Gönderen Konu: 2013 Auris Active SkyPack Ses Problemi.  (Okunma sayısı 26030 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 Auris Active SkyPack Ses Problemi.
« Yanıtla #20 : Eylül 06, 2013, 13:52:16 »
Arkadaşlar yenibosna sonkar ile görüştüm sıkıntıyı anlattım samet isimli arkadaş bu sorunun 2013 model aurislerin genelinde olduğunu sıkıntının balatalardan kaynaklandığını söyledi balataların üzerinde araçlar imal edildikten sonra satışa kadar beklenen sürede deformasyon olmasın diye bir madde kaplanıyormus araçlar genellikle bu maddeyi atamıyormuş seside bu yapıyomuş randevu almadan gelin hemen halledelim dediler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 06, 2013, 13:52:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 06, 2013, 13:52:38 »
Arkadaşlar yenibosna sonkar ile görüştüm sıkıntıyı anlattım samet isimli arkadaş bu sorunun 2013 model aurislerin genelinde olduğunu sıkıntının balatalardan kaynaklandığını söyledi balataların üzerinde araçlar imal edildikten sonra satışa kadar beklenen sürede deformasyon olmasın diye bir madde kaplanıyormus araçlar genellikle bu maddeyi atamıyormuş seside bu yapıyomuş randevu almadan gelin hemen halledelim dediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 06, 2013, 14:17:22 »
eğer balatadansa iyi. km arttıkça kaybolacak. yada gider değiştirirsin balatayı olur biter. Trim sesi olmasın da yanarız valla.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 06, 2013, 14:18:58 »
Ben bu sorunu bildireli yaklaşık 3 ay olacak.Bugüne kadar herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.Bugün servise gittim ve sorduğumda toyota tarafından herhangi bir bildirimin olmadığını söylediler.Bu kadar kolay bir sorunsa neden 3 aydır bekliyoruz anlamış değilim.
2013 Auris D4D Active SkyPack M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 06, 2013, 14:24:41 »
Mehmet kardeşim sen iyisimi git balataları bedelsiz değiştir. Sesin kaynağı balata mı ortaya çıkar. Sen bilirsin tabi araç senin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 06, 2013, 14:34:52 »

Merhaba,

Sizdeki sorun da aynı mı? (yukarıdaki videodaki ses)
Eğer öyle ise ben de aynı problemi Avcılar sonkarla çözemedim 3 haftadır. Frenleri ve ön takımları da kontrol ettirdim ayrıca. Biz bulamadık dediler. Umarım dediğiniz kadar basit birşeydir ama bu kadar basit bir şey için haftalardır cevap verememeleri ilginç değil mi? Sorduğumda konu yurtdışında inceleniyor diyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 06, 2013, 14:42:57 »
Bende levent bey gibi düşünüyorum.Bu kadar basit olmamalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 06, 2013, 21:26:21 »
Yenibosna sonkarda fatih bey var serviste onun aracıda auris aynı sıkıntı ondada mevcutmuş toyota merkezin genel bir araştırma yaptığını söyledi bu konuyla ilgili servisler merkezden cevap gelene kadar muhtemel bişey yapmıyacaklar oda kendi aracında gelen sesi kesmek için baya araştırma yapmış ve en son balataların üzerinde uzun süren bekleme süresinden dolayı kullanılan maddenin fazla kullanıldğını ve onun ses yaptığını fark etmiş balataları taşladım temizledim sorun çözüldü dedi bende aynı işlemi yaptırdım kendisine şimdilik bendede ses yok frene bastığınızda ses arada kesiliyo sonra geri geliyo sürekli olmayan birses dikkat ederseniz.Kendisi gelecek olanlarada yardımcı olacağını söyledi benden söylemesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 06, 2013, 21:27:12 »
Ha birde bunun garanti kapsamında birşey olduğundan toyota başka bir çözüm bulursa o işlemide ayrıca yaptırabileceğimden bahsetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 07, 2013, 02:19:46 »
çok ilginç ya. benim arabada da aynı ses var. 2 defa gittim servise ses gelmedi test sırasında. bana balataların haricinde uzun yolda klima açıkken yapabileceğini söylediler
mserdarc

