Gönderen Konu: 2013 Auris Active SkyPack Ses Problemi.  (Okunma sayısı 26029 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3249 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 Auris Active SkyPack Ses Problemi.
« Yanıtla #120 : Eylül 03, 2014, 08:09:26 »
 Derin bir konu, balata üretimi çok kolay bir şey değildir, özellikle kaliteli olanları için ve belli üretim kısıtları altında. Çok farklı yükler altında çalışırlar, çok isterseniz bunlara da derinlemesine gireriz. Fren disklerinden de toz delik ya da kanallı olanları vardır ve bunlar parça tasarım aşamasında belirlenir ve parçanın diğer özellikleri ile bir bütün olarak tasarlanır. Isıl direnç, yüzey alanı ve sürtünme katsayısı bunlardan bazılarıdır. Bence açılan toz kanalının yönü, derinliği, genişliği ayrı bir çalışma konusudur.
Bu arada konu şapkanın tüyünden ayakkabının bağcığına nasıl geldi? Sesin kaynağının balata olduğu kesinse başlık buna uygun olabilir genel fayda için.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Eylül 03, 2014, 08:09:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Eylül 03, 2014, 09:10:42 »
Aslında konu pek sapmış sayılmaz Hakan. Bu konuda videosu bulunan bu elektronik ses için servise başvuran arkadaşımız var. Dediğine göre bu ses Toyota merkeze kadar gitmiş (Japonya bile olabilir) ve servis büyük ihtimalle gelen cevaba göre  çözümü balatalara hava kanalı açmak suretiyle bulmuş. Bu işleme onay verildiyse vahim derecede güvenlik zaafiyeti oluşturacağını düşünmüyorum açıkçası.  2014 model araçlarda da bu sesi duyan varsa belirtmesi iyi olur önlem alınmış mı? veya başka çözüm yolları var mı? değerlendirilebilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Eylül 03, 2014, 10:09:35 »
Aslında konu pek sapmış sayılmaz Hakan. Bu konuda videosu bulunan bu elektronik ses için servise başvuran arkadaşımız var. Dediğine göre bu ses Toyota merkeze kadar gitmiş (Japonya bile olabilir) ve servis büyük ihtimalle gelen cevaba göre  çözümü balatalara hava kanalı açmak suretiyle bulmuş. Bu işleme onay verildiyse vahim derecede güvenlik zaafiyeti oluşturacağını düşünmüyorum açıkçası.  2014 model araçlarda da bu sesi duyan varsa belirtmesi iyi olur önlem alınmış mı? veya başka çözüm yolları var mı? değerlendirilebilir.

