Gönderen Konu: Yağ Tüketimi ve Toyota Teknik Servis Bülteni  (Okunma sayısı 45183 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Tüketimi ve Toyota Teknik Servis Bülteni
« Yanıtla #100 : Aralık 13, 2012, 21:41:30 »
Saydığım yerlere is icabı giden cok arkadasım var hepsi Toyota diyo başka arabalar kontak çeviremiyirmus :) bunda yol durumunun kötülüğüde etkili tabiki. Ama sende haklisin bence Toyota baktı parça satamiyor dediki azcik dandiriks yapma vakti geldi :)

Emre akraban doğru demiş bir çok yerde özellikle yakıtı kötü yerlerde toyota kullanılır ama dediğin şey 2000 ve öncesi modellerde geçerli . Toyota yeni araçlarında maalesef kalitesini düşürdü . Örnek konuda bahsi geçen 1.4 d-4d de yaşanan yağ eksiltme sorunu .

Aynen katılıyorum dediklerinize.Eski modelelrdeki kalite şimdikilerde yok ne yazıkki.Ama bunun nedeni belki bizim beklentilerimizin artması,belki daha fazla elektronik ve otomatik aksamdır.Ancak sonuç daha çabuk bozulan araçlar bu değişmiyor.

+1

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Aralık 13, 2012, 21:41:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Aralık 15, 2012, 00:43:38 »
TSB İÇİNDE BAĞLANTISI BULUNAN VİDEOLARI YENİDEN YÜKLEDİM:

İngilizce:
http://youtu.be/N4qwFE8jTzc

Türkçe:
http://youtu.be/TqpCsxuvOlU
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #102 : Aralık 16, 2012, 01:27:28 »

İngilizce olanla Türkçe olan sadece dil olarak değil tamamen farklı.

Türkçe olanı izlerseniz çok önemli bir detayı da göreceksiniz.
Bültende sadece piston ve segman değiştirin diyor ama videoda öyle değil.
Gömleklerdeki kurumları temizledikten sonra (sanırım özel) bir led lamba ile gömlek yüzeylerini kontrol edin diyor. Eğer dikey ve tırnakla hissedilecek kadar çizik varsa BLOK DEĞİŞİMİ YAPIN diyor.

Bence gömleklerinde sorun olmayanlar arıza çıkartmayacak. Ama gömlekleri de zarar görmüş olanlar blok değiştirilmediği için yağ eksiltmeye devam edecek.

Bir de piston yataklarının ovalleşmesi varmış o varsa zaten hayır bekleme....

Ayrıca videoda yağ yakan araçların niye yakıtı arttığı da açıklanmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Ocak 14, 2013, 00:29:37 »
Arkadaşlar bu konu başlığını daha önceden farketmemişim. Bu https://rapidshare.com/files/591222958/toyota-tsb.pdf link ölmüş. Elinde tsb bülteni olan arkadaş linki yenileyebilir mi? Bülteni merak ettim doğrusu.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Ocak 14, 2013, 01:12:34 »

Bursa'da bakımları nerde yaptırıyorsunuz?
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #105 : Ocak 14, 2013, 01:18:25 »
http://dfiles.eu/files/aa00cvvbm
adresinden bülteni indirebilirsiniz.

Bursa'da bakımları nerde yaptırıyorsunuz?
Link için teşekkür ederim Hasan Bey. Ancak "Bu dosya bulunmuyor, aşağıdaki dosyaya erişimi sınırlıdır veya telif hakkı ihlalinden dolayı silindi. " uyarısı alıyorum. Rica etsem linki kontrol edebilir misiniz? Aracın en son 30bin bakımını çavdarlıda yaptırdım.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #106 : Ocak 14, 2013, 01:23:16 »
Dosya ismini değiştirip, başka bir dosya sunucusuna yükleyebilir misiniz?
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Ocak 14, 2013, 01:30:51 »
Sonrasında sitenin sorun yaşamaması için kaldıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Ocak 14, 2013, 13:00:41 »
Evet arkadaşlar bugün aracımı 3lü parça değişimi için servise bıraktım. Rektifiyeci müşterim motor bloğuna bakacak, dediğine göre zayıf piston sekman blokta çizilmeye, ovalleşmeye vb. bir duruma yol açmazmış. Servis geçici araç temin etti. İnşallah bu işlemlerden sonra artık sorun kalmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #109 : Ocak 14, 2013, 13:16:35 »
Evet arkadaşlar bugün aracımı 3lü parça değişimi için servise bıraktım. Rektifiyeci müşterim motor bloğuna bakacak, dediğine göre zayıf piston sekman blokta çizilmeye, ovalleşmeye vb. bir duruma yol açmazmış. Servis geçici araç temin etti. İnşallah bu işlemlerden sonra artık sorun kalmaz.

