Gönderen Konu: Toyota ile Mazda  (Okunma sayısı 10429 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Toyota ile Mazda
« : Mayıs 24, 2013, 09:27:04 »
Arkadaşlar forumda son 5 gündür almalarrın konforlu olması japon arabalarının sorunsuz olmasından sohbetlerde ben bir sonuca varamadım ben başka bir fikir alma yolundan giderek japon araçlarının birbirlerinden farkları nelerdir öğrenmek istedim.japonyadan öne çıkan markaların  arasındaki farklar nelerdir
artıları ve eksileri nelerdir.Özellikle japon mazda ...öz evlat ....ve toyata... üvey evlat... merek ediyorum
toyota honda mazda subaru Mitsubishi lexus suzuki nissan Acura
neye göre alınır neye göre alınmaz
güvenlik konfor teknik özellikler donanım malzeme kaliteleri bakımından fiyat kalite endeksi bakımından bakmakta fayda var diye düşünüyorum.
ilerde aracını değiştirmek isteyenler veya  yeni araç almak isteyenler için en azından bir referans olmuş oluruz

yorumlarınız için teşekkürler
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Toyota Club Türkiye

Toyota ile Mazda
« : Mayıs 24, 2013, 09:27:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota ile Mazda
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2013, 09:54:18 »
üçüde 2005 civarı modellerde olmak üzere; biraz mazda 3 kullandım malzeme kalitesi,konfor güzeldi yol sesi corollayla aynı gibiydi belki biraz daha azdır. Mitsubishi lancer'de malzeme kalitesi konfor güzel  yol sesi yok denecek kadar azdı hayran kalmıştım neredeyse ama çok aşırı sade arabanın içi civic'i andırıyor iç kısımlarda. Civic'te malzeme kalitesi ve konfor güzel yol sesi corollayla aynı belki biraz daha fazlaydı. Corolla'yı zaten biliyoruz :)
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '20
  • 2017 kere teşekkür etti
  • 2539 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2013, 09:55:44 »
Uzak doğudaki ülkelerde en çok satılan Japon Mercedesi - Toyota Crown, daha iyisi henüz planlanmadı.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2013, 10:01:56 »
benim asıl merakım mazdanın işçilik yol tutuşu yakıt tüektimi malzemesi servis ağı diğer japon araçları arasındaki değerler...
toyotadan üstünmü yoksa altında mı
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2013, 10:08:08 »
bunların hepsini kattığımız zaman Toyota'nın yakınından geçemez benim saydığım markalar. Servis ağı,yakıt tüketimi ve 2.el değerini katınca hiçbiri yaklaşamaz Toyota'ya
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 24, 2013, 10:12:41 »
konuya duygusal değilde teknik olarak baksak acaba
konu sonra sempati bağımlılık yada antisempatik nefrete dönüşüyor tenzih ederim yanlış anlaşılmasın
doğruları yanlışları görmek için objektif olalım ki faydalanalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 24, 2013, 10:18:48 »
İkinci arabam mazda323'tü. Çok pratik bir araçtı. Emsallerine göre konforluda sayılırdı. Ülkemizde mazda tutulmuyorsa tamamen distribütör kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Honda ve Toyotanın aksine Mazdanın ülkemizde bildiğim fabrikası yok.

Bir dönem Almanya'da bulunmuştum. Olmayan araba yoktu. Ama dikkatimi çeken japon araçları içerisinde en çok Mazda arabası görünüyordu yollarda. Fransada da milliyetçilik hakimdi. Yollar Citreoen, Peugeot ve Renodan geçilmiyordu. Birde mercedes çoktu.

