0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tesekkur ederim. 1.4 dizele bulasmamak lazimmis. PSA ve vw grubuna ben de vaktinde camur atiyordum ama adamlarin ne 1.4 ne 1.6si gram yag yakma yok. Bir de 15000kmde bir bakim yapiliyor....
Guncel servis bultenine nasil ulasacagim bilgisi olan var mi acaba ?
Merhaba arkadaşlar,Bildiğiniz gibi birçok yeni 6 vites 205nm torklu dizel araçta yağ eksiltme mevcut. Bu durum ile ilgili toyata ilki 21 Şubat 2011 olmak üzere 2 adet TSB(Teknik Servis Bülteni) yayınlamış. Bu bültenleri bir site veriyor ama ücretli üyelik istiyor ve yerini bulmak çok zor. Bu bültenlerin içeriğinde vakum pompası, turboşarj, sadece pistonların, sadece segmanların değişimi ile ilgili bilgiler var. Bu bilgiler kısaca şöyle;Vakum pompasının üretim tarihinin 10 Mart 2010'dan sonra olması ve üzerinde ixetic logosunun olmaması gerektiği (Bu tarihten önce üretilenlerde eski tip çıkış valfi olduğu bilgisi var.)Turboşarj için 17201-0N042 ve 780708-0004 burada parça numarasının 0N042 ve tedarikçi numarası sonunun ise 0004 veya üstü bir değer olması gerektiği bilgisi var.Diğer parçalar için bir bilgi yok. DPF olan araçlar için durum daha karmaşık ve uzun. Ayrıca bu bülten toyotanın hiçbir şekilde bu işlemi yapacağı garantisi vermediğini altını çize çize yazmış. Yani müşteri çok üstelerse yapın gibi birşey bu.Bende önceki aracım AURIS 1.6 benzinlinin sorunsuzluğuna güvenerek 2010 model dizel corolla aldım ama sanırım hata yaptım. İlgili Bülten; https://rapidshare.com/files/591222958/toyota-tsb.pdf
Hasan Bey,elinizde hala mevcutsa e-posta ile gönderir misiniz? uygunsa e-postamı vereyim.teşekkürler.
Halil bey bana yollayın emaili yollayım .
herhalde yeni üye olduğum için özel mesaj gönderemiyorum. kemaneci@yahoo.com adresine yollarsanız sevinirim.
teşekkür ederim. benim aracım her iki VIN listesinde de yok ama geçen sene turbo ve vakum pompasının yeni seri olduğunu belirtip intercooler'ı değiştirmişler.şimdi yağ eksiltmesini ölçtüm 4 bin kmde 500-700ml.