ay değiştiriyoruz" demek mi mantıklı? yoksa 20 lira verip sağlam bir musluk alıp gerekirse seneye de değiştiririz demek mi? ama aynı 20 liralık musluğun kutusunda ki isim uğruna kimse 100 lira vermez tabi ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Haziran 14, 2014, 02:52:10 »
yarın sabah 8.30 gibi Nataş'a 10.000 bakımına gidiyorum. Kaç saat sürer bu bakım arkadaşlar? Orada mı beklesem eve dönüp tekrar mı dönsem bilemedim...

Mesaj Birleştirildi: Haziran 14, 2014, 14:59:37
10.000 Bakımımı yaptırdım sonunda..

yakıt katkısını koydurmadım, yağı kendileri koydu, maliyet 305 TL

"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Haziran 16, 2014, 12:27:58 »
cumartesi bende 20000 bakımını yaptırdım fiyat 357 tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #89 : Haziran 16, 2014, 14:08:52 »
yarın sabah 8.30 gibi Nataş'a 10.000 bakımına gidiyorum. Kaç saat sürer bu bakım arkadaşlar? Orada mı beklesem eve dönüp tekrar mı dönsem bilemedim...

Mesaj Birleştirildi: Haziran 14, 2014, 14:59:37
10.000 Bakımımı yaptırdım sonunda..

yakıt katkısını koydurmadım, yağı kendileri koydu, maliyet 305 TL

Yakıt katksını alsaydınız ben öyle yaptım, depoda fazla yakıt olmadığı için koymamışlar daha sonra ben ilave edeceğim. 10 binde bir enjektör temizleyici kullanmakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Haziran 16, 2014, 14:23:21 »
Yakıt katksını alsaydınız ben öyle yaptım, depoda fazla yakıt olmadığı için koymamışlar daha sonra ben ilave edeceğim. 10 binde bir enjektör temizleyici kullanmakta fayda var.

Aytaç Bey würth marka kendim dışardan alıp ekledim... 20 küsür lira daha uyguna geldi böylece...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #91 : Haziran 16, 2014, 14:29:19 »

Aytaç Bey würth marka kendim dışardan alıp ekledim... 20 küsür lira daha uyguna geldi böylece...

:tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 3500
  • Model Yılı: '16
« Yanıtla #92 : Haziran 23, 2014, 12:32:29 »
Merhabalar,
Aracımı 100.000 km peryodik bakımı için yetkili servise götürmeyi düşünüyorum.500 tl gibi bi rakam sölediler.yağ sizden olursa 370 tl ye kadar düşer dediler.sizlerce normal mi ? dışarda kendim yaptırsam mı ? yardımcı olursanız sevinirim.
 saygılar..
Corolla Advance M/M (2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #93 : Haziran 23, 2014, 12:47:37 »
100 bin için fiyat iyi gibi ancak özel servisleri de tercih edebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #94 : Temmuz 22, 2014, 09:50:28 »
Hayırlı ramazanlar dostlar.Kolay gele.2012 Yarisim 30 bin km'ye geldi, bakıma sokacağım.Sanırım Dolapdere Gedizlere götüreceğim.Arabayı ikinci el aldım Toyota servisine ilk gidişim olacak.Bu bakımı daha önce yaptıran dostlar.Neler yapılıyor nelere dikkat etmem gerekiyor.Cumartesi günleri açık mıdır?Birde sağ aynamın köşeyi kırdım.Aman sizde dikkat edin bu aynalarda geri esneme payı sıfır.Eski kullandığım araçlara aldandım.Dokunup geri esner diye .Çok hafif dokunmayla plastiğin kırılması bir oldu.Serviste sadece kapak satarlar mı?Birde tahmini fiyatı nedir  komple değiştirdiğimizde?Sanırım Auris aynasıyla aynı.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #95 : Temmuz 22, 2014, 11:30:56 »
Hayırlı ramazanlar dostlar.Kolay gele.2012 Yarisim 30 bin km'ye geldi, bakıma sokacağım.Sanırım Dolapdere Gedizlere götüreceğim.Arabayı ikinci el aldım Toyota servisine ilk gidişim olacak.Bu bakımı daha önce yaptıran dostlar.Neler yapılıyor nelere dikkat etmem gerekiyor.Cumartesi günleri açık mıdır?Birde sağ aynamın köşeyi kırdım.Aman sizde dikkat edin bu aynalarda geri esneme payı sıfır.Eski kullandığım araçlara aldandım.Dokunup geri esner diye .Çok hafif dokunmayla plastiğin kırılması bir oldu.Serviste sadece kapak satarlar mı?Birde tahmini fiyatı nedir  komple değiştirdiğimizde?Sanırım Auris aynasıyla aynı.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Sizede Bülent bey, Yetkili servilserin birçoğu Cumartesi günleri belli saatlere kadar çalışıyor önceden randevu almanızı tavsiye ederim. Bakımda filtre ve işçilik dışında birşey kullanılmasını istemediğinizi belirtebilir yağınızı kendinizin götürüp götüremeyeceğinizi sorabilirsiniz.Yağ fiyatları ile değişik fatura sonuçları elde edilebiliyor, fatura ettikleri sarf malzemeleri de kabul etmeyeceğinizi söylerseniz bu fark daha da açılıyor.Ayırca fren balatası, diski vs. gibi değişimler için sizden onay alınmasını talep edin ancak değişimi bakım sonrası dışarıda yaptırabilirsiniz Optifit parça kullanarak yüksek meblağlar talep edebiliyorlar daha makul fiyata daha kullanılabilir çözümler mevcut.

Aynanız AUris ile aynı değil, kapağı ayrı satılır, kırık olan sadece ayna kapağı ise boyasız olarak 80TL civarlarında, gövdeyide alırsanız ek olarak 458TL.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2013 Yaris Multidrive
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
« Yanıtla #96 : Temmuz 26, 2014, 18:19:24 »
Bugün 10.000 bakımını avcılar sonkar serviste yaptırdım. 516 TL tuttu yazılanlara göre fazla mı ödemiş oldum acaba? Bir de yakıt enjeksiyon temizleyici gibi bir şey vermişler nasıl kullanmak gerekiyor? Bir de bakım sonrası sanırım eski filtre mi bir kab içinde bana vermişler bununla yapacağım bir şey var mı yoksa filtrenin değiştiğinin ispatı amaçlı mı?

Yaris 2013 fun multidrive s benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Temmuz 27, 2014, 15:11:48 »
Dısarda en fazla benzınlı ıse 200 tutardı.Artık gerısını sız hesaplayın
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #98 : Temmuz 27, 2014, 15:27:47 »
Bugün 10.000 bakımını avcılar sonlar serviste yaptırdım. 516 TL tuttu yazılanlara göre fazla mı ödemiş oldum acaba? Bir de yakıt enjeksiyon temizleyici gibi bir şey vermişler nasıl kullanmak gerekiyor? Bir de bakım sonrası sanırım eski filtre mi bir kab içinde bana vermişler bununla yapacağım bir şey var mı yoksa filtrenin değiştiğinin ispatı amaçlı mı?

516 lira çok fazla, geçen ay auris 10 bin bakıma 380 tl verdim. Fatura detayını verirseniz iyi olur. Enjektör temizleyiciyi depoyu fullerken içine boşaltın, her 10 bin bakımda bir ilave edilmesi tavsiye ediliyor servis tarafından. Normalde 10 bin bakımda hava filtresi değişmez sizinkini niye değiştirdiler acaba çok mu kirlenmişti?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2013 Yaris Multidrive
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
« Yanıtla #99 : Temmuz 27, 2014, 16:59:19 »
Fatura dökümüm aşağıdaki gibidir

10000 bakım 107 TL
Atık malzeme bertaraf ücreti 5 TL
Sarf malzeme 12,70 TL
Enjektör temizleyici 41,06 TL
Karter tapa contası 2,50 TL
Toyota motor yağı prem.5w30 208l 139.40 TL
Yağ filtre elemanı 32,19 TL
Kabin hava filtresi 97,85 TL

İşçilik toplamı 124,70 / parça toplamı 313 / satır toplamı 437,70 / KDV 78,79

Genel toplam 516,49 TL

Sizce çok mu arkadaşlar? Önerebileceğiniz yetkili servis varsa paylaşır mısınız ? İstanbul büyükçekmece de yaşıyorum ancak işin ilginci 3 yetkili servisle de konuştum ( derindere,avcılar ve Cevizlibağ da ki servis ) hepsi de 500 TL üstü fiyat verdiler. Zam geldi de bize mi denk geldi dersiniz ?

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 27, 2014, 17:02:35
Bu arada aracım Toyota Yaris 2013 fun multidrive s benzinli. Otomatik benzinli kısaca.
Yaris 2013 fun multidrive s benzinli