1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '20
  • 2017 kere teşekkür etti
  • 2539 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 24, 2013, 10:20:50 »
benim asıl merakım mazdanın işçilik yol tutuşu yakıt tüektimi malzemesi servis ağı diğer japon araçları arasındaki değerler...
toyotadan üstünmü yoksa altında mı

Mazda genel olarak çok iyi bir marka ama toplamda Toyota'dan 1 puan az topluyor olmalı ki Uzak doğuda dahi bu böyle.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 24, 2013, 10:26:14 »
Bi arkadasim 2 sene once 2nci el Mazda 626 aldı, LPG li idi, dunyada enaz ariza veren otomobil markasi mazda diyordu, ama kendisi sanayiden cikm iyordu maalesef  :D
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 24, 2013, 10:36:18 »
Hatta ben Corollamı yeni almıstım, Giresun Sanayisinde iyi bir usta var(malum yetkili servis yok, iyi ki de yok) aracı yeni aldim, yagini suyunu degistireyim filtre falan bir bak dedim ustaya verdim, baktim benim mazdasi olan arkadas orada , usta ikimizide taniyor, benim arabayı gostererek aldınmı boyle araba alacan dedi, yagisini filtresini vs degistirdi, bana da hocam sen 10bin km sonra gel yag değisimine baska yapacan birsey yok motor saat gibi bu arabalar bozulmuyor dedi valla abartıyor sandım, iki sene kullandım bir defa sıkıntı cekmedim yaaa :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 24, 2013, 10:49:21 »
Mazdanin tasarimlari cok hos. Saglamlik olarak bisi diyemiyecem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 24, 2013, 11:12:05 »
Evet tasarımları guzel de, guzelligi on para etmez arızası cok olunca  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 24, 2013, 11:19:06 »
ben ist da sanayide hiç mazda görmedim tıpkı toyota honda gibi eski modeller konusunda bilgim yok ama yeni modellerde arıza şikayet hiç ne gördüm nede duydum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 24, 2013, 11:32:23 »
2008 benzinli Corolla dan 2011 dizel Mazda ya geçen biri olarak şunu söyleyebilirim ki ,
Mazda yol tutuşu ve fren mesafesi olarak sınıfının en iyi değerlerine sahiptir. Özellikle benim Corolla daki en büyük huzursuzluklarım 110 km hızdan sonra motorun aşırı bağırması ve karşıdan ve yandan gelene rüzgarlarda aracın aşırı savrulmasaydı. Tabiki şu an kullandığım Mazda 6 vites hatta hızlandıkça gürültünün azaldığını söyleyebilirim. Kesinlikle daha sportif bir sürüş sunuyor. Sorunsuzluk konusunda ikiside kendisini ispatlamış markalardır. Dizel motor olarak zaten Toyota ile arasında bariz farklar var ,1.6 115 beygir 270 tork Psa motor bulunmaktadır ve bu motoru Ford Focus Volvo s40 ve S60 da görebilirsiniz.
Düşür devirde biraz hissizdir ama 1500 devir sonrası 270 torku çok iyi hissediyorsunuz. Yakıtı ortalama 5.7 gibi değerlerde gösteriyor. Kokpit daha sportif ve agresif bir görüntüye sahip.Corolla kesinlikle daha geniş bir iç hacime sahip ve göstergeler daha yalın ve daha anlaşılır. Dizel olduğu için durur vaziyette benzinliye göre çok daha gürültülü , ve sarsıntılı çalışıyor . Yol sesi Corolladan 1 yada 2 kademe daha azdır.Yan Camlardan gelen bariz bir rüzgar sesi var.
Bakım maliyetlerine gelince 30 000 bakımı yetkili serviste 270 TL tuttu. Ben pahalı olduğunu düşünmüyorum çünkü benzer rakamları Corolla ilede ödüyordum.

