Gönderen Konu: Yağ Tüketimi ve Toyota Teknik Servis Bülteni  (Okunma sayısı 45216 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Yağ Tüketimi ve Toyota Teknik Servis Bülteni
« Yanıtla #60 : Kasım 15, 2012, 22:04:03 »
Evet arkadaşlar,

Bakım yapılan km 40.491, şu anki km 46.327 ve yağ seviyesi aşağıdaki gibi. Bakımda konulan yağ miktarı 4,5L. Ben bu yağı içmedim başka birşey yapmadım.

Hasan bey sizin aracın yağ tüketimi çok normal gelmedi bana. Daha 5000 km olmuş ama yağ çubuğu yarıdan az kalmış. Daha önce yağ lambası yandı mı hiç¿
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 15, 2012, 22:04:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Tüketimi ve Toyota Teknik Servis Bülteni
« Yanıtla #61 : Kasım 15, 2012, 22:04:56 »
Auris yetmemeye mi başladı acep :) Dizel otomatikler gerçekten başarılı en son forumdan bir arkadaşımızda (Oktay) aldı gayet iyi. araç zaten benim kullandığım araç M/M şanzımanda 6 ileri vites oldu iyide oldu.

Serci arabami cok seviyorum, ya bi yandan model yükseltiyim, bi yandan da bagaji geniş bi araba olsun istiyorum. Çocukta var ya rahat rahat sedan bi araca geçiyim diyorum almışkende dizel olsun.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 15, 2012, 22:20:05 »
Hasan bey sizin aracın yağ tüketimi çok normal gelmedi bana. Daha 5000 km olmuş ama yağ çubuğu yarıdan az kalmış. Daha önce yağ lambası yandı mı hiç¿

Ben aracı 40,000km bakımı yapıldıktan 3 gün sonra aldım. Bende henüz lamba yanmadı ama yakındır diye düşünüyorum. Aracı 2-3 bin devir aralığında kullanıyorum çok zorladığım da yok. Hareket etmeden önce 30-45sn. bekliyorum. Yoldan gelince yine 30-45sn. kadar bekleyip öyle durduruyorum motoru.

Daha önce kullandığım Auris'te sorun yaşamadığımdan ve saydığım sevdiğim 2-3 kişinin de tavsiyesi ile aldım aracı.

Daha önce başka marka bir araçta yağdan dolayı 6-7bin tl masraf çıktığı için yağını belli aralıklarla kontrol ettim hep. Kurban Bayramında yurt dışına gittim geldim. Sonrasında bazı bilgiler ve internet araştırması sonunda bu sorunu gördüm ama artık iş işten geçmişti.

Benim için büyük hayal kırıklığı oldu. O kadar para ver sonucu bu olsun.

Ne yazık ki ülkemizde Avrupadaki gibi kanunlar yok.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Ynt: Yağ Tüketimi ve Toyota Teknik Servis Bülteni
« Yanıtla #63 : Kasım 15, 2012, 22:24:39 »
Ben aracı 40,000km bakımı yapıldıktan 3 gün sonra aldım. Bende henüz lamba yanmadı ama yakındır diye düşünüyorum. Aracı 2-3 bin devir aralığında kullanıyorum çok zorladığım da yok. Hareket etmeden önce 30-45sn. bekliyorum. Yoldan gelince yine 30-45sn. kadar bekleyip öyle durduruyorum motoru.

Daha önce kullandığım Auris'te sorun yaşamadığımdan ve saydığım sevdiğim 2-3 kişinin de tavsiyesi ile aldım aracı.

Daha önce başka marka bir araçta yağdan dolayı 6-7bin tl masraf çıktığı için yağını belli aralıklarla kontrol ettim hep. Kurban Bayramında yurt dışına gittim geldim. Sonrasında bazı bilgiler ve internet araştırması sonunda bo sorunu gördüm ama artık geçti.

Benim için büyük hayal kırıklığı oldu. O kadar para ver sonucu bu olsun.

Toyota sorunu çözüyor ama gerçekten can sıkıcı bir durum. Lamba yanar yanmaz servisle iletişime geçmenizi öneririm. Şu durumda gitseniz normal diyeceklerdir. Bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlar ve ilk mesajdaki dosya size yardımcı olacaktır.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Kasım 15, 2012, 22:37:59 »
Toyota sorunu çözüyor ama gerçekten can sıkıcı bir durum. Lamba yanar yanmaz servisle iletişime geçmenizi öneririm. Şu durumda gitseniz normal diyeceklerdir. Bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlar ve ilk mesajdaki dosya size yardımcı olacaktır.

Abi benim sinir olduğum nokta da bu araçta sorun olduğu belli. Araç 6000 km de yağ seviyesi ortanın aşağısında niye lamba yakmasını bekliyorlar ona anlam veremiyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Kasım 15, 2012, 22:46:50 »
Abi benim sinir olduğum nokta da bu araçta sorun olduğu belli. Araç 6000 km de yağ seviyesi ortanın aşağısında niye lamba yakmasını bekliyorlar ona anlam veremiyorum .