Aytaç bey başka çözüm yolu elbetteki var, yine tekrar ediyorum Koskoca Japonyadaki Merkez toyota balatalara toz kanalı açın demez servislere, bunu ancak servis kendi uydurur,  çözüm yolu ise , balata üretici firmaya bu durum izah edilir ve toz kanallı yeni balata üretimi istenir bukadar basit, yeni balatalarda bir sornaki bakımda değiştirilir olur biter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3249 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Eylül 03, 2014, 13:34:21 »
 Aytaç, açık söylemek gerekirse başlığa göre cam tavan ses yapıyormuş algısı oluşuyor, bence başlığın uygun şekilde değişmesi lazım herkese fayda sağlaması açısından. Ben yukarıda bu uyumsuzluğu vurgulamıştım ama yanlış anlaşıldı sanırım.
 Mesut'un söylediği noktayı izni ile tamamlayayım. Servisler balata üretmez, balatanın üretimi ile ilgili konularda bilgi sahibi olmaları da gerekmez. Servis balata değişiminden sorumludur. Balata sorununu servis tespit eder ise bunu üreticiye bildirmelidir. Araçlara da yeni seri üretilecek balatalar monte edilmelidir. Yeni balatanın tasarım ve üretimi, bu işde uzman olması gereken kişilerce yapılmalı ve testedilmelidir. Balatanın üretimi de tek bir mühendislikle açıklanamaz. Tablasından tutun, yapıştırıcısına, kompozit malzemenin karışım oranlarına kadar bilgi gerektirir. Balatanın ısıl kuvvetler karşıdında bunu nasıl, hangi yönlerde bertaraf ettiği bile mühendislik konusudur. Bence araç üstünde kullanılan balatanın demonte sonrası montajında montaj yönü dahi önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 8
  • Model Yılı: '14
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Eylül 08, 2014, 23:58:10 »
   Arabam henüz 400 km de ve bu sesi test edecek bir yola çıkamadım henüz.Ama 10 günlük aurisimle ilgili sorunlu başlıklar görünce canım sıkılmıyor değil ve  bugün direksiyonu hareketsiz haldeyken çevirirken gelen gıcırtı beni biraz endişelendirdi doğrusu forumda var mı araştıracağım şimdi..
  Fakat bu balata olayı da düşünülmesi gereken bir konu.Zira öyle delik açma kanal açma yapılacak bir malzeme değildir balata..Ani bir frende küt diye çatlayabilir.Ha ona göre kanallı üretilir delikli üretilir eyvallah.Ama arabada, üzerinde modifikasyon yapılacak son parçadır.Buna daha köklü bir çözüm gelmeli.Dünyaya araba satan bir markanın kullanıcılarını düşündüğümde biz burda bir avuç insan olarak çok ciddi sayılarda bu sorunu yaşayanları görüyorum.Demek ki mesele kronik ,demek ki toyota köklü bir çözüm üretmekle mükellef.Bu durumun Türkiye'ye has bir şey olmadığından eminim o halde  dünya genelinde bu sorun nasıl çözülüyor bakmak lazım..
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Eylül 24, 2014, 12:32:10 »
      Aracım 2014 model Toyota Corolla 1.6 advance multidrive s. Aracım ilk 500km ye geldiğinde bu ses sorunu ile bende karşılaştım. Frene her bastığımda sağ arka taraftan tabiri caizse komyondan gelen fren sesi gibi bir ses gelmeye başladı. Bir araç sahibi arkadaşımız yazmıştı "aracı park etmeye utanıyorum gelen sesten ötürü diye" aynen bende o duruma gelmiştim. Sıfır arabada böyle bir ses inanılması mümkün gelmedi bana.  1000 km bakımına düzce hızel servisine gittim. Serviste durumu anlattığımda balatalara kanal açılınca sorunun çözüldüğünü söylediler. Velhasıl kanallar açıldı ve ses gitti. Aracım şu an 2500 km de ve ses sorunu tekrarladı. Sanki bu sefer eskisinden daha fazla ve gene sağ arka tarafta, frene basınca gacur gucur sesler aynı ve inanılmaz rahatsız edici. Sağ arka koltukta oturan ve Sıfır corolla almayı düşünen bir arkadaşım sırf bu yüzden toyota almaktan vazgeçti ve gitti skoda aldı. Toyota neden hala bu sorunu görmezden geliyor? Neden araçları geri çağırmıyor? Bizim biniciler olarak Toyotaya verdiğimiz ilgi ve önemi, Toyotadaki mühendislerin ve çalışanlarının vermediğini düşünmeye başladım artık.