Ama en büyük fark umarım bunu test edip yaşarsınız  , Mazda nın gerçekten farklı bir tarzı var ve kendinizi araçla bir bütün olarak hissediyorsunuz ve her çalıştırdığınızda yol yapmak için heycanlanıyorsunuz ( bu benim ve mazda forumundaki arkadaşların ortak görüşüdür. )
Mazda 3 1.5G Skyactiv Power

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 24, 2013, 11:44:35 »
ben ist da sanayide hiç mazda görmedim tıpkı toyota honda gibi eski modeller konusunda bilgim yok ama yeni modellerde arıza şikayet hiç ne gördüm nede duydum
Benim bahsettiğim eski model (sanırım 2000-2001)  bir mazda idi, yeni modelleri hakkında bilgim yok dediginiz dogru olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 24, 2013, 11:47:25 »
Özellikle benim Corolla daki en büyük huzursuzluklarım 110 km hızdan sonra motorun aşırı bağırması ve karşıdan ve yandan gelene rüzgarlarda aracın aşırı savrulmasaydı.
Onur Bey, bu dediginize bende corolla kullanmış biri olarak aynen katılıyorum, hatta buna benze bir yorum daha once forumda bende yapmıştım, ama unutmamak gerekir ki c sınıfı aileye hitap eden sportif tasarım ve performansın pek beklenmedigi bir sınıftır, ama buna ragmen corolla bu size katıldıgım sıkıntıyı gidermeli bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 24, 2013, 13:01:42 »
Hatta ben Corollamı yeni almıstım, Giresun Sanayisinde iyi bir usta var(malum yetkili servis yok, iyi ki de yok) aracı yeni aldim, yagini suyunu degistireyim filtre falan bir bak dedim ustaya verdim, baktim benim mazdasi olan arkadas orada , usta ikimizide taniyor, benim arabayı gostererek aldınmı boyle araba alacan dedi, yagisini filtresini vs degistirdi, bana da hocam sen 10bin km sonra gel yag değisimine baska yapacan birsey yok motor saat gibi bu arabalar bozulmuyor dedi valla abartıyor sandım, iki sene kullandım bir defa sıkıntı cekmedim yaaa :D

Evet tasarımları guzel de, guzelligi on para etmez arızası cok olunca  :D

Mazda hiçte sorunlu bir araç değil . Amcam 10 yıl sıfır aldığı 626 yı sorunsuz kullandı .Bakım haricinde araç usta yüzü görmedi. Kusura bakmayın ama ustanız da araçtan pek anlamıyor anlıyor olsa idi mazdanın sorunsuz bir araç olduğunu bilirdi bence o araç sürekli o ustaya gidiyorsa sorunlu olan kendisi de olabilir . Mazda en az diğer japonlar gibi hatta daha sorunsuz bir araçtır . Bunu amcamın 10 yıl sorunsuz kullandığı 626 ya dayanarak söylemiyorum . Arkadaşınızın yaşadığı soruna gelince ya aracı temiz kullanmıyordur ya aracı emanet verdiği kişiler temiz kullanmıyordur yada 2. el almışsa daha önceki sahibi hor kullanmıştır veya başta da yazdığım gibi ustası sorunludur .

Bu arada mazda da ne bir hissem var ne sahibiyim nede avukatı . Sadece yazılanlar yanlış olduğu için düzeltmek istedim çünkü insanlar bunları okuyarak araç seçimi yapıyorlar . Yoksa bugüne kadar mazdanın ve toyotanın geçmişine bakarsak mazdanın toyotadan çok daha sorunsuz olduğunu görebiliriz . Özellikle son 15 yılda bariz bir fark var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 24, 2013, 13:43:28 »

Mazda hiçte sorunlu bir araç değil . Amcam 10 yıl sıfır aldığı 626 yı sorunsuz kullandı .Bakım haricinde araç usta yüzü görmedi. Kusura bakmayın ama ustanız da araçtan pek anlamıyor anlıyor olsa idi mazdanın sorunsuz bir araç olduğunu bilirdi bence o araç sürekli o ustaya gidiyorsa sorunlu olan kendisi de olabilir . Mazda en az diğer japonlar gibi hatta daha sorunsuz bir araçtır . Bunu amcamın 10 yıl sorunsuz kullandığı 626 ya dayanarak söylemiyorum . Arkadaşınızın yaşadığı soruna gelince ya aracı temiz kullanmıyordur ya aracı emanet verdiği kişiler temiz kullanmıyordur yada 2. el almışsa daha önceki sahibi hor kullanmıştır veya başta da yazdığım gibi ustası sorunludur .