Ülkemizde bilinçli tüketici olmak zor zanaat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #66 : Kasım 15, 2012, 23:18:39 »
Ülkemizde bilinçli tüketici olmak zor zanaat.

Hasan bey niye lamba yakmasını bekliyorlar derken size veya tüketicilere değildi lafım servislere idi . Ama siz yinede yağ lambasını yakmasını bekleyin ben beklemeden gittiğim için beni uğraştırdılar . En son benden habersiz yağ ekleyip bana bildirdiklerinde biraz kendilere sinirlendim ve kendilere madem lambanın yanmasını bekliyorsunuz neden yağ kattınız deyince kabullendiler . Ama yine de 1.5 ay bekledim .

Ama dediğiniz doğru bilinçli tüketici olmak zor zanaat .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Kasım 15, 2012, 23:49:06 »
Mahmut Bey size herhangi bir lafım yok. Ben sadece ülkemiz için genel durumu belirttim. Sizin sözünüzü de sorun olduğunu anlatmak için alıntı yaptım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #68 : Kasım 15, 2012, 23:58:44 »
Mahmut Bey size herhangi bir lafım yok. Ben sadece ülkemiz için genel durumu belirttim. Sizin sözünüzü de sorun olduğunu anlatmak için alıntı yaptım.

Hasan bey ben bana yazdığınızı sandım . Yanlış anlamışım . :(

Ülkemiz de ki durum maalesef dediğiniz gibi .

İşin kötüsü hakkını aramak istediğinde gittiğin kamu kuruluşları da ilgilenmiyor veya ilgilenmek istemiyor .

Bugün d-smart aboneliğimin iptali için ilçeme bağlı tüketici hakem heyetine dilekçe vermek için gittim . Üstüne bir fırça yemediğim kaldı . Ama sonunda üyeliğimi iptal ettirebildim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Kasım 17, 2012, 13:24:48 »
Maalesef birçok konuda olduğu gibi bu konuda da 3. dünya ülkesiyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Kasım 17, 2012, 15:21:41 »
Mustafa o zaman sizin araçta sorun yoktur ama sen yine ara ara yağı kontrol et . 1000-1500 km de bir yağ çubuğuna bakmak faydalıdır .
Tamam mahmut abi kontrol ederim. :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Kasım 19, 2012, 01:42:24 »
Link kaldırılmış,dosya silinmiş. Toyota tarafından kaldırılmış olma ihtimali var mı acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Kasım 19, 2012, 01:56:47 »
Link kaldırılmış,dosya silinmiş. Toyota tarafından kaldırılmış olma ihtimali var mı acaba ?
Zannetmem.. Toyota bu siteye biraz deger verse kronik birçok problemi ortadan kaldırıp müşterilerini tam olarak memnun edebilir. Maalesef memnun olamayan birçok arkadas hala var yani Toyota bizi sallamıyor.
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Kasım 19, 2012, 02:01:07 »
Zannetmem.. Toyota bu siteye biraz deger verse kronik birçok problemi ortadan kaldırıp müşterilerini tam olarak memnun edebilir. Maalesef memnun olamayan birçok arkadas hala var yani Toyota bizi sallamıyor.

Bence telif hakkı vs. bahaneyle kaldırtmıştır. Çünkü çok çabuk yayından kalktı. Hasan Bey okuyunca konuya açıklık getirir zannediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Kasım 19, 2012, 02:42:00 »
Serci arabami cok seviyorum, ya bir yandan model yükseltiyim, bir yandan da bagaji geniş bir araba olsun istiyorum. Çocukta var ya rahat rahat sedan bir araca geçiyim diyorum almışkende dizel olsun.

Gayet mantıklı Sinanım hayırlısı olsun. Dizel olsun Oto olsun cillop olsun. :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Kasım 19, 2012, 09:11:47 »
Dosya ilgili sitede yer alan telif hakkı nedeniyle kaldırılmıştır. Ayrıca maalesef bülten ile gidip çözüm istemek de sorunu çözmüyor. Aynı motora sahip iki araçtan birinde yağ eksiltme 10.000km için 300ml iken diğerine 1,5L olması normal kabul edilmekte ve çözüm getirilmemektedir. Bu eksiltmenin normal olduğu ısrarla söylenmektedir. Bu durumda 300ml eksilten araç anormal herhalde.

Toyota süreklli müşteri memnuniyetine vurgu yapar, sürekli iyileştirmeden bahseder. Fakat sorun olduğunda özellikle kanunların müşteriyi korumadığı ülkelerde sadece tabela yazısıdır bu.

Sonuç olarak ben Toyota'nın sorunsuzluğuna ve sorun olduğunda çözeceğine inanarak 2. defa Toyota araç aldım ama hata yapmışım. İşin en garip tarafı sorun olduğunda hangi servise gideceğinize bile Toyotanın karar veriyor olması. Araç önceki bakımlarında y servisine gitmiş, ben x servisine gidip bu durum için tespit yaptıramıyorum. Merkez illa git y servisi baksın diyor.

