Gönderen Konu: Yaris Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 157440 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '15
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Periyodik Bakım
« Yanıtla #320 : Aralık 27, 2016, 23:40:21 »
Selamlar;

1 - Arabayı sıfır olarak X bayisinden aldığımda bakım aralığını özellikle sordum ve yılda bir dediler. Bir kaç ay sonra 1000km bakımı için evime yakın olan Y servisine gittiğimde sinyal koluna asılan karta bir sonraki bakım için altı ay sonrası yazılmıştı. Eve vardığımda fark ettiğim için soramadım.

Ben altı ay yerine yılını bekleyip farklı bir yetkili servis olan Z servisine gittim ve herhangi bir problem ile karşılaşmadım.

Şahsen bunun için problem çıkaracaklarını sanmam ama kaldıki problem çıkartırlarsa, garanti olmadıktan sonra yetkili servisi kullanmanın bir anlamı olmadığını ve bu tutumlarından dolayı servise düşük puan vereceğinizi söyler ve ikna etmiş olursunuz. Toyota bayi ve servisleri puanlamaya çok önem veriyor.

2 - İlk yıllık bakım olmasına rağmen enjektör temizleyici de bakıma dahil edilmişti. Bakım sonrası araştırdığımda piyasadaki çoğu ustanın düşük km li araçlara enjektör temizleyicisi konulmaması gerektiğinde hemfikir olduğunu gördüm. Şahsen bir sonraki bakımda bunu bakıma dahil etmemelerini isteyeceğim.

3 - Araç pc ye bağlanarak ufak tefek özellikler açılabiliyor. Ben söylemeyi unuttum ama bir dahaki gittiğimde belli bir hıza ulaştığımda kapıların otomatik kapanmasını istiyorum. Eğer yapılabiliyorsa benim için güzel olur. Gerçi pc ye bağlanmadan da yapıldığı söyleniyor ama henüz pek bakamadım.

4 - Silecek suyunuz dolu gidin, bazı servisler doldurup ek ücreti faturaya yansıtıyor(muş)

Keyifli sürüşler.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #320 : Aralık 27, 2016, 23:40:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #321 : Aralık 28, 2016, 00:14:49 »
Açıkçası 3 numaralı maddeyi kendi aracıma da uygulamak isterim. Bunun için aparat takılıyor sanırım. Audi'de olan bir özellik. Çok kullanışlı. Toyota'dakinin kötü tarafı elle kilitlemenizden ziyade, indikten sonra arka kapıdan eşyanızı almak istediğinizde kilit kaldırma tuşuna basmadan arka kapıyı açamıyor olmanız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #322 : Aralık 28, 2016, 01:31:53 »
Açıkçası 3 numaralı maddeyi kendi aracıma da uygulamak isterim. Bunun için aparat takılıyor sanırım. Audi'de olan bir özellik. Çok kullanışlı. Toyota'dakinin kötü tarafı elle kilitlemenizden ziyade, indikten sonra arka kapıdan eşyanızı almak istediğinizde kilit kaldırma tuşuna basmadan arka kapıyı açamıyor olmanız.

Bende kablo ve pc var abi, bir ara bakabiliriz :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #323 : Aralık 28, 2016, 08:14:47 »
Bende kablo ve pc var abi, bir ara bakabiliriz :)
Kardeşim seni bir ara rahatsız edicem zaten ama şu malzemeleri bekliyorum. [emoji6]

LG-H542 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 40000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #324 : Aralık 29, 2016, 21:51:47 »
24 Aralık'ta aracımın 40 bin km bakımını yaptırdım.Yağ-yağ filtresi-hava filtresi-polen filtresi-hidrolik yağı değişti,arka kampanalar temizlendi.400 liraya mal oldu.

