0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar merhaba bizim 2013 yeni kasa corolla ile 5000 km yi gectik.Gecen hafta kdz.ereğliye yerleşmek için uzun yola çıktık. sabit giderken aynı ses bizim arabadan da gelmeye basladi.Aynı sekilde frene dokununca giden ve sonrasında devam eden ses.Hatta direksiyonu hafif oynatınca kayboluyor sonra devam.Yola devam ettik ses bir süre devam etti ara ara ardından kesildi.Ben ne olur ne olmaz diye sesi kayıt altına aldım.Ereğliye yerleştikten sonra burada bulunan gençtüylüoğlu toyotaya gidip durumu anlattım.Bir usta ile deneme sürüşüne çıktık.Ses 100-110 km hızlarda geldiği için şehirlerarası yola çıktık fakat ses gelmedi kesinlikle.Ardından kaydı ustaya dinlettim.Kendinden emin bir şekilde balatalara taş veya toz benzeri birşey girmiş olmalı dedi.Balatalar o cismi eritene kadar yapmıstır o sesi o yüzden artık gelmiyordur dedi ve herhangi bir işlem yapmadan konu kapandı.Tabi merak ettiğim nokta acaba ilk uzun yolumuza birdaha ne zaman çıkacağımız ve o sesin tekrar edip etmeyeceğidir.İnanın forumda gezinirken sans eseri videoları izledim ve agzım acık kaldı cunku aynı sesti.Gelişmeleri paylaşırsanız cok sevinirim.Takipte olacağım.
Merhaba Arkadaşlar,Biraz önce müşteri ilişkilerinden aradılar(3 ay sonra:)) konunun hala yurtdışında incelendiği söylediler.Çözülür çözülmez bayiniz tarafından size bilgi verilecek dendi.Sizler ile paylaşmak istedim.Beklemeye devam....
Arkadaşlar yenibosna sonkar ile görüştüm sıkıntıyı anlattım samet isimli arkadaş bu sorunun 2013 model aurislerin genelinde olduğunu sıkıntının balatalardan kaynaklandığını söyledi balataların üzerinde araçlar imal edildikten sonra satışa kadar beklenen sürede deformasyon olmasın diye bir madde kaplanıyormus araçlar genellikle bu maddeyi atamıyormuş seside bu yapıyomuş randevu almadan gelin hemen halledelim dediler
İlker bey bugün toyotadan Sibel isimli bir hanım beni aradı ve sorunun araştırılıp incelendiğini söyledi.Bunun sonucunda serviste fren aksamının kontrolden geçmesi gerektiğini söyledi.Fren aksamıyla ilgili detaylı bilgi verdi fakat şu an detaylı hatırlayamıyorum.Biz servisinize gerekli bilgiyi vereceğiz ona göre bir kontrol yapılıcak denildi.Servisin sizi aramasını bekleyin dedi.Bakalım bekliyoruz sonuç ne olucak.Sorun ne peki diye sorduğumda fren aksamıyla ilgili birşeyler söyledi temizlik falan yapılıcakmış sanırım.Gayet kibar bir bayandı yaklaşımı nazik ve güleçti.Eğer problem geçmezse aradığı numaradan direk kendisiyle irtibata geçmemi söyledi.