Abi hayırlısı olsun .

Umarım sorununuz çözülür .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #110 : Ocak 14, 2013, 13:31:33 »
Aracı Corolla olanların servis bültenindeki rektifiyeye razı gelmesini biryere kadar anlarım. Eğer araçta başka ciddi bir sorun yoksa şansınızı deneyin. Ama Auris gibi sorun yumağı bir araçta bu fırsat bir daha ele geçmez, iyi düşünün derim.

Ayrıca bu rektifiyeyi yaptırdıktan sonra servis fişini imzaladığınız anda (EĞER BİR İHTİRAZİ ŞERH EKLEMEZSENİZ) kanuni seçimlik tercihinizi onarımdan yana kullandığınızı kabul etmiş olacaksınız. Araçta düzelme olmazsa işiniz çok zora girecek.

Ben bu konunun geçtiği yer yere yazdığım bu uyarıyı bir kez daha tekrarlıyorum. Sonra pişman olmayasınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #111 : Ocak 14, 2013, 13:42:27 »
Aracı Corolla olanların servis bültenindeki rektifiyeye razı gelmesini biryere kadar anlarım. Eğer araçta başka ciddi bir sorun yoksa şansınızı deneyin. Ama Auris gibi sorun yumağı bir araçta bu fırsat bir daha ele geçmez, iyi düşünün derim.

Ayrıca bu rektifiyeyi yaptırdıktan sonra servis fişini imzaladığınız anda (EĞER BİR İHTİRAZİ ŞERH EKLEMEZSENİZ) kanuni seçimlik tercihinizi onarımdan yana kullandığınızı kabul etmiş olacaksınız. Araçta düzelme olmazsa işiniz çok zora girecek.

Ben bu konunun geçtiği yer yere yazdığım bu uyarıyı bir kez daha tekrarlıyorum. Sonra pişman olmayasınız.

Abi aslına bakarsanız benim ötv ile ilgili sıkıntım olmasa idi bende mahkeme yolunu seçebilirdim fakat hem ötv sıkıntısı hemde hukuki sürecin yıpratıcı olması beni onarımı kabul etmeme etki oldu . Şu an aracım 2000 km yaptı daha yeni baktım yağ seviyesine ve hemen hemen aynı . Servis yağı üst nokta ile aynı seviyede katmadığı için hemen hemen aynı diyorum . Tabi sorunun çözüldüğünü söylemek için bence daha erken .

Abi bu arada imzanı beğendim . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Ocak 14, 2013, 13:47:19 »
Yağ eksiltme dışında bir şikayetim yok. Geçici olarak Hyundai i20 dizel verdiler arabamın değerini daha iyi anladım. İşi yapacak usta işinin ehli, müşterim de aynı şekilde işinin ehli onlara güveniyorum umarım beni yanıltmazlar. Diğer servis normal deyip sallamıştı beni.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #113 : Ocak 14, 2013, 13:57:05 »
Abi aslına bakarsanız benim ötv ile ilgili sıkıntım olmasa idi bende mahkeme yolunu seçebilirdim fakat hem ötv sıkıntısı hemde hukuki sürecin yıpratıcı olması beni onarımı kabul etmeme etki oldu . Şu an aracım 2000 km yaptı daha yeni baktım yağ seviyesine ve hemen hemen aynı . Servis yağı üst nokta ile aynı seviyede katmadığı için hemen hemen aynı diyorum . Tabi sorunun çözüldüğünü söylemek için bence daha erken .

Abi bu arada imzanı beğendim . :)

Yağ eksiltme doğrusal olmuyormuş. Yani her km için eşit eksilme olmayacak. Eğer olacaksa 5-6bin km sonrasında birden bire eksilecek.
Ayrıca benim neredeyse 3 yıl önce tespit ettiğim yere daha yeni geldiler. 2012 araçlara ve rektifiye sonrasında 10-40 değil 5-30 tam sentetik yağ ekliyorlar. Ben bu yağı kullandığımda (kendim götürdüm) zaten yağ bakım periyoduna kadar idare ediyordu.

Bu arada daha önce de duyduğum birşey bir-iki gün önce Toyota'dan ayrılma bir elemanla tekrar konuştum (Muhtemelen sana da aracı satan eleman).

Bu sorunda yağın tamamen yanmadığını, eğer tamamı yansaydı motor dumanından belli olurdu diyor. Asıl sorun motorun çalışması sırasında yağ üste geçiyormuş. Yani motor üst bloğa ve başka yerlere geçiyormuş. Motor durduktan sonra  üstteki kısım tekrardan aşağıya iniyormuş.