Ön frenleri İnternetten Bosch marka alıp sanayide değiştirdim onlara da 115 lira verdim.Servis sadece ön frenlere işçilik hariç 220 tl istedi.
Rüzgarın kayadan alıp götüreceği sadece tozudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #325 : Ocak 09, 2017, 12:07:48 »
iyi günler Halil Bey,bendede 2004 model 1.0 motor mmt  yaris var.97,000 kmde atiker safefast takıldı ve araç şu an 140,000 kmde.(25,000 kmsi başkası kullandı aracı satmıştım geri aldım).aracımızın ekzos subabı mağnezyum alaşımlı ve faruk sevimli isminde brc bayisi kara listeye bile almış subap sorunu diyerek.bende şehir içi benzinde 7 lt lpg de 8 lt yakıyor bilemiyorum fazlamı bu hava kış ondanmı bilemedim şimdi.biraz ayarını açtılar gidişi çok güzel ondanı fazla gibi bilemedim.genel anlamda bir sıkıntım yok ama sadece rölantide beklerken benzinde 600 devirde bekleyen araba lpg'de 500 devire düşüyor hafif titreyip kendini düzeltiyor bu durumu 0 derece altında olan soğukta yapıyor.iki tane servisine gittim ayarları normal bu normal dediler atiker merkeze yazdım dönen bile olmadı.bnde böle biniyorum.Fakat bu durum ve internetteki mağnezyum subap yazıları ve bizim modelden çok sayıda lpg li olmamasından dolayı korkuyorum.çünkü ben afyondayım adam gibi ustada yok burada motordan lpg den anlayan.siz 100,000 km boyunca lpg kaynaklı sıkıntı yaşadınızmı acaba,bi problem oldumu,tavsiyeleriniz nelerdir.çoğu kişide aygaz alma diyor katkılı diyor tıkar diyor.o yüzden aygaz almadım genelde.ara ara benzinde kullandığınız oldumu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #326 : Ocak 09, 2017, 20:05:30 »
Merhaba,

2012 model aracımın 40000 km bakımını İzmir Tokullar servisinde yaptırdım. Yağ, fren hidroliği, yağ filtresi, hava filtresi, kabin filtresi ve ön fren balataları değişti. Bunlara ek olarak enjektör temizleyici, fren temizleyici ve yağ sökücü kullanmışlar. Toplamda 800 TL ödedim. 250 TL'si fren balataları ve sökme/takma kiti. Ödediğim tutar bana biraz fazla geldi ama fiyatlar artmış sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #327 : Ocak 26, 2017, 14:19:07 »
http://www.toyota-tech.eu/ sitesinde XP130 Yaris için 26.11.2016 tarihinde yayınlanan 'Sürücü Tarafı Hava Yastığı' başlıklı geri çağırma görünüyor. Kodu 5KET-040

Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Ücretli üyelik yapıldığı takdirde birçok detaya ulaşılabiliyor. Bu Toyota her şeyi paraya bağlıyor, pes.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #328 : Ocak 30, 2017, 00:00:15 »
Arkadaşlar öncelikle vereceginiz tavsiyeler icin şimdiden çok teşekkürler. Yakin zamanda 2012 model toyota yaris cool 1.33 multidrive aldım. Arac en son 2015 yili temmuzunda bakima girmis. Km. si 14000 imis. Su an arac 20000 ve satan kişi garajda tuttugu ve kullanmadığı için bakım yaptırmamıs. O yuzden bakım yaptırmam gerekiyor. Sormak istediğim bir kaç soru var. 20000 bakımı için  özel bir prosedür var mı. Cvt sanzumanın yağı değişimi gibi mesela. Mobil 1 esp 5w-30 yağ almayı düşünüyorum. Ancak eneos 0w-20 yağ daha mı iyi olur? Yağ ve hava filtresini değiştirmek için bosch markayı tavsiye eder misiniz. Orjinal filtreleri bulabilecegim yetkili servis dışı bir imkan var mı. Cevaplar için tekrar teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 18000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #329 : Ocak 30, 2017, 09:53:23 »
Arkadaşlar öncelikle vereceginiz tavsiyeler icin şimdiden çok teşekkürler. Yakin zamanda 2012 model toyota yaris cool 1.33 multidrive aldım. Arac en son 2015 yili temmuzunda bakima girmis. Km. si 14000 imis. Su an arac 20000 ve satan kişi garajda tuttugu ve kullanmadığı için bakım yaptırmamıs. O yuzden bakım yaptırmam gerekiyor. Sormak istediğim bir kaç soru var. 20000 bakımı için  özel bir prosedür var mı. Cvt sanzumanın yağı değişimi gibi mesela. Mobil 1 esp 5w-30 yağ almayı düşünüyorum. Ancak eneos 0w-20 yağ daha mı iyi olur? Yağ ve hava filtresini değiştirmek için bosch markayı tavsiye eder misiniz. Orjinal filtreleri bulabilecegim yetkili servis dışı bir imkan var mı. Cevaplar için tekrar teşekkürler

