0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mahmut Bey,Her iki servisin ortak verdiği bilgi bu yönde. Tüm iyileştirmelere rağmen yağ eksiltmesi devam edebilir.1000km için 100ml eksiltmesi normal kabul ediliyor. Bu durumda 10,000km için 1L yağ demek olur. Bu da bizim araçlar için 10,000km sonunda yağ seviyesinin min seviyenin üstünde %30-35 civarında olması demek. (min-max arası bizim araçlarda 1,5L).
Arkadaslar 10000 km.de 1 Lt bile çok tabi aracı baya bir hirpalamiuorsaniz. Bugün kontrol ettim aracı 10.500 km oldu 0-30 Castrol edge yağ kullanıyorum ve max çizgisinin 3 te 1 altında. Ortalama yarım Lt yakmış demek olur ki piyasadaki en ince yağlardan biri kullanıldığı düşünülürse 1 Lt fazla bir rakam.Bence servis ne olur ne olmaz diye kendisini güvence altına almak adına yüksek yağ yakma oranları söylüyor. Sonuçta sorunlu parçalar degisince, diğer araçlardan bir farkı kalmıyor, bence kafayı cok takmayın inşallah Mahmut 10000 i devirip abi hiç yakmadı bu sefer artık oldu bu is diye bizide kendinide rahatlatacak. Surda bu problemi arkadaslar yazdikca kendi arabamdada aynı sorun varmış gibi üzülüyorum. İnsan inandığı markayı sahipleniyor böyle problemler cikincada baskası dahi olsa üzülüyor.....
Aracın bakımı 21.500 te yapıldı.Fotoğraf ise 24.400'te iken çektim sizce çok mu eksiltme?
Bu arada ben hala merkezden gelecek cevabı bekliyorum. Birde şimdi direksiyon ve su pompası olayı çıkmış haberlerde gördüm.
Kafayı bukadar takmayın arkadaslar her arabada olabilecek seyler bunlar. Toyota candir saglamdir.
Ya bu aralar arabayi değiştirip corolla dizel otomatik almak istiyorum, şu yağ muhabbeti acayip canimi sıkıyor. Jettada bakiyorum o da biraz pahali, ne yapsam bilemedim.
Eğer üst çizgiden o seviyeye geldiyse normaldir . Ama bakımda aracınıza fazla yağ konulmuşsa bir yorum yapmak yanlış olur benim aracıma bundan önce üst çizginin 5mm üstüne kadar fazla yağ konuldu . Bence siz şimdiki yağ seviyesini unutmayın ve her 1000 km de bir kontrol edin .
Fazla konuldugunu sanmıyorum abi düzenli olarak ölçtüğüm için.Şu ana kadar hiç sonradan yağ eklenmedi zaten hiç uyarıda vermedi araç.
"""arkadaşlar aracım 2012 model elegant d4d corolla, aracı alalı yaklaşık 2 ay oldu 4500 kmde şuanda. şase numaram JTNBJ56E00J042180 ; bu araçtada yağ yakma problemi olabilirmi. yardımcı olabilirmisiniz."""Hiç kafanızı takmayın aracınız gayet sağlıklı foruma bakarsanız 2012 modellerde böyle bir problem yok. 2010 dizel 6 ileri 205nm tork olanlar + 2011 inde 2010 sonuna kadar üretilen kısmında. yani 2011 lilerin yarısı şanslı yarısı bedevi ancak arkadaşlar hatanın farkına varınca parça değiştirme yoluna girerek sorunu çözdüler.