Bu arada mazda da ne bir hissem var ne sahibiyim nede avukatı . Sadece yazılanlar yanlış olduğu için düzeltmek istedim çünkü insanlar bunları okuyarak araç seçimi yapıyorlar . Yoksa bugüne kadar mazdanın ve toyotanın geçmişine bakarsak mazdanın toyotadan çok daha sorunsuz olduğunu görebiliriz . Özellikle son 15 yılda bariz bir fark var .

Ustamız Giresun un en iyi motor ustalarından olup işinin ehlidir, ben bizzat tanık olduğum bir olaydan bahsettim hatta bir akrabam bana çok temiz bir mazda var dedi, sırf bu yuzden vagectim, ne yani mazda kusursuz mu olamaz mı böyle birşey,oldu işte, hatta usta artık sat bunu da bende kurtulayım bile defalarca söylüyordu, haa tabiki kullanıcı hatası da olabilir, ama benim corolla ile hemen hemen aynı yaşta idi bu mazda 626, bilemiyorum belki de şans faktörüdür, daha once hor kullanılmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 24, 2013, 14:11:49 »
Ustamız Giresun un en iyi motor ustalarından olup işinin ehlidir, ben bizzat tanık olduğum bir olaydan bahsettim hatta bir akrabam bana çok temiz bir mazda var dedi, sırf bu yuzden vagectim, ne yani mazda kusursuz mu olamaz mı böyle birşey,oldu işte, hatta usta artık sat bunu da bende kurtulayım bile defalarca söylüyordu, haa tabiki kullanıcı hatası da olabilir, ama benim corolla ile hemen hemen aynı yaşta idi bu mazda 626, bilemiyorum belki de şans faktörüdür, daha once hor kullanılmıştır.

Yunus bey ben olmaz imkansız demiyorum . Ama sizinde bir araçta sorun olmuş diye markayı kötülemeniz yanlış . Siz sorunlu bildiğiniz için kötülemiş olabilirsiniz ama mazda sizin bildiğiniz gibi bir araç değil . Mazda genel olarak baktığımızda şu an toyota dan çok daha sorunsuz bir araç . Dediğiniz gibi arkadaşınızın aracında yaşanan sorun ya kullanıcı hatası yada usta o aracın dilinden anlamadığındandır belkide fabrika hatasıdır sonuçta mazda da kul yapısı ürettiği araçların içinde milyonda birde olsa sorun çıkacaktır . Ama genele baktığımızda mazda sorunsuzluk bakımından diğer japonlarla aynıdır hatta 1 kalem üstündür diyebilirim . Bahsettiğiniz 626 ların modeline denk gelen corollalar gerçekten sorunsuzlukta bir numara ama biz eskiye değil şimdiye bakarsak mazda 3 şu an güncel corolla dan sorunsuzluk anlamında bana göre 1 tık üstün gözüküyor .

Usta konusunda ise bilmediğim için bir şey diyemem ama ben bugüne kadar mazdaya sorunlu muamelesi yapan usta görmedim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 24, 2013, 14:39:58 »
usta  dediğiniz adam bu arabayı sat kurtul demez usta adam o arabayı adam eder eğer usta ise hep aynı modelle mi geliyor o ustaya kronik bir arızamı yoksa her gün başka bir sorunla mı
bence usta var BİR USTA var usta olmayan bir yerde usta olmak çok iyidir
ıst da bostancı ataürk levent ve topkapı sanayilerinde ben ustalık üstüne kimseyi koyamam