benim aracım da 2014  yaris cool 1.33 multidrives. az önce  20000 bakımı için erzurum servisten randevu aldım. 440 tl dediler ücretine. ağır bir bakım olmadığını söylediler. pek bilgim yok ama bu kısmını paylaşmak istedim. iyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #330 : Ocak 30, 2017, 19:28:03 »
benim aracım da 2014  yaris cool 1.33 multidrives. az önce  20000 bakımı için erzurum servisten randevu aldım. 440 tl dediler ücretine. ağır bir bakım olmadığını söylediler. pek bilgim yok ama bu kısmını paylaşmak istedim. iyi günler.
Cevabınız için teşekkürler. Acaba yağ için birşey soylediler mi? Ben servise gitmeyi düşünmüyorum. O yuzden yakın zamanda servise gidecek olursanız faturdakinayrıntıları paylaşırsanız sevinirim. Kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #331 : Ocak 30, 2017, 19:44:21 »
Cevabınız için teşekkürler. Acaba yağ için birşey soylediler mi? Ben servise gitmeyi düşünmüyorum. O yuzden yakın zamanda servise gidecek olursanız faturdakinayrıntıları paylaşırsanız sevinirim. Kolay gelsin

Yağ konusu forumumuzda uzun uzun konuşuluyor. Üretici tarafından tavsiye edilen yağ 0w20.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #332 : Şubat 03, 2017, 16:53:15 »
Yağ için verdiğiniz cevaplara teşekkür ederim. Servise gidemeyeceğim için yağ ve hava filtresini (1nr ile başlayan motora sahip 2012 multidrive ile uyumlu) orjinal olarak nerden bulabilirim? Ya da başka marka mesela bosch gibi. önerir misiniz? Tekrar teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 11000
« Yanıtla #333 : Nisan 10, 2017, 18:36:34 »
Selamlar. Hafta sonu 1.33 style skypack yaris imin 20 bin bakımını Antalya bakircilar servisinde yaptırdım. 465 lira verdim. Aracımda lpg olduğu için enjektor temizleyici koymadım.
2015 model Toyota yaris 1.33 multidrive s style skypack...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 50
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #334 : Nisan 13, 2017, 19:53:16 »
Bir hafta önce 2013 model TOYOTA YARİS 1.0 LİFE aracımı Muğla ya-tu servisde 50.000Km bakımını yaptırdım 470 liraya periyodik bakım ücreti ödedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 41000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #335 : Haziran 03, 2017, 23:49:01 »
Arkadaşlar selam,  2006 Yaris için (96.000km) önümüzdeki hafta sonu yağ filtre vs bakımı yaptıracağım yağ değişim zamanı geldi. Yağ ve filtreleri kendim alıp ustama değişimi yaptiricam. Yağ olarak eneos 10w40 düşünüyorum Bosch filtre seti alicam, bugün yetkili serviste check-up yaptırdım fren balatalari iyi durumdaymis bı sorun gözükmüyor filtre hariç dediler. Sorularıma gelecek olursak eneos 10w40 dusuncem dogrumu başka biseymi tercih etmeliyim ve fren hidrolik birazcık eksilmis min ve max arasında bı çizgide, hidroliği komple değiştirmeli miyim yoksa üzerine eklememiz yapmam gerek tavsiyelerine açığım 
EwO

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 27200
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #336 : Haziran 21, 2017, 10:11:42 »
Merhaba. Forumda yağ konusu epeyce konuşuluyor. TEM otodan Ufuk Bey daha net bilgi verebilir ama daha önceki yağınızın oranına göre (10w40 varsayıyorum) motor içi temizleyici ile 5w30 yağ kullanmanız daha doğru olacaktır. Eneos ise doğru marka.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #337 : Haziran 21, 2017, 11:16:00 »
aracınız için bence en uygun yag 5x30 tam sentetik yag.filtrelerinizi sakın piyasadan almayın cok kalitesiz oluyor maslakta ufuk sönmez bey var toyota yedek parca dükkanı var on numara bes yıldız ürünler var ayrıca fren hidroliğini doldurmayın balatalar azaldıgı için seviye düşmüştür balatalar değişince eski yerine gelir fren hidrolik seviyesini, balata değşiminde kontrol edin o zaman düşükse max seviyeye kadar ekleyin hepsi bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #338 : Temmuz 21, 2017, 14:31:24 »
20.000 bakımına 545 tl aldılar üstelik fren temizleme vb ıvır zıvır almadım. Bu kadar yüksek olması normal mi yoksa kazıklandım mı anlayamadım. Var mı hiç son zamanlarda 20 bin bakımına giren.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #339 : Temmuz 21, 2017, 14:40:51 »
20.000 bakımına 545 tl aldılar üstelik fren temizleme vb ıvır zıvır almadım. Bu kadar yüksek olması normal mi yoksa kazıklandım mı anlayamadım. Var mı hiç son zamanlarda 20 bin bakımına giren.
Serviste ise normal özelde olsa -200 olurdu sanırım