0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Özer abi ben bugüne kadar bakımlarda yağı hep kendim götürdüm. 10 binde 0w40, 20-30-40 ve 50 binde 5w30 koydurttum. Yanlış anlamadıysam eğer benim aracımda bir sorun var ise 10w40 konulduğu zaman mı ortaya çıkacak?
5w30 yağ kullanan arkadaşlar hep yağın daha az eksildiğini belirtmişler. Ben de böyle gözlemledim. İyileştirmede de 5w30 kullanılıyor. Yağ vizkozitesi ve ısıl dayanımı bence çok etkili.
Bu duruma bende katılıyorum fakat, 100.000km den sonra 10 40 kullanılmaya başlanacak o zaman yağ yakma olayı artması gibi bir durum oluşur mu onu düşünüyorum
Tam sentetik burada işe yarıyor bende sen gibi düşünüyordum sürekli ama sanırsam yanıt Tam Sentetik olması.
Ama şöyle bir durum var yanlış bilmiyorsam Mahmut bakımlarda tam sentetik yağ kullanmasına rağmen eksiltme yine yapmıştı? Yanılıyor muyum acaba.
+1Ben bakımlarda 5w40 tam sentetik kullandım yanı 5w30 dan hem kalın hem onun gibi tam sentetik . İlk bakımda da 10w40 yağ koyuldu ama 5w40 tam sentetik koyduktan sonra da 10w40 taki eksiltme ne kadarsa 5w40 ta da eksiltti yani eksiltmede gözle görülür bir artış veya azalma olmadı .Ama şu var tam sentetik yağların yarı sentetiklere göre daha az eksilttiği doğru yanma direnci mi ne daha fazla imiş yani tam sentetikler yarı sentetik yağlara göre daha zor alev alırmış öyle duydum ama bizdeki durum farklı çünkü bizde araçlar sorunlu bu sorunsuz araçlar için geçerli zaten ondan dikkat ederseniz toyota hariç diğer bir çok servis artık tam sentetik yağ kullanıyorlar .
O da servisin b.k yemesi afedersiniz ama öyle.
Rica ederim .Abi adam motoruna güvenmekte haklı yağla bile çalışıyor . 10000 km de 2 lt yağ tüketiyor .
Adamın zihniyeti ne koysan yakar yakıtın nereden nasıl geldiği önemli değil
Toyota motorları her nekadar biz suan acısını çeksekte genel olarak cok dayanıklı ve yakıt seçmeyen motorlardir. Evet yağ yaksa dahi diğer motorlara göre gene cok dayanır ve daha sağlam kalır. Ornegin orta dogu ve orta Asya ülkelerinde hep Toyota vardır yakıtın kalitesiz olduğu Afrika'da bile Toyota pikap ve jipleri görürsünüz cunku ona konulan yakıtı başka araca koysanız 2 gunde yolda kalır
Emre 2000 ve öncesi modellerde dediğine katılıyorum ama 2000 den sonra toyota kalitesini ciddi derecede düşürdü . Belki diğer markalara göre halen iyi ama kesinlikle eskisi gibi değil .