Şimdi sizlere soruyorum; sevgili Toyotadaşlar :) 67.000 - 68.000 tl ödeyip almış olduğumuz bu araçlara bu ve bunun gibi kronikleşmiş sorunların olduğunu bilseydiniz ( Direksiyondan ses gelmesi, 100-110 km de ugultu sesi, konsoldan gelen tuhaf sesler, tamponun su tazziğine bağlı olarak boyasının kalkması vb. ) bu aracı alırmıydınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Kilometre: 8
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Eylül 27, 2014, 13:46:30 »
MAlesef artık arabalar eski sağlamlıkla üretilmiyor.Yan sanayi ve yedek parçadan para kazanma kaygısı böyle maket gibi arabalar üretilmesine sebep oluyor.Açın şikayet var.com u her markada aşağı yukarı aynı problemler var balatalrın disklere sürterken çıkardığı ses özellilkle park ederken yani düşük hızlarda nerdeyse bindiğim yeni arabaların hepsinde var 2008 aveomda orj balatalarda bu yokken yenisini taktırdıktan sonra gelmeye başlamıştı.Artık normal kabul ediliyor bu balata sesi.yakında arabaları ikeadan mobilya alır gibi demonte verecekler biz gelip evde kuracaz ya da para verip servise kurdurtacaz.Al sana bir gelir kapısı daha...
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Ekim 09, 2014, 23:23:17 »
 selamlar saygılar 2013 temmuz ayında aldığım auris aracımda bende bu ses sorununu 9000 km den sonra yaşadım belki daha önce vardı ama fark etmedim her neyse kurban bayramı için izmir den memleketime 1000 km yolculukta bu sesi sık sık duydum hatta duymamak için sürekli belli bir seviyede müzik dinlemek zorunda kaldım diyebilirim bayram ziyaretinde toyota da çalışan bir yakınıma bu konuyu anlattım bana cevabı şöyle oldu bu arada yakınımın ismini ve hangi yetkili serviste olduğunu yazmak istemiyorum çünkü servisler bu konuyu auris kullanıcılarına izah etmiyor ve anlatmıyor en azından bana izmirde ki servislerle defalarca görüşmeme rağmen hiç bir işlem yapmak istemediler bu nedenle yakınımın güvenliği için isim ve servis ismi vermek istemiyorum sizlerden ricam yetkili servisinize gidip bana anlatılanları ve benim yazdıklarımı servis danışmanınıza anlatmanız ve işlemi yaptırmanız. neyse tekrar sesle ilgili soruna dönelim dediğim gibi yakınıma konuyu anlattım ve hemen gülerek şöyle söyledi izmirde ki servisin bu konu için hiç bir işlem yapmadı mı diyerek şunları söyledi. fabrikadan yeni aurisler için bu sesle ilgili bülten yayınlandı bu bültende 15000 km yi geçmemiş araçlar için garanti kapsamında 15000 km yi geçmiş araçlar için garanti dışı işlem yapılarak arka balata değişimi yapılarak ve ön balataların yüzeyi çok hafif taşlanarak küçük bir toz kanal açılıp bu ses sorunu giderilir deye bülten yayınlandığını söyledi bu doğrultuda bende bayram sonu hemen yanına giderek aracıma garanti kapsamında aynen söylediği işlemleri yaptırdım ardından bugün 400 km lik bir seyehatte ortalama 100 ve 140 km hızlarında sesi sürekli dinledim ve artık bu sesten kurtulmuş olduğumu fark ettim cumartesi günü tekrar 1000 km lik dönüş yolculuğumda yine sesi dinleyerek yolculuğa devam edecek ve sonucunu sizlerle tekrar paylaşacağım. umarım ses sorunu yaşayan arkadaşların sorununa çare olur bu arda balatanın taşlanarak kanal açılmasının riskinin olup olmadığını sorduğumda hiç bir sorun yaşamasın güvenliği riske ataca olsa zaten merkezden bize bu yazı gelmezdi ve patronun oğlu 5 aydır bu şekilde kullanıyor riskli olsa zaten biz ona uygulamazdık dedi. saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #128 : Ekim 15, 2014, 11:27:06 »
Sesten kurtuldummmmmmm. Kuzenim toyota yetkili satıcı ve serviste memlekete gittiğimde bu sesle ilgili bülten yayınlandığını söylemişti daha öncede yazdığım gibi garantiden arka fren balataları değişti ön fren balatalarına toz ve hava kanalı açılarak ses yok oldu toplam 1400 km yol yaptım ve ses artık yoktu sesi duymamak için sürekli müzik dinlemek zorunda kalmadım. bu sesle ilgili sıkıntısı olan varsa biran önce yetkili servise uğrasın zira km 15000 i geçerse garanti kapsamında balata değişikliği yapmıyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 150
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #129 : Kasım 08, 2014, 21:14:03 »
bu gün 20.000 bakımına gittim.ses problemini anlattım.balatalarla ilgili işlemleri yaptılar.inşallah ses ortadan kalkmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Kasım 09, 2014, 00:21:41 »
Geçmiş olsun 100 ile ... km. arasında gelen ses mutlaka gitmiştir fakat şehir içinde düşük hızda lambalarda dururken balata sesi gelebilir oda balatalarda asbest olmamasından dolayı olduğunu söylüyorlar yapacak bir şey yok. ama ilgimi çeken neden bu balata sorunu toyoto da var da diğer markalarda yok ilginç geliyor.

Düzenleme: Trafik kuralları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 5700
  • 21 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Temmuz 22, 2015, 09:49:43 »
merhabalar,

aynı ses benim arabadan da geliyor. balatalara işlem yapılan araçlarda sorun çözüldü mü? yakında uzun yola çıkacağım ve cuma günü servis balataları çizme/temizleme işlemi uygulayacağını söyledi. geri dönüş yapabilirseniz sevinirim.

