Gönderen Konu: 2013 Auris Active SkyPack Ses Problemi.  (Okunma sayısı 26030 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 Auris Active SkyPack Ses Problemi.
« Yanıtla #40 : Eylül 09, 2013, 14:32:16 »
Arkadaslar merhaba bizim 2013 yeni kasa corolla ile 5000 km yi gectik.Gecen hafta kdz.ereğliye yerleşmek için uzun yola çıktık. sabit giderken aynı ses bizim arabadan da gelmeye basladi.Aynı sekilde frene dokununca giden ve sonrasında devam eden ses.Hatta direksiyonu hafif oynatınca kayboluyor sonra devam.Yola devam ettik ses bi süre devam etti ara ara ardından kesildi.Ben ne olur ne olmaz diye sesi kayıt altına aldım.Ereğliye yerleştikten sonra burada bulunan gençtüylüoğlu toyotaya gidip durumu anlattım.Bir usta ile deneme sürüşüne çıktık.Ses 100-110 km hızlarda geldiği için şehirlerarası yola çıktık fakat ses gelmedi kesinlikle.Ardından kaydı ustaya dinlettim.Kendinden emin bir şekilde balatalara taş veya toz benzeri birşey girmiş olmalı dedi.Balatalar o cismi eritene kadar yapmıstır o sesi o yüzden artık gelmiyordur dedi ve herhangi bir işlem yapmadan konu kapandı.Tabi merak ettiğim nokta acaba ilk uzun yolumuza birdaha ne zaman çıkacağımız ve o sesin tekrar edip etmeyeceğidir.İnanın forumda gezinirken sans eseri videoları izledim ve agzım acık kaldı cunku aynı sesti.Gelişmeleri paylaşırsanız cok sevinirim.Takipte olacağım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 09, 2013, 14:32:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 09, 2013, 17:02:55 »
Arkadaslar merhaba bizim 2013 yeni kasa corolla ile 5000 km yi gectik.Gecen hafta kdz.ereğliye yerleşmek için uzun yola çıktık. sabit giderken aynı ses bizim arabadan da gelmeye basladi.Aynı sekilde frene dokununca giden ve sonrasında devam eden ses.Hatta direksiyonu hafif oynatınca kayboluyor sonra devam.Yola devam ettik ses bir süre devam etti ara ara ardından kesildi.Ben ne olur ne olmaz diye sesi kayıt altına aldım.Ereğliye yerleştikten sonra burada bulunan gençtüylüoğlu toyotaya gidip durumu anlattım.Bir usta ile deneme sürüşüne çıktık.Ses 100-110 km hızlarda geldiği için şehirlerarası yola çıktık fakat ses gelmedi kesinlikle.Ardından kaydı ustaya dinlettim.Kendinden emin bir şekilde balatalara taş veya toz benzeri birşey girmiş olmalı dedi.Balatalar o cismi eritene kadar yapmıstır o sesi o yüzden artık gelmiyordur dedi ve herhangi bir işlem yapmadan konu kapandı.Tabi merak ettiğim nokta acaba ilk uzun yolumuza birdaha ne zaman çıkacağımız ve o sesin tekrar edip etmeyeceğidir.İnanın forumda gezinirken sans eseri videoları izledim ve agzım acık kaldı cunku aynı sesti.Gelişmeleri paylaşırsanız cok sevinirim.Takipte olacağım.

Tekin Bey,

Video kaydınızı musteri.iliskileri@toyota.com.tr adresine e-mail ile bildirip şikayetinizi belirtmenizi tavsiye ediyorum.
Bu problemin taş,toz vb gibi şeylerle bir alakası olamaz. Öyle olsa idi bu kadar çok kişide aynı problem olmazdı.
Şu ana kadar sadece yeni Auriste bu problem var zannediyordum. Yeni Corolla'da da aynı sorun var demek ki.
Şikayetler çoğaldıkça cevap vermeye mecbur kalacaklardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 09, 2013, 17:48:20 »
evet. bir noktadan sonra kayıtsız kalamayacaklar. Japonya'ya kadar gider bu iş. Belki genel geri çağırma olur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Eylül 09, 2013, 17:53:17 »
Öneri için teşekkürler levent bey.Dediğinizi yapacağım en kısa zamanda.Asıl merak ettiğm sorunun gerçekten ne olduğu.Anlattığım gibi ses 1 saat falan aralıklarla geldi ve bir daha da gelmedi.Düz yolda 110 km hıza sabitlemiş giderken bir anda başladı bir süre sürdü daha da gelmedi.Kaydi iletiye eklemeyi becerebilseydim göndericektim fakat yapamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 09, 2013, 19:41:30 »
bugün sivas da servise götürdüm. tabi ses her zaman olmadığı için dinletemedim. ancak kayıt tapan arkadaşın videosunu dinlettim. kaldırdılar baktılar ön tekerleri söktüler anormal bir durum yok dedi. balataları temizledi zımpara gibi bir şeye sürttü. ş,imdi biniyorum. bakalım gelecek mi? işin garibi şehir içinde duyulmuyor. illaki şehir dışına çıkmak lazım.
seni öldürmeyen herşey güçlendirir.
         AURİS 2013  D4D ACTİVE SKYPACK BİYAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Eylül 10, 2013, 15:55:16 »
Merhaba Arkadaşlar,

