0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Saydığım yerlere is icabı giden cok arkadasım var hepsi Toyota diyo başka arabalar kontak çeviremiyirmus bunda yol durumunun kötülüğüde etkili tabiki. Ama sende haklisin bence Toyota baktı parça satamiyor dediki azcik dandiriks yapma vakti geldi
Aynen katılıyorum dediklerinize.Eski modelelrdeki kalite şimdikilerde yok ne yazıkki.Ama bunun nedeni belki bizim beklentilerimizin artması,belki daha fazla elektronik ve otomatik aksamdır.Ancak sonuç daha çabuk bozulan araçlar bu değişmiyor.
http://dfiles.eu/files/aa00cvvbmadresinden bülteni indirebilirsiniz.Bursa'da bakımları nerde yaptırıyorsunuz?
Evet arkadaşlar bugün aracımı 3lü parça değişimi için servise bıraktım. Rektifiyeci müşterim motor bloğuna bakacak, dediğine göre zayıf piston sekman blokta çizilmeye, ovalleşmeye vb. bir duruma yol açmazmış. Servis geçici araç temin etti. İnşallah bu işlemlerden sonra artık sorun kalmaz.
Aracı Corolla olanların servis bültenindeki rektifiyeye razı gelmesini biryere kadar anlarım. Eğer araçta başka ciddi bir sorun yoksa şansınızı deneyin. Ama Auris gibi sorun yumağı bir araçta bu fırsat bir daha ele geçmez, iyi düşünün derim.Ayrıca bu rektifiyeyi yaptırdıktan sonra servis fişini imzaladığınız anda (EĞER BİR İHTİRAZİ ŞERH EKLEMEZSENİZ) kanuni seçimlik tercihinizi onarımdan yana kullandığınızı kabul etmiş olacaksınız. Araçta düzelme olmazsa işiniz çok zora girecek. Ben bu konunun geçtiği yer yere yazdığım bu uyarıyı bir kez daha tekrarlıyorum. Sonra pişman olmayasınız.
Abi aslına bakarsanız benim ötv ile ilgili sıkıntım olmasa idi bende mahkeme yolunu seçebilirdim fakat hem ötv sıkıntısı hemde hukuki sürecin yıpratıcı olması beni onarımı kabul etmeme etki oldu . Şu an aracım 2000 km yaptı daha yeni baktım yağ seviyesine ve hemen hemen aynı . Servis yağı üst nokta ile aynı seviyede katmadığı için hemen hemen aynı diyorum . Tabi sorunun çözüldüğünü söylemek için bence daha erken .Abi bu arada imzanı beğendim .
Yağ eksiltme dışında bir şikayetim yok. Geçici olarak Hyundai i20 dizel verdiler arabamın değerini daha iyi anladım. İşi yapacak usta işinin ehli, müşterim de aynı şekilde işinin ehli onlara güveniyorum umarım beni yanıltmazlar. Diğer servis normal deyip sallamıştı beni.
Yağ eksiltme doğrusal olmuyormuş. Yani her km için eşit eksilme olmayacak. Eğer olacaksa 5-6bin km sonrasında birden bire eksilecek.Ayrıca benim neredeyse 3 yıl önce tespit ettiğim yere daha yeni geldiler. 2012 araçlara ve rektifiye sonrasında 10-40 değil 5-30 tam sentetik yağ ekliyorlar. Ben bu yağı kullandığımda (kendim götürdüm) zaten yağ bakım periyoduna kadar idare ediyordu.Bu arada daha önce de duyduğum birşey bir-iki gün önce Toyota'dan ayrılma bir elemanla tekrar konuştum (Muhtemelen sana da aracı satan eleman). Bu sorunda yağın tamamen yanmadığını, eğer tamamı yansaydı motor dumanından belli olurdu diyor. Asıl sorun motorun çalışması sırasında yağ üste geçiyormuş. Yani motor üst bloğa ve başka yerlere geçiyormuş. Motor durduktan sonra üstteki kısım tekrardan aşağıya iniyormuş.Bir de seviye çubuğundan egzos gazı üfleme yaparmış.Ben bunu şöyle test ettim. Çubuk deliğinden ince sonda indirdim kartere. (Böylece çubuk seviyesnin altını da ölçme imkanım oldu)4-5 gün hiç çalışmamış aracın Yağ miktarını kontrol ettim. 2 litreden az fazla vardı.Sonra 5dk çalıştırdım. Tekrardan kartere indim. Hiç yağ kalmamıştı.Bir saat sonra baktığımda ise yağ tekrardan kartere birikmişti.Bu kadar yağın motora sıvanması mümkün değil. Zaten bültende de bazı yerlerin sökülerek yağ var mı diye bakılmasını söylüyor.
(İmzamın gerçekliğini ve mahkemenin "yıpratıcı" etkisini yakında açıklayacağım. Çook yakında....)
selamlar meseleye vakıf olan abilerime bir sorum olacak aracım 2010 model makyajlı kasa dizel mmt benimde aracım yağ eksiltiyor 47 binde şuan adapazarında servis olmadığı için kocaeli servise götürüyordum orda eksiltiğini söylediğimde 50bine kadar normal daha sonra bu sorun kaybolur dendi garantinin bitmesinede 6 ay kaldı sizce ne yapmalıyım bu konuda bana akıl verirseniz sevinirim... aracı ikinci el aldım aldığımda 25 binde idi vakum pompası değiştimi bilmiyorum eksiltiği değer üst çizgiden alt çizgiye yakın bir yer sanırım 3bin km de alt çizgide olur onun dışında araçtan memnunum daha önce cady aracım vardı oda ekslitiyordu kia ceratomda hiç eksiltme olmadı ikinci el alıp 50 bin lira para verip yağ eksiltmesi oldukça üzücü bir durum oldu acaba gerçekten 50 binden sonra düzelirmi yada üst çizgiden alt çizgiye 10 binde düşmesi sizce normalmi ? saygılarımla.....
Nuri bey 50000 km den sonra düzelir demek çok isterdim ama mantık dışı .Diğer yandan servise bültenle birlikte gidip birazda bağırıp çağırırsanız sizinle daha iyi ilgilenecektir . Bülten bende mevcut bulamazsanız bana email adresinizi gönderin size gönderebilirim .