Bir de seviye çubuğundan egzos gazı üfleme yaparmış.

Ben bunu şöyle test ettim. Çubuk deliğinden ince sonda indirdim kartere. (Böylece çubuk seviyesnin altını da ölçme imkanım oldu)
4-5 gün hiç çalışmamış aracın Yağ miktarını kontrol ettim. 2 litreden az fazla vardı.
Sonra 5dk çalıştırdım. Tekrardan kartere indim. Hiç yağ kalmamıştı.
Bir saat sonra baktığımda ise yağ tekrardan kartere birikmişti.
Bu kadar yağın motora sıvanması mümkün değil. Zaten bültende de bazı yerlerin sökülerek yağ var mı diye bakılmasını söylüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #114 : Ocak 14, 2013, 14:00:03 »
(İmzamın gerçekliğini ve mahkemenin "yıpratıcı" etkisini yakında açıklayacağım. Çook yakında....)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #115 : Ocak 14, 2013, 14:10:45 »
Yağ eksiltme dışında bir şikayetim yok. Geçici olarak Hyundai i20 dizel verdiler arabamın değerini daha iyi anladım. İşi yapacak usta işinin ehli, müşterim de aynı şekilde işinin ehli onlara güveniyorum umarım beni yanıltmazlar. Diğer servis normal deyip sallamıştı beni.

Beni de ilk başta hep salladılar ama baktılar bende onların dediğini sallamıyorum ve biraz sıkıştırınca kabul ettiler .

Ben 10000 km gibi kasko için gitmiştim 6000 de de zaten bakım yapılmıştı ve 10000 km de yağ seviyesi neredeyse iki noktanın ortasındaydı kendilere yağ eksiltmesinide kontrol etmelerini rica ettim anahtarı alıp baktılar eksiltmeyi sorduğumda her şey normal cevabı verdiler eminmisiniz dedim eminiz dediler bende inşallah dedim yani gözlerimin içine baka baka yalan söylediler her şey normal dedikleri yağ seviyesi 4000 km de hemen hemen iki çizgi ortasına gelmişti üstelik üst noktanın 4-5 mm üstünden o seviyeye gelmişti .  Neyse abi bunlar teferruat ama olması gereken toyotanın bu sorunu ilk başta direk kabul edip çözümü sunmasıydı fakat halen servisler haberi olmayan ve bu konudan anlamayan müşterilere sorunun normal olduğunu ısrarla söylüyor . Ben en son serviste bir auris sahibinin servis kaydı yapan elemanla bu konuda tartıştığını ve elemanın müşteriyi bunun normal olduğunu ikna edebilmek için uğraştığını gördüm adam ben 20 yıldır araba kullanıyorum böyle bir şey görmedim diyor eleman bu motorlar yüksek performanslı olduğu için bir miktar yağ eksiltir diye ısrarla söylüyordu .

Yağ eksiltme doğrusal olmuyormuş. Yani her km için eşit eksilme olmayacak. Eğer olacaksa 5-6bin km sonrasında birden bire eksilecek.
Ayrıca benim neredeyse 3 yıl önce tespit ettiğim yere daha yeni geldiler. 2012 araçlara ve rektifiye sonrasında 10-40 değil 5-30 tam sentetik yağ ekliyorlar. Ben bu yağı kullandığımda (kendim götürdüm) zaten yağ bakım periyoduna kadar idare ediyordu.

Bu arada daha önce de duyduğum birşey bir-iki gün önce Toyota'dan ayrılma bir elemanla tekrar konuştum (Muhtemelen sana da aracı satan eleman).

Bu sorunda yağın tamamen yanmadığını, eğer tamamı yansaydı motor dumanından belli olurdu diyor. Asıl sorun motorun çalışması sırasında yağ üste geçiyormuş. Yani motor üst bloğa ve başka yerlere geçiyormuş. Motor durduktan sonra  üstteki kısım tekrardan aşağıya iniyormuş.

Bir de seviye çubuğundan egzos gazı üfleme yaparmış.

Ben bunu şöyle test ettim. Çubuk deliğinden ince sonda indirdim kartere. (Böylece çubuk seviyesnin altını da ölçme imkanım oldu)
4-5 gün hiç çalışmamış aracın Yağ miktarını kontrol ettim. 2 litreden az fazla vardı.
Sonra 5dk çalıştırdım. Tekrardan kartere indim. Hiç yağ kalmamıştı.
Bir saat sonra baktığımda ise yağ tekrardan kartere birikmişti.
Bu kadar yağın motora sıvanması mümkün değil. Zaten bültende de bazı yerlerin sökülerek yağ var mı diye bakılmasını söylüyor.

