Gönderen Konu: Yağ Tüketimi ve Toyota Teknik Servis Bülteni  (Okunma sayısı 45192 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Yağ Tüketimi ve Toyota Teknik Servis Bülteni
« Yanıtla #140 : Ocak 16, 2013, 21:19:24 »
hocam ben dişimden tırnağımdan artırıp güvenilir diye araç alıyorum başıma gelmeyen kalmadı.lütfen duygusal davranmayın aracınıza.inanın şu an corolladan 10 bin tl daha ucuz olan yüksek donanımlı 207 ye biniyorum.yağmış servismiş parçaymış arıza lambası geride kaldı.dünyanın parasını veriyoruz bu araçlara üreticlerin bunu yapmaya hakkı yok.şimdi 20 binde servise giriyorum kafam rahat...hepinizden özür diliyorum

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Ocak 16, 2013, 21:19:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Ocak 16, 2013, 21:39:30 »
hocam ben dişimden tırnağımdan artırıp güvenilir diye araç alıyorum başıma gelmeyen kalmadı.lütfen duygusal davranmayın aracınıza.inanın şu an corolladan 10 bin tl daha ucuz olan yüksek donanımlı 207 ye biniyorum.yağmış servismiş parçaymış arıza lambası geride kaldı.dünyanın parasını veriyoruz bu araçlara üreticlerin bunu yapmaya hakkı yok.şimdi 20 binde servise giriyorum kafam rahat...hepinizden özür diliyorum
Önemli olanda bu zaten. Kullanmakta olduğumuz aracımızdan memnun olmak. Yazınızdan geçmişte toyota ile hoş bir beraberliğinizin olmadığınız anlıyorum. Neler yaşadığınızı paylaşabilirmisiniz? 207 aracınızı güle güle kullanın. Umarım gelecekte sizi üzmez. Bende fransız araçlarına karşı olumsuz önyargı taşıyorum. Hiç kullanmadım, kullanmakta istemiyorum. Allah herkese gönlündekini nasip etsin. Ben şimdiye kadar aracımdan bir olumsuzluk yaşamadım, yağ eksiltme durumu var mı diye ara ara kontrol etmenin dışında. Umarım benimde aracımla tek derdim bu olur. Tıpkı bir çok auris kullanan arkadaşım gibi bende aracımı severek kullanıyorum. Sizi eleştirmek için yazmıyorum bunları. Düşüncelere saygılıyız.  ;)
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Ocak 16, 2013, 22:47:24 »

Koray bey niye özür diliyorsunuz bu sorunu yaşatan toyotanın kendisi siz değilsiniz . Bende bundan sonra toyotanın bırakın arabasını iğnesini alıp kullanmam . Size hak veriyorum bu arabaları yoldan topladığımız paralarla almadık .

207 nizi kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Ocak 16, 2013, 23:56:51 »
Corolla için hadi neyse bir şey demeyeceğim ama Auris için ne güvenlikten ne konfordan ne de başka bir olumlu şeyden söz edilebilir. (Bir tek koltuk ergonomisi iyi :-)

Konu farklı yerlere yol almasın ama....
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Ocak 17, 2013, 15:07:32 »
Herkesın kendı dusuncesı bence ben arabamı seviyorum ve severekte bınıyorum.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Ocak 18, 2013, 21:57:22 »
Evet arkadaşlar bugün aracımı teslim aldım. Yapılan işlemler sonucu ilk izlenimlerim;

1- Daha sessiz bir motor,
2- Düşük devirlerde bile eskisine göre daha atik bir motor.

Usta ile görüşmemizde motor bloğunda hiçbir sorun olmadığını herşeyin sorunsuz olduğunu söyledi.

Bu işlemi yapan Akkoyunlu servisinin soruna yaklaşımı ve ilgisi beni oldukça memnun etti, Genel merkezin ve müşteri hizmetlerinin bu servisten ders alması gerekir. Bundan sonra gideceğim servis belli ve herkese de tavsiye ederim. Çavdarlı servisinin bu konuya yaklaşımı ve baştan savmasından dolayı onları kimseye tavsiye etmem.

2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Ocak 18, 2013, 22:21:44 »
Bu konuda kafalar iyice karıştı. En sağlıklı bilgiyi servise ruhsatla birlikte gittiğimizde alacağımızı düşünüyorum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #147 : Ocak 18, 2013, 22:31:52 »
Bu konuda kafalar iyice karıştı. En sağlıklı bilgiyi servise ruhsatla birlikte gittiğimizde alacağımızı düşünüyorum.

Abi sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #148 : Ocak 18, 2013, 22:32:42 »

Ne tür bir karışıklık oldu acaba?