selamlar.
Auris 1.6 Multidrive S Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Temmuz 22, 2015, 10:53:04 »
selam  arkadaşlar , benim aracım yeni corolla 2013 model. Aynı ses benim aracımdan da geliyordu. Servise ilk gittiğimde balataları temizlediler ve bir madde sıktıklarını söylediler. Ses belli bir süre gelmedi ama sonra tekrar gelmeye başladı. Servise tekrar gittim. Servis kabuldeki bayan aracı test sürüşüne çıkaracaklarını söyledi. Ama ben kabul etmedim çünkü ses her zaman gelmiyor ki dedim. Sonra bayan bir usta ile görüştü servisten. Beni ustanın yanına gönderdiler. Ustayı daha önce tanıyordum. ( benim aracın ön göğsüne izolasyon yapan kişiydi :) ) . Adam bana ses genelde 100 km hızdan sonra mı geliyor dedi ben evet dedim. Direksiyonu hafif sağ sol yapınca ses kesiliyor mu dedi ben gene evet dedim :) Hocam bu konuda bülten var balatalarını değiştircem dedi. Direkt aracımın anahtarını istedi. Balatalarım değiştikten sonra sesi bir daha duymadım. Ama benim sadece ön balatalar değişti. Zamanla arka balatalar da aynı sesi yapar mı bilmiyorum. Sizlerle paylaşmak istedim .Saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 22, 2015, 10:54:29
Bu arada aracım şu anda 12.950 kmde. işlem yaklaşık 2000 km önce yapıldı.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 22, 2015, 10:57:19
Şu sesler olmasa arabadan zevk alacak insan aslında. Yeni auris ve corolla biraz sıkıntılı doğdular gibi. Ama inşallah bu sesler ile kalırız. Mekanik anlamda sorunlar da yaşamaya başlarsak işte o zaman kötü olur. Toyota kendi ayağına sıkmaktan vazgeçer inşallah biran önce.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 5700
  • 21 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Temmuz 27, 2015, 17:27:39 »
merhabalar,

aynı ses benim arabadan da geliyor. balatalara işlem yapılan araçlarda sorun çözüldü mü? yakında uzun yola çıkacağım ve cuma günü servis balataları çizme/temizleme işlemi uygulayacağını söyledi. geri dönüş yapabilirseniz sevinirim.

selamlar.

garanti kapsamında ön balataları değiştirdiler. dün istanbul-ankara-istanbul yaptım, ses sorunu çözülmüş çok şükür.
Auris 1.6 Multidrive S Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Hız sınırı 70 iken lüks almaya ne gerek var :)
  • Kilometre: 20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Eylül 30, 2015, 12:14:07 »
Benzer sesi ben de duydum. Tatile giderken uzun yolda duyduk. Hatta eşimle telefonlarımıza baktık nereden geliyor diye. Ama umursamamıştım. Yakından takip edicem. Bana düşen birşey varsa ben de başvurayım. Ama önce yeniden teyit edip kayıt yapmalıyım sanırım. Dilerim önemli birşey değildir. Aslında sıfır almamak lazımmış gibi geliyor bana !
5 Dakika erken ulaşabilmek adına ne kendinizin ne sevdikklerinizin ne de bir başkasının yaşamını asla riske atmayın... Hayaller yarım kalmasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #135 : Ocak 17, 2016, 13:22:21 »
Merhabalar;

Konu başlangıcındaki videodaki sesin aynısı 8500 km. deki 2014 model auris advance otomatik aracımda da var. Ses bazı arkadaşlarında belirttiği gibi her an yok. Belli bir süre sürüşten sonra duyulmaya başlıyor. Sesle ilgili olarak birkaç servis ziyaretim oldu. Önce balata temizliği yaptılar, sesin kesilmemesi üzerine garantiden balata değişimi yapıldı. Ne yazık ki ses halen devam ediyor.Artık arabaya binmek dahi istemiyorum. Çünkü duyduğum ses araç kullanımı esnasında sinirlerimi bozuyor ve dikkatimi dağıtıyor. Son kez servise sesin kesilmediğini belirtip yapılacak işlem konusunda bilgi aldıktan sonra konuyu Japonya merkeze aktarıp oradan yanıt bekleyeceğim. Sonrası tüketici haklarıyla ilgili yasal prosedür neyse onu uygulamak gibi gözüküyor. Bilmiyorum moralim bozuk ve bu hissiyat içinde yazıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Ocak 23, 2016, 21:27:28 »
fren sistemi avrupa spec te bosch kullanıyor toyota ve bu sistem gördüğüm en dandik sistem.sistemi boşverin bosch balatayı ben bisikletime bile takmam.balatalarınızı trw veya feredo ile değiştirin bakın ses gelecek mi......tecrübe ile sabit...

Mesaj Birleştirildi: Ocak 23, 2016, 21:28:50
keçke çıkarttığım bosch balataların resimlerini isze çekseydim.rezaletti.....