Biraz önce müşteri ilişkilerinden aradılar(3 ay sonra:)) konunun hala yurtdışında incelendiği söylediler.Çözülür çözülmez bayiniz tarafından size bilgi verilecek dendi.Sizler ile paylaşmak istedim.
Beklemeye devam....
2013 Auris D4D Active SkyPack M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Eylül 10, 2013, 16:08:45 »
Merhaba Arkadaşlar,

Biraz önce müşteri ilişkilerinden aradılar(3 ay sonra:)) konunun hala yurtdışında incelendiği söylediler.Çözülür çözülmez bayiniz tarafından size bilgi verilecek dendi.Sizler ile paylaşmak istedim.
Beklemeye devam....

Vay be koskoca toyota küçücük sesi üç ayda daha çözebilmiş değil . Yazıklar olsun diyorum .  Onu geçtim bu cevabı verebilmek içinde 3 ay düşünmüşler gerçi sizi 3 ay sonrada olsa aramışlar azda olsa ilerleme var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Eylül 10, 2013, 16:49:03 »
Tamamen fiyasko.Oyalamaktan başka birşey değil.Alıcaksın aracı sokacaksın teste ne var ne yok çıkacak ortaya.Çok mu zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Eylül 10, 2013, 17:35:03 »
Arkadaşlar yenibosna sonkar ile görüştüm sıkıntıyı anlattım samet isimli arkadaş bu sorunun 2013 model aurislerin genelinde olduğunu sıkıntının balatalardan kaynaklandığını söyledi balataların üzerinde araçlar imal edildikten sonra satışa kadar beklenen sürede deformasyon olmasın diye bir madde kaplanıyormus araçlar genellikle bu maddeyi atamıyormuş seside bu yapıyomuş randevu almadan gelin hemen halledelim dediler

bu ses problemi ile ilgili olarak size söylenen işte balatalar bir madde ile kaplanıyormuş dediğimde  " yok öyle bir madde " diyorlar . bu nasıl bir iş. birinin ak dediğine biri kara diyor.   ses devam ediyor çözüm yok. çok ince bit tınıda sesi şehir içindede duyuyorum . ama ustaların bunu duymaları imkansızz. :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #49 : Eylül 11, 2013, 23:12:38 »
Bu kadar yoğun olmamakla birlikte benzer bir ses bende de  geliyordu. Klima sisteminin yönlendirici kapaklarına sert şekilde vurunca geçti bir dahada duymadım. Genelde aracı müzik dinleyerek kullandım için pekte dikkat etmedim. Titreyen bir parçadan çıkan bir ses gibi geldi benim kulağıma. Lakin denenip sonuç alınabilir.  Yarın tekrardan sessiz ve uzun bir yolda deneyeceğim. Ses gelirse video paylaşabilirim. Bu arada aracım yeni auris 1.4 dizel active. Ciddi bir sıkıntı değildir umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Eylül 18, 2013, 11:04:19 »
Merhabalar,

