0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet alt çizginin bayağı üstünde.Şu ana kadar araca hiç bir müdahale yapılmadı zaten.Vın numarasında da sorunlu seride görülmüyor.30.000 Bakımında 5w30 kullanıcam bu sefer bakalım sonuç ne olacak.
Daha önce ne kullanıyordun? Ben daha önceki bakımlarda 5w30 kullandım.
Aslında bu birazda şans işi diye düşünüyorum.Beraber çalıştığımız bir abimizde Audi A4 varSanırım fabrika hatasından dolayı bir takım sıkıntılar yaşıyor ve çok canı sıkılmış durumda. Audiden soğumuş durumda. Halbuki hepimiz audiye hayranlıkla bakarız öyle değilmi.Bütün sıkıntı aslında aracı satın alana kadar değerimizin olması. Satın alıp parayı yatırdıktan sonra artık müşteri olarak bir kıymetimiz kalmıyor.
merağımı bağışlayın da bu yağ eksiltme problemi benzinli 1,33 veya 1,6 motor düz vites araçlarda da mevcut mu?yani benzinli corollalarda da kronik sorunlar var mı can sıkıcı cinsten?
1.6 kullanıcısıyım yağ yakma problemi yok ve olanı da duymadım.
97 gli kullanıyorum bu aralar satıp 2012 corolla almak istiyorum ama biraz tedirgin olduğum konular var bu dizellerden dolayı 2012 1,6 elegant düz vites düşünüyorum yılda en fazla 20.000 km yaparım diye tahmin ediyorum lpg taktırsam sorun olur mu?
Aynı sorun bendede varBugün araçlar beraber Ankara Toyana gittim.Lakin çözemediğim birşey var. Yağ eksiltme ile debriyaj rulman debriyaj kumanda kolunun ne ilgisi var.Servisteki görevli yağ eksiltmesinden dolayı debriyajla ilgili değişiklik olmuş dedi. İnanmadım, inanmak istemedim. Ayrıca segman seti piston şudur budur epey bakım görmüş araç. Peki dedim normal, bundan sonra daha kötü ne olabilir ?https://www.dropbox.com/s/mw9zhldupb5yduj/001.jpghttps://www.dropbox.com/s/9wzvmra8gak9syn/002.jpgBaskı balatayı maalesef garantiden değiştirmiyorlar. Çok uğraştım ama olmadı. Kullanıcı hatası diyorlar. Peki debriyajı yok nasıl hatalı kullanmış olabilirim diyorum. Çok süratli vites değişikliği çok fazla vites değişikliği, rampada aşırı zorlama Peki ben arabayı nasıl kullanıcam ?
dizel alın 2012 lerde problem yok
evet arkadaşa katılıyorum bende 2012 d4d dizel var, yaklaşık 7 ay oldu şu anda 10.bin 58 km yağ eksiltmesi yok, bakıma götüreceğim.
merhabakesinlikle dizel ve mmt vites öneriyorum. ben 4 yıldır fabrikasyon sıkıntıları ve çözümlenme süreci hariç keyifle ve büyük bir ekonomi ile kullanıyorum. şu anda araba 63.000 km de. ancak dizel sürücü seçer, akaryakıt seçer (örneğin mazotu ucuz diye istediğiniz yerden değil sadece bildiğiniz güvendiğiniz istasyonlardan sonrasında hep yine aynı istasyonlardan alacaksınız, ilk çalıştırmada bekleyeceksiniz, dönüşte uzun yoldan geliyor ise mutlaka en az 2 dakika bekleyeceksiniz. bakımlarınıza dikkat edecek, hava ve mazot filtreleri zamanında mutlaka değiştirteceksiniz.) ondan sonrada keyifle binecek toyota nın konforunu çıkartacaksınız. zaten yeni kasada da ayn motor ancak vites geçişleri iyileştirilmiş mmt vites kullanılıyor.sağlıcakla kalın.
mmt yi anlamadım bir türlü