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 07, 2013, 21:25:17 »
evvvet işte bu ses aynısının tıpkısı bendede var.  arada kesilip tekrar başlıyor bazen uzun sürüyor bazen kısacık. yanlız şehir içinde daha öncede bahsettiğim şu kırmızı ışıklara yaklaşınca konulan çıkıntılı beyaz şeritlewrden geçerken duyuyordum servis hallettik dedi o günden sonra işk defa bugün yaptığım uzun yolumun  300. km sinde duydum. pazartesi servise yol göründü..
seni öldürmeyen herşey güçlendirir.
         AURİS 2013  D4D ACTİVE SKYPACK BİYAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 07, 2013, 22:02:58 »
Çekilirmi bu ses yaa alarm sesi gibi dayanamam ben olsam..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 07, 2013, 22:25:42 »
ses o kadar çok gelmiyo kayıttaki gibi camı açınca müzik açık olduğunda duymuyosun arada geliyo gidiyo çok derinden bir ses

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 07, 2013, 22:44:37 »
24 saat müzik mi açık olacak duymamak için, tuhaf durum el atılması lazım..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 08, 2013, 21:00:02 »
Ayni ses bende de var.... Fren pedalina sadece dokununca bu ses gidiyor. Acikcasi fren sistemi tam olarak nasil calisiyor bilmiyorum ama sanki pad ler disklere kontrolsuzce yaklasiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 08, 2013, 21:15:50 »
Ses muhtemelen abs beyninden geliyor.Daha önce olmuştu bendede  jantın iç kısımlarını yıkatmıştım düzelmişti.Ancak kıştı bende olduğunda tabii
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 08, 2013, 22:33:50 »
Ayni ses bende de var. 1.6 multidrive s. Ancak isin tuhaf yani 13.000 km civarinda basladi ses. Uzun yolda fark ettim sehir ici kullanimda henuz duymadim. Belki daha onceden de vardi ben fark etmedim diyecem ama derinden gelen rahatsiz edici bir frekansta ses. Fark etmemek pek mumkun degil.

Onceden de cam tavanla ilgili ses problemi yasadim. Servisin mudahelesi ile kismen cozuldu. Simdi de bu tuhaf ses cikti. Umarim baska sesler cikmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 09, 2013, 13:07:30 »
Ayni ses bende de var.... Fren pedalina sadece dokununca bu ses gidiyor. Acikcasi fren sistemi tam olarak nasil calisiyor bilmiyorum ama sanki pad ler disklere kontrolsuzce yaklasiyor...

Cenk Bey merhaba,

Problem sanırım bütün yeni aurislerde mevcut. Servise başvurdunuz mu?
Ayrıca musteri.iliskileri@toyota.com.tr adresine de mail ile bildirebilirseniz sevinirim.
Ben kendi adıma defalarca kez şikayet bildirdim ancak malesef hiçbir yanıt alamadım.
Ne kadar çok kişi konunun üzerine gider ise o kadar ciddiye alacaklardır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 09, 2013, 13:12:22 »
Ayni ses bende de var. 1.6 multidrive s. Ancak isin tuhaf yani 13.000 km civarinda basladi ses. Uzun yolda fark ettim sehir ici kullanimda henuz duymadim. Belki daha onceden de vardi ben fark etmedim diyecem ama derinden gelen rahatsiz edici bir frekansta ses. Fark etmemek pek mumkun degil.

Onceden de cam tavanla ilgili ses problemi yasadim. Servisin mudahelesi ile kismen cozuldu. Simdi de bu tuhaf ses cikti. Umarim baska sesler cikmaz.

Gökhan Bey merhaba,

Ben de uzun yolda farketmiştim problemi. Şu an şehir içinde bile ara ara duyuyorum sesi (takıntı oldu sanırım) , aracım 5.000 km de.
Siz servise başvurdunuz mu sorun ile ilgili?
Ayrıca musteri.iliskileri@toyota.com.tr adresine de mail ile bildirebilirseniz sevinirim.
Ben kendi adıma defalarca kez şikayet bildirdim ancak malesef hiçbir yanıt alamadım.
Servis de "konu araştırılıyor" diye bilgi veriyor. Ben 1 aydır bekliyorum ama forumdaki bazı arkadaşlardan 3 ay önce başvuranlar da var. Onlara verilen cevap da aynı. Garanti süresi bitene kadar araştırmazlar! umarım ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 09, 2013, 13:54:30 »
Geçen cuma günü garanti ekstra yaptırdım:)
Ne olur ne olmaz.Gözüm korktu benim.