0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim asıl merakım mazdanın işçilik yol tutuşu yakıt tüektimi malzemesi servis ağı diğer japon araçları arasındaki değerler...toyotadan üstünmü yoksa altında mı
ben ist da sanayide hiç mazda görmedim tıpkı toyota honda gibi eski modeller konusunda bilgim yok ama yeni modellerde arıza şikayet hiç ne gördüm nede duydum
Özellikle benim Corolla daki en büyük huzursuzluklarım 110 km hızdan sonra motorun aşırı bağırması ve karşıdan ve yandan gelene rüzgarlarda aracın aşırı savrulmasaydı.
Hatta ben Corollamı yeni almıstım, Giresun Sanayisinde iyi bir usta var(malum yetkili servis yok, iyi ki de yok) aracı yeni aldim, yagini suyunu degistireyim filtre falan bir bak dedim ustaya verdim, baktim benim mazdasi olan arkadas orada , usta ikimizide taniyor, benim arabayı gostererek aldınmı boyle araba alacan dedi, yagisini filtresini vs degistirdi, bana da hocam sen 10bin km sonra gel yag değisimine baska yapacan birsey yok motor saat gibi bu arabalar bozulmuyor dedi valla abartıyor sandım, iki sene kullandım bir defa sıkıntı cekmedim yaaa
Evet tasarımları guzel de, guzelligi on para etmez arızası cok olunca
Mazda hiçte sorunlu bir araç değil . Amcam 10 yıl sıfır aldığı 626 yı sorunsuz kullandı .Bakım haricinde araç usta yüzü görmedi. Kusura bakmayın ama ustanız da araçtan pek anlamıyor anlıyor olsa idi mazdanın sorunsuz bir araç olduğunu bilirdi bence o araç sürekli o ustaya gidiyorsa sorunlu olan kendisi de olabilir . Mazda en az diğer japonlar gibi hatta daha sorunsuz bir araçtır . Bunu amcamın 10 yıl sorunsuz kullandığı 626 ya dayanarak söylemiyorum . Arkadaşınızın yaşadığı soruna gelince ya aracı temiz kullanmıyordur ya aracı emanet verdiği kişiler temiz kullanmıyordur yada 2. el almışsa daha önceki sahibi hor kullanmıştır veya başta da yazdığım gibi ustası sorunludur .Bu arada mazda da ne bir hissem var ne sahibiyim nede avukatı . Sadece yazılanlar yanlış olduğu için düzeltmek istedim çünkü insanlar bunları okuyarak araç seçimi yapıyorlar . Yoksa bugüne kadar mazdanın ve toyotanın geçmişine bakarsak mazdanın toyotadan çok daha sorunsuz olduğunu görebiliriz . Özellikle son 15 yılda bariz bir fark var .
Ustamız Giresun un en iyi motor ustalarından olup işinin ehlidir, ben bizzat tanık olduğum bir olaydan bahsettim hatta bir akrabam bana çok temiz bir mazda var dedi, sırf bu yuzden vagectim, ne yani mazda kusursuz mu olamaz mı böyle birşey,oldu işte, hatta usta artık sat bunu da bende kurtulayım bile defalarca söylüyordu, haa tabiki kullanıcı hatası da olabilir, ama benim corolla ile hemen hemen aynı yaşta idi bu mazda 626, bilemiyorum belki de şans faktörüdür, daha once hor kullanılmıştır.