Ruhsat ile çok sağlıklı bilgi alamazsınız. En sağlıklı bilgi fiziksel tespit ile mümkün. Çünkü Toyota'nın tespit ettiği VIN ve Motor numarası ile doğru tespit yapılamıyor. Benim aracıma VIN numarası ile bakıldığında sorunsuz kabul ediliyor ama üzerindeki vakum pompası ve turbo değişmesi gereken parçalardı ve iyileştirme işlemi yapıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #149 : Ocak 18, 2013, 22:37:37 »
Evet arkadaşlar bugün aracımı teslim aldım. Yapılan işlemler sonucu ilk izlenimlerim;

1- Daha sessiz bir motor,
2- Düşük devirlerde bile eskisine göre daha atik bir motor.

Usta ile görüşmemizde motor bloğunda hiçbir sorun olmadığını herşeyin sorunsuz olduğunu söyledi.

Bu işlemi yapan Akkoyunlu servisinin soruna yaklaşımı ve ilgisi beni oldukça memnun etti, Genel merkezin ve müşteri hizmetlerinin bu servisten ders alması gerekir. Bundan sonra gideceğim servis belli ve herkese de tavsiye ederim. Çavdarlı servisinin bu konuya yaklaşımı ve baştan savmasından dolayı onları kimseye tavsiye etmem.

O kadar da masum bir servis değildir kendileri. Konuyu saptırmamak için sustum. :yika:
Corolla için hadi neyse bir şey demeyeceğim ama Auris için ne güvenlikten ne konfordan ne de başka bir olumlu şeyden söz edilebilir. (Bir tek koltuk ergonomisi iyi :-)

Aurise o kadar laf atıp kaçmak olmaz.  :basketbol: Maç yapacağız.  :rofl:
Şaka bir yana, sözlerinizi beklentilerinizi yüksek olmasına bağlıyorum. Konfor göreceli bir durum bence hadi onu geçelim. Ancak euroNcap'tan 5 yıldız almış aurise güvenlikle ilgili sözlerinizin kaynağını merak ettim. Dayanağınız nedir, bindiğimiz aracın varsa bir güvenlik zaafı öğrenelim bizlerde. Bizler aydınlatmanızı rica ediyorum.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #150 : Ocak 18, 2013, 22:44:11 »
Ne tür bir karışıklık oldu acaba?

Ruhsat ile çok sağlıklı bilgi alamazsınız. En sağlıklı bilgi fiziksel tespit ile mümkün. Çünkü Toyota'nın tespit ettiği VIN ve Motor numarası ile doğru tespit yapılamıyor. Benim aracıma VIN numarası ile bakıldığında sorunsuz kabul ediliyor ama üzerindeki vakum pompası ve turbo değişmesi gereken parçalardı ve iyileştirme işlemi yapıldı.

Demek istediğimi aslında siz yazmışsınız. Durum şudur ruhsattan gerekli bilgiler alındıktan sonra araçtada her hangi bir sorun olmadığını saptadıysanız yani yağ yakma vs. gibi bir sorun yoktur. Ama dediğiniz gibi bahsedilen kodların arasında olmadığınız halde aracınızda sorun çıkabiliyor bu da tespitle olur ancak diğer yandan motor kapağını açıp bakılarak hiç bir şey anlaşılmaz bile.

Abi sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün . :D

Eyv Ciğerim :D

Özer abi, neye dayanarak söylüyorsun acaba merakımdan sordum. Yani bire bir yaşadığın sorunlar falan yoksa okuduğun yorumlar falan mı acaba?
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #151 : Ocak 19, 2013, 00:01:14 »
O kadar da masum bir servis değildir kendileri. Konuyu saptırmamak için sustum. :yika:
Sizin nasıl bir sıkıntı yaşadığınızı bilemem ama ben uzun süre Çavdarlı servisinden hizmet aldım fakat son 1 yılda 3 sefer sorun yaşadım. En son bu aldığım araçta sürekli orda bakım yapılmış ve her seferinde araca fazla yağ koymuşlar. Bunu sorduğumda verdikleri cevap aynen şu :" her aracın karteri farklı miktarda yağ alır." Bu cevapla tatmin olabilcek bir TCT üyesi var mı acaba?

Belki çalışanlardan kaynaklı sorunlar olabilir.

Herkesin fikrine de saygılıyım ve konun da özünden sapıp başka yerlere gitmesini hiç istemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Ocak 19, 2013, 00:17:25 »
arkadaşlar, bir sorum olacak bilen varsa açıklaması beni mutlu edecektir. Bugün arabamın yağını değiştirdim. Aracım 2005 1.6 corolla sol. elimde yağ vardı castrol enduro, üstünde bir şey yazmıyordu dikkatimi çekmemiş. açıklamalarında dizel motorlar için yazıyor. yağ 10/40, ama dizeller için yazması sorun mu sizce ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #153 : Ocak 19, 2013, 00:22:21 »
arkadaşlar, bir sorum olacak bilen varsa açıklaması beni mutlu edecektir. Bugün arabamın yağını değiştirdim. Aracım 2005 1.6 corolla sol. elimde yağ vardı castrol enduro, üstünde bir şey yazmıyordu dikkatimi çekmemiş. açıklamalarında dizel motorlar için yazıyor. yağ 10/40, ama dizeller için yazması sorun mu sizce ?