Twitter, facebook hesabı açmışlar ama yazdıklarınız hoşlarına gitmiyorsa yayınlanmıyor.

Herkes sağlıcakla kalsın. Bilgi isteyen arkadaşlar özel mesaj ile ulaşabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #76 : Kasım 19, 2012, 09:23:26 »
Dosya ilgili sitede yer alan telif hakkı nedeniyle kaldırılmıştır. Ayrıca maalesef bülten ile gidip çözüm istemek de sorunu çözmüyor. Aynı motora sahip iki araçtan birinde yağ eksiltme 10.000km için 300ml iken diğerine 1,5L olması normal kabul edilmekte ve çözüm getirilmemektedir. Bu eksiltmenin normal olduğu ısrarla söylenmektedir. Bu durumda 300ml eksilten araç anormal herhalde.

Toyota süreklli müşteri memnuniyetine vurgu yapar, sürekli iyileştirmeden bahseder. Fakat sorun olduğunda özellikle kanunların müşteriyi korumadığı ülkelerde sadece tabela yazısıdır bu.

Sonuç olarak ben Toyota'nın sorunsuzluğuna ve sorun olduğunda çözeceğine inanarak 2. defa Toyota araç aldım ama hata yapmışım. İşin en garip tarafı sorun olduğunda hangi servise gideceğinize bile Toyotanın karar veriyor olması. Araç önceki bakımlarında y servisine gitmiş, ben x servisine gidip bu durum için tespit yaptıramıyorum. Merkez illa git y servisi baksın diyor.

Twitter, facebook hesabı açmışlar ama yazdıklarınız hoşlarına gitmiyorsa yayınlanmıyor.

+1

Bende 2. kere toyotaya güvenerek corolla aldım ama güvendiğim dağlara kar yağdı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Kasım 19, 2012, 11:53:36 »

Halk arasında geçmişten gelen bir marka değeri yaratmış olması maalesef bu tip davranışlara itiyor markaları.
Kendim periyodik bakımlar için gittiğimde hep bir kavga içinde oluyor müşteriler ve ne zaman gitsem motoru komple inmiş Corolla'lar gözüme çarpıyor. Ve sanki ağız birliği etmişlercesine " araba tabi yağ yakacak " söylemlerine kendilerini inandırmış bir şekilde devam ediyorlar. Araba teslimlerinde müşterinin ısrarla sorunu belirtmesi üzerine hep bir baştan savma durumu olduğunu gözlemledim.

Müşteri aracım yağ eksiltiyor demesine rağmen, teknisyeninden usta başına hepsi bir baştan savma peşindeler.
Benim aracım bu yağ eksilten modelden olmasa bile her gittiğimde bu manzarayı görmek inanın insanı ister istemez etkiliyor. Bu servis bülteninin varlığı bazılarına çok fena derecede dokunmuş olmalı.

Şu güne kadar 5 tane farklı Toyota sahibi olduk. Hastalık derecesinde Toyota merakım var ama şu son yaşananlardan  sonra ileride kendime bir Toyota marka araç almak için çok zor duruma düşmem gerek heralde. Bu durumda illa başıma gelmesi gerekmiyor. Servis danışmanlarından teknisyenine ukala tavırları yeterince insanı sinir ediyor.
Böyle sorun yaşayan kullanıcılar bu işin peşini kesinlikle bırakmasın. Çünkü siz biraz sert olmazsanız bu sorunu kabul eden bir servis olacağını sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #78 : Kasım 19, 2012, 12:46:02 »
Servis danışmanlarından teknisyenine ukala tavırları yeterince insanı sinir ediyor.
Böyle sorun yaşayan kullanıcılar bu işin peşini kesinlikle bırakmasın. Çünkü siz biraz sert olmazsanız bu sorunu kabul eden bir servis olacağını sanmıyorum.

Benim bir daha toyota almam dememin temel sebebi işte bu .

Sorununuz yoksa ilgi alaka süper ama sorununuz varsa vay halinize .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Kasım 20, 2012, 12:45:53 »
Bu işi yokuşa süren sanki Toyota Türkiye genel merkezi gibi duruyor. İşini yapmak isteyen servislerin önüne taş koyuyor sanki, diğer servisler de zaten hep aynı şeyi söylüyor. Bu yağ eksiltme ile ilgili tam bir açıklama maalesef yok. İyileştirilmiş parça için illa yağ ışığı yansın diyor. Peki bu yağ ışığı garanti bitince yanarsa ne olacak onun bir cevabı yok.

Turbo ve vakum pompası değişen ve yağ eksilten araçlar için motor ömrünün uzun olacağı fakat yakıt ve çekişte bir miktar kayıp olacağını farklı bir kaynak söyledi. Bunun ne kadar doğru olabileceğini konuya vakıf kişilerin yorumlaması gerekir.