Gönderen Konu: Sağ arka frenim sıkıyor  (Okunma sayısı 10297 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1279 kere teşekkür edildi
Ynt: Sağ arka frenim sıkıyor
« Yanıtla #20 : Nisan 09, 2025, 13:02:59 »
Hangisi daha uygun fiyatlı ise oradan başlarsınız,tel ile ilgili olsa sol arka teker neden sorun yaratmıyor? kala kala fren merkezi kalıyor,biraz benzer olay 206 Peugeot da başıma geldi ani frende sağ arka çok tuttu ve bırakmadı savrulma yapmıştı,bu arada tüv'den de 2-3 defada bu olay yüzünden geçmemişti,daha sonra merkez değişimi ile sorun çözülmüştü,umarım sizinki de çözülür.
Tokay Ceritoğlu

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 09, 2025, 13:02:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3252 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 10, 2025, 19:33:12 »
Kullanılan takım contalar kaliteli mi? Özellikle kaliperlerde ısınmaya  dayanımları yüksek olmalı.
Hidrolik basınç sonrası (ayak freni) tutma yapıyorsa bu hatta odaklanmak gerekir.
Balatada kaliper yapışma da olmamasina dikkat edilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 926 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 15, 2025, 16:44:22 »
Hakan abi diğer tekerlerde ısınma sıkma gibi bir anormallik yok .

Benim en büyük şüphem P valfi  dağıtıcı limitör de .

Zaten şöyleki ilk frende sorun yaşadığımda arka tekerler sanki hiç frenleme yapmıyor gibiydi en ufak frende önle kızaklıyordu . Daha sonra limitörden dedi ustam söktü temizledi yağladı taktı hidrolik felan hep yenilendi .İlk yaptığı zaman araba on numara 4 tekerinden tuttuğunu hissediyordum

daha sonra arada zaman geçtikten sonra 6-7 ay diyebilirm bir gün frenleme yaptım arabanın arkası sol doğru atarak frenleme yaptı bürün herşey o zaman başladı .
Sonrasında çok defa daha denedin bir yaptı bir yapmadı ama genel olarak yaptı .sağ ön teker ön kapıyor son arka savruluyor nasıl deseim çapraz bir taