0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 2011 Yaris 1.33 benzinli yarı otomatik aracımın 80.000 bakımı geldi. Biraz önemli bir bakım olduğu söylendiği için araştırma yoluna gittim. Her 10bin km'de bakımlarımı yaptırırım. Hem yetkili hem de özel servisten fiyat aldım. Kitapçıkta 80.000'de değişmesi gereken parçaların bazılarına hiç dokunmadıklarını gördüm. Sizce bunları yaptırmalı mıyım?Şanzıman yağı: (60binde değiştirmiştim.)Ön diferansiyel yağıDebriyaj hidroliğiBujiler (Yetkili servis 100binde değiştirildiğini belirtti)Teşekkürler.
Merhaba,Yaris'imin 80bin KM bakımını Toyota Gürses Plazada yaptırdım.- 80bin KM Bakımı : Polen Filtresi ve Hava Filtresinin değiştirilmesini istemedim. Kendim alıp takmayı düşünüyorum. Enjektör temizleyici kullandırmadım. Enjektör temizleyicisini de kendim alıp kullanacağım.80Bin KM BakımıYağ Filtre ElemanıFren Hidroliği 0,50 MLToyota Motor Yağı Prem5w30 3,40 LTCvt Fluid Fe 0,52LT (80bin KM bakımında CVT Şanzıman Yağı Değiştiriliyor)Karter Tapa Contası, Rondela Tapa, Atık Malzeme Bertaraf Ücreti- Viraj Demiri Lastik Değişimi "Forumda bazı konularda bahsedilen, kasislerden geçerken Garç/Gurç diye tabir edilen sesin kaynağı olduğundan ötürü değiştirilmesini istedim."Viraj Demiri Lastiklerini 60bin KM bakımında değiştirmiştim. Son zamanlarda kasislerden geçerken aynı sesleri duymaya başladığım için 80Bin KM bakımında tekrar değiştirilmesini istedim.- Ön Diskler ve Balataların Değişimi "70Bin KM bakımında ön disklerin değişimi önerilmişti. Bir sonraki yani 80Bin KM bakımında değiştirme kararı almıştım."Ön Disklerin değişiminde, Balataların da değişimi önerildiği için 17Bin KM dolaylarında olan Balataların da değiştirilmesini istedim.Çıkan parçalar arabada duruyor. İlk fırsatta foruma eklerim.Bunların toplamına 4076 TL Ödedim.80Bin Bakımı : 1653,91 TLViraj Demiri Lastik Değişimi : 385,89 TLÖn Diskler ve Balataların Değişimi : 2036,99 TLArkadaşlar fiyatlar sizce nasıl? Sizlerde özel veyahut yetkili servislerden aldığınız hizmetlerin fiyatlarını paylaşırsanız seviniriz.
Fiyat yüksek görünüyor,herhalde akü 2000.-tl,ön balatalar 1000.-tl dir,yine de cari fiyatlar günlük değiştiği için belki de normal kabul etmek gerekiyor.
Merhaba,Yaris'imin 90bin KM bakımını Toyota Gürses Plazada yaptırdım.90bin KM BakımıAtık Malzeme Bertaraf Ücreti,Karter Tapa Contası,Yağ Filtre Elemanı,Temizleyici SpreyPo Maxima Pro 5w30 3,40 LT Motor YağıToplam 1645 TL Bunlara ek olarak "Js Asakashi Polen Filtresi Karbonlu ve Js Asakashi Hava Filtresi" almıştım. Filtreleri taktırdım serviste. Js Asakashi Filtre Toplam 435 TL90bin Bakımı Toplam: 2080 TL
Merhaba 2018 63.000 de yaris aracima bakim yaptiricam bir onceki bakimda mobil1 5w40 yag koyulmus . Kitapcikta yazdigi gibi 0w20 ye donsem bir sorun olur mu ? Istanbul hava sartlarinda ve trafik kosullarinda kullanilan bir arac.
anladım teşekkür ederim cevabınız içinpeki bu değişim için motor içi temizliği yapılmalı eskisinden kalan yağ kalıntıları için ve sizin öneriniz nedir yağ viskozite olarak 5-40la devam edilmeli midir ? yoksa 5-30 ? 0-20 ? hangisini tercih etmem sağlıklı olacaktır ?