Bir gelişme var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Eylül 19, 2013, 11:23:53 »
Dün babam bizim arabayla 1 saatlik bir yola gitmiş.Ses tekrar etmiş.Toyota ya mail attım.Beklemedeyim.Diğer arkadaşlarda herhangi bir gelişme varmı bilmiyorum.Sizdende haber bekliyorum İlker bey.Bende merak içinde takipteyim.Bir arkadaş sesin disklere sürülen bir koruyucu yüzünden olduğunu söylemiş acaba gerçekten sorun bumu.Buradaki servise gitmek gelmiyor içimden sorunun ne olduğunu bilmedikleri için.Sorunun ne olduğu ortaya çıksada içimiz rahatlasa.Yanlış müdahale beni korkutuyor.Aracı götürüp orasını burasını ne olduğunu bilmeden sökmelerini istemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Eylül 19, 2013, 13:54:37 »
Merhaba Tekin bey,
Bende de bir gelişme yok.En son 2 hafta oldu galiba müteri ilişkilerinden aradılar.Hala araştırılıyor dediler öylece kaldı.
Bu arada ben aslen KDz.Ereğli'li yim.Tüylüoğlunu çok iyi bilirim.Yıllarca eski toyotamı oraya götürdüm.Aslında iyi servistir ama bu sorun şimdilik onları aşar.İstanbul ve izmit'te ki servisler bile bilgiye ulaşamıyorken onların ulaşması daha zor.O yüzden arabanın orasını burasını söktürmeyin derim.Zaten diğer arkadaşlarda,bende herhangi bir bilgi aldığımızda sizinle paylaşıyor olacağız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Eylül 19, 2013, 15:27:03 »
Takipte olacağım İlker bey.Zaten söylediğim gibi şimdilik buradaki servise gitmeyi düşünmüyorum.Bizde ereğliye yeni taşındık o yüzden tüylüoğlu hakkında yorum yapamıyorum fakat bencede onları aşar.İlk yazımda da söylediğim gibi tüylüoğluna gittim fakat bu sorun hakkında bir bilgileri olmadığı aşikardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Eylül 23, 2013, 21:35:49 »
İlker bey bugün toyotadan Sibel isimli bir hanım beni aradı ve sorunun araştırılıp incelendiğini söyledi.Bunun sonucunda serviste fren aksamının kontrolden geçmesi gerektiğini söyledi.Fren aksamıyla ilgili detaylı bilgi verdi fakat şu an detaylı hatırlayamıyorum.Biz servisinize gerekli bilgiyi vereceğiz ona göre bir kontrol yapılıcak denildi.Servisin sizi aramasını bekleyin dedi.Bakalım bekliyoruz sonuç ne olucak.Sorun ne peki diye sorduğumda fren aksamıyla ilgili birşeyler söyledi temizlik falan yapılıcakmış sanırım.Gayet kibar bir bayandı yaklaşımı nazik ve güleçti.Eğer problem geçmezse aradığı numaradan direk kendisiyle irtibata geçmemi söyledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Eylül 23, 2013, 22:39:19 »
Sibel hanımın bahsettiği acaba balatalrın zımpara ile temizlnmesi  mi acaba ??  tekin bey lütfen işlem hakkında bilgilendiriniz. gerçi şehir dışına çıkmadan duyulmuyor. şimdilik ses seda yok.. sesi videodan dinletmiştim. zımparaladılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '20
  • 2011 kere teşekkür etti
  • 2537 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Eylül 23, 2013, 22:55:50 »
Bu ses oluştuğunda havalandırma fanınız çalışıyor mu? çalışıyorsa kapatarak sesin yine de gelip gelmediği kontrol edilebilir, böylece bir parça denenmiş olur.

Balata/disk üzerine herhangi bir koruyucu sürüldüğünü düşünmüyorum ve ihtimalde vermiyorum, böyle bir şeye ihtiyaç yoktur.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Eylül 23, 2013, 23:07:48 »
Havalandırmayla bir alakası yok test ettim abi. Servis ne zaman çağıracak bilmiyorum.Olabilirsem başında olacağım olamazsam babamı tenbihliyeceğim ki başında dursun ve ne tür işlem yapıldığını bizzat görsün.Gelişmeleri aktarırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Eylül 23, 2013, 23:42:34 »
Toyota'yı anlayamıyorum arkadaşlar. Sorunsuzluk prensibimdir diyorsun ancak araçlarda bir sorun olduğunda müşterilerine sıkıntı çıkartıyorsun. Bu şikayetlerin bir kişi ile sınırlı olmadığı aşikar. Bu sesi çıkartan aracı al. Tepeden tırnağa kontrol et. Marka olarak değerini düşürme. Arkadaşlar geçmiş olsun. Ben ciddi bir problem değildir diye düşünüyorum. Umarım sesin kaynağı bulunur arkadaşlar.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Eylül 24, 2013, 09:20:24 »
İlker bey bugün toyotadan Sibel isimli bir hanım beni aradı ve sorunun araştırılıp incelendiğini söyledi.Bunun sonucunda serviste fren aksamının kontrolden geçmesi gerektiğini söyledi.Fren aksamıyla ilgili detaylı bilgi verdi fakat şu an detaylı hatırlayamıyorum.Biz servisinize gerekli bilgiyi vereceğiz ona göre bir kontrol yapılıcak denildi.Servisin sizi aramasını bekleyin dedi.Bakalım bekliyoruz sonuç ne olucak.Sorun ne peki diye sorduğumda fren aksamıyla ilgili birşeyler söyledi temizlik falan yapılıcakmış sanırım.Gayet kibar bir bayandı yaklaşımı nazik ve güleçti.Eğer problem geçmezse aradığı numaradan direk kendisiyle irtibata geçmemi söyledi.

Dün müşteri ilişkilerinden beni de aradılar. Problemle ilgili araştırma devam ediyor dediler. Çözüldüğünde sizi haberdar edeceğiz diyerek kapattılar.
Sanıyorum şikayetler oldukça birikti artık ki toplu geri gönüş yapmaya başladılar...
Bana problemin ne olduğu ya da olabileceği ile ilgili bir açıklama yapmadı arayan bayan. Ama size söyledikleri gibi basit bir temizlik ile çözülebilecek bir konu (eğer öyle ise) aylarca nasıl araştırılır onu da anlamış değilim.
Umarım en kısa sürede hepimizin problemi çözülür. Bir süre daha bekleyeceğiz sanırım...