Yağın üstünde sadece Dizeller için mi yazıyor yoksa Benzinli ve Dizel araçlar için mi yazıyor?
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #154 : Ocak 19, 2013, 00:23:35 »
Sizin nasıl bir sıkıntı yaşadığınızı bilemem ama ben uzun süre Çavdarlı servisinden hizmet aldım fakat son 1 yılda 3 sefer sorun yaşadım. En son bu aldığım araçta sürekli orda bakım yapılmış ve her seferinde araca fazla yağ koymuşlar. Bunu sorduğumda verdikleri cevap aynen şu :" her aracın karteri farklı miktarda yağ alır." Bu cevapla tatmin olabilcek bir TCT üyesi var mı acaba?

Belki çalışanlardan kaynaklı sorunlar olabilir.

Herkesin fikrine de saygılıyım ve konun da özünden sapıp başka yerlere gitmesini hiç istemem.

Abi doğru söylemişler her aracın karteri farklı miktarda yağ alır . 3.0 dizel bir aracın karteri ile 1.4 dizelinki aynı değil .

Yani sonuçta söyledikleri yanlış değil . Fakat sizin sorduğunuz soruyu nereleriyle dinlemişler çok merak etmekle birlikte kulaklarıyla dinlemediklerinden eminim .

Benim aracıma da sürekli fazla yağ katıldı . Bana verdikleri cevap ben yağı kendim götürdüğüm için ölçüm yapamamışlar . Kendileri pompa ile katıyormuş ölçüm yapabiliyorlarmış oysa ilk bakımda yağı ben götürmemiştim ve yine aracıma fazla yağ katılmıştı . Artık pompaları mı bozuktu kafaları mı iyiydi bilemicem .

Önder bey artık yağlarda dizel için benzinli için diye bir şey yok aslında yağ üreticileri kutularında bu gibi ibareler yazıyor . Fakat kattığınız yağın performans değerleri araç üreticisinin performans değerlerini karşılıyorsa sorun çıkmaz . Birde siz castrol yağdan bahsediyorsunuz onun için endişe etmeyin kattığınız yağ kullandığınız aracın performans değerlerini fazlası ile karşılıyordur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #155 : Ocak 19, 2013, 01:05:54 »
Abi doğru söylemişler her aracın karteri farklı miktarda yağ alır . 3.0 dizel bir aracın karteri ile 1.4 dizelinki aynı değil .

Yani sonuçta söyledikleri yanlış değil . Fakat sizin sorduğunuz soruyu nereleriyle dinlemişler çok merak etmekle birlikte kulaklarıyla dinlemediklerinden eminim .

Benim aracıma da sürekli fazla yağ katıldı . Bana verdikleri cevap ben yağı kendim götürdüğüm için ölçüm yapamamışlar . Kendileri pompa ile katıyormuş ölçüm yapabiliyorlarmış oysa ilk bakımda yağı ben götürmemiştim ve yine aracıma fazla yağ katılmıştı . Artık pompaları mı bozuktu kafaları mı iyiydi bilemicem .

Bir de burdan teşekkür edeyim :)
Önder bey artık yağlarda dizel için benzinli için diye bir şey yok aslında yağ üreticileri kutularında bu gibi ibareler yazıyor . Fakat kattığınız yağın performans değerleri araç üreticisinin performans değerlerini karşılıyorsa sorun çıkmaz . Birde siz castrol yağdan bahsediyorsunuz onun için endişe etmeyin kattığınız yağ kullandığınız aracın performans değerlerini fazlası ile karşılıyordur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #156 : Ocak 19, 2013, 01:07:48 »
Yağın üstünde sadece Dizeller için mi yazıyor yoksa Benzinli ve Dizel araçlar için mi yazıyor?

Yağın üstünde değilde minik harflerle yazılan açıklamada dizel araçlar için geliştirilmiş...... yazıyordu.  pek zannetmiyordum olacağını da  yine de danışmak istemiştim. Teşekkürler ilginize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #157 : Ocak 19, 2013, 02:10:46 »
Rica ederim Önder bey .

Yağın üstünde değilde minik harflerle yazılan açıklamada dizel araçlar için geliştirilmiş...... yazıyordu.  pek zannetmiyordum olacağını da  yine de danışmak istemiştim. Teşekkürler ilginize

Önder bey o yazı o yağın sadece dizellerde kullanılacağı anlamına gelmez . Önemli olan ilk başta da dediğim gibi yağın aracınızın performans değerlerini karşılaması ki castrol gibi bir yağ bmw gibi araçların bile performans değerlerini karşılar tabi her yağı değil . Ama sizin aracın performans değerini fazlası ile karşılıyordur .

Performans değerleri dediğim de  Yağ kutusunun arkasında yazan

Benzinli sınıfta SM en üst API performans düzeyini

Dizel sınıfta CF ve CI-4 en üst API performans düzeyini

A3, binek araçlar için ACEA performans sınıfını

B3, dizel, hafif ticari araçlar için ACEA performans sınıfını

E4, ağır ticari araçlar için ACEA performans sınıfını gösterir

Gibi değerlerdir ve sizin aldığınız yağ bu değerlerin bir çoğunu karşılıyordur . Aracınızın hangi performans seviyelerini istediğine de aracınızın kullanma kılavuzuna bakarak görebilirsiniz .

Tavsiyem yağ seçimi yaparken yağ kutusu üzerindeki dizel veya benzinli için gibi ifadeler yerine performans seviyelerine bakmanız . Ve iklime ve aracınıza uygun viskozite yağı kullanmanızdır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #158 : Ocak 19, 2013, 18:28:23 »
Rica ederim Önder bey .

Önder bey o yazı o yağın sadece dizellerde kullanılacağı anlamına gelmez . Önemli olan ilk başta da dediğim gibi yağın aracınızın performans değerlerini karşılaması ki castrol gibi bir yağ bmw gibi araçların bile performans değerlerini karşılar tabi her yağı değil . Ama sizin aracın performans değerini fazlası ile karşılıyordur .

Performans değerleri dediğim de  Yağ kutusunun arkasında yazan

Benzinli sınıfta SM en üst API performans düzeyini

Dizel sınıfta CF ve CI-4 en üst API performans düzeyini

A3, binek araçlar için ACEA performans sınıfını

B3, dizel, hafif ticari araçlar için ACEA performans sınıfını

E4, ağır ticari araçlar için ACEA performans sınıfını gösterir

Gibi değerlerdir ve sizin aldığınız yağ bu değerlerin bir çoğunu karşılıyordur . Aracınızın hangi performans seviyelerini istediğine de aracınızın kullanma kılavuzuna bakarak görebilirsiniz .

Tavsiyem yağ seçimi yaparken yağ kutusu üzerindeki dizel veya benzinli için gibi ifadeler yerine performans seviyelerine bakmanız . Ve iklime ve aracınıza uygun viskozite yağı kullanmanızdır .
Anladım. Viskoziteden kastınız 10/40, 20/50 vb. olması sanırım. Soğuk bir iklimde kullanıyorum aracımı belki daha ince kullanılabilir ama 10/40 kullanıyorum. soğukta çalışmama, zor çalışma sorunu daolmadı şimdiye kadar ama dediğiniz değerlere de dikkat etöek lazım. Hatta bir toptancıda 20 litrelik yağ görmüştüm. litresi 10 liraya geliyor. Tabi ağır vasıtalar için yapılmış ama benzinli bineklerde de kullanılabilirse, kazık yemekten kurtulmuş oluruz. Önemli olan değerlese bilip almak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #159 : Ocak 21, 2013, 12:50:58 »
Arkadaşlar bugün yağı yine kontrol ettim araç yaklaşık 2500 km ye geldi . Yağ ekisltme sanki devam ediyor gibi . 5000 km ye gelim daha net birşeyler söyleyebilirim . Çünkü aracın yağını her kontrol ettiğimde farklı seviyeler çıkıyor . Ben daha önce böyle birşey görmedim . Bir bakıyorum servisin kattığı seviyede bir bakıyorum 1 parmak kadar aşağıda yani çok dengesiz seviyeler çıkıyor . Ölçümü de hep aynı yerde ve motor sıcak iken söndürdükten yaklaşık 15-20 dakika sonra yapıyorum .

Ondan net birşeyde söylüyemiyorum ekisltip eksiltmemesi konusunda ama sanki çok az bir eksiltme var gibi .

Ben artık servise gidipte bu sorunu çözmeleri için müracaatta bulunmucam çünkü belli ki sorunun çözümünü bilmedikleri gibi aracı yapboza çeviriyorlar . Benim ötv muafiyet durumum olduğu için aracı 2 sene daha satamıyorum 2 sene sonra aracı satıp bundan sonrada mümkünse toyotaya yanaşmıcam .

Eksiltme konusunda tam emin olduktan sonra merkeze bültenle birlikte bana yaşattıklarını yazıp bir daha toyota seçmiceğimi ve kimseye önermiyeceğimi bildirecem . Nasıl bir müşteriyi kaybettiklerini bilmiyorlar .