Abi doğrudur . Bende 2000 km yaptığım için daha sorun çözültü diyemiyorum en az 10000 km sonra konuşmak gerekir diye düşünüyorum .

Bu arada benim araçta piston değişim öncesi chipsiz halinde bile ciddi duman atma olayı vardı . Piston değişimi sonrası chip taktığım halde duman atma olayı yok .

Bu arada abi bahsettiğin eleman şu an otokoçta ise dediğiniz gibi bana aracı satan eleman . :) Sağolsun benle baya ilgilenmişti .

Abi ben bu sorundan bıktığım için artık uğraşmıcam olduysa oldu olmadıysa 2 sene sonra aracı satıp kurtulacam . Ötv derdim olmasa idi hukuki sürece başvururdum fakat ötv derdim olduğundan benim hukuki sürecim çok karmaşık onuda araştırdım .

(İmzamın gerçekliğini ve mahkemenin "yıpratıcı" etkisini yakında açıklayacağım. Çook yakında....)

Bekliyoruz abi . Hayırlısı ile inşallah .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Ocak 14, 2013, 14:38:21 »
selamlar meseleye vakıf olan abilerime bir sorum olacak aracım 2010 model makyajlı kasa dizel mmt benimde aracım yağ eksiltiyor 47 binde şuan adapazarında servis olmadığı için kocaeli servise götürüyordum orda eksiltiğini söylediğimde 50bine kadar normal daha sonra bu sorun kaybolur dendi garantinin bitmesinede 6 ay kaldı sizce ne yapmalıyım bu konuda bana akıl verirseniz sevinirim...

aracı ikinci el aldım aldığımda 25 binde idi vakum pompası değiştimi bilmiyorum eksiltiği değer üst çizgiden alt çizgiye yakın bir yer sanırım 3bin km de alt çizgide olur onun dışında araçtan memnunum daha önce cady aracım vardı oda ekslitiyordu kia ceratomda hiç eksiltme olmadı ikinci el alıp 50 bin lira para verip yağ eksiltmesi oldukça üzücü bir durum oldu acaba gerçekten 50 binden sonra düzelirmi yada üst çizgiden alt çizgiye 10 binde düşmesi sizce normalmi ? saygılarımla.....
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #117 : Ocak 14, 2013, 18:34:03 »
selamlar meseleye vakıf olan abilerime bir sorum olacak aracım 2010 model makyajlı kasa dizel mmt benimde aracım yağ eksiltiyor 47 binde şuan adapazarında servis olmadığı için kocaeli servise götürüyordum orda eksiltiğini söylediğimde 50bine kadar normal daha sonra bu sorun kaybolur dendi garantinin bitmesinede 6 ay kaldı sizce ne yapmalıyım bu konuda bana akıl verirseniz sevinirim...

aracı ikinci el aldım aldığımda 25 binde idi vakum pompası değiştimi bilmiyorum eksiltiği değer üst çizgiden alt çizgiye yakın bir yer sanırım 3bin km de alt çizgide olur onun dışında araçtan memnunum daha önce cady aracım vardı oda ekslitiyordu kia ceratomda hiç eksiltme olmadı ikinci el alıp 50 bin lira para verip yağ eksiltmesi oldukça üzücü bir durum oldu acaba gerçekten 50 binden sonra düzelirmi yada üst çizgiden alt çizgiye 10 binde düşmesi sizce normalmi ? saygılarımla.....

Nuri bey 50000 km den sonra düzelir demek çok isterdim ama mantık dışı .

Diğer yandan servise bültenle birlikte gidip birazda bağırıp çağırırsanız sizinle daha iyi ilgilenecektir .

Bülten bende mevcut bulamazsanız bana email adresinizi gönderin size gönderebilirim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #118 : Ocak 15, 2013, 00:27:55 »
Nuri bey 50000 km den sonra düzelir demek çok isterdim ama mantık dışı .

Diğer yandan servise bültenle birlikte gidip birazda bağırıp çağırırsanız sizinle daha iyi ilgilenecektir .

Bülten bende mevcut bulamazsanız bana email adresinizi gönderin size gönderebilirim .
Mahmut Bey, benim email adresimede gönderebilirmisiniz? faruksonmezler@gmail.com
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #119 : Ocak 15, 2013, 00:31:10 »

vakum pompasının üretim tarihine bakmak kolaydır.

motoru karşınıza alın. üst korumayı çıkartın. sol yan arkada pompanın tarihine bakın. eğer değişmemişse zaten uygun olmayan seridendir. çünkü 10-03-2010 dan öncekiler uygun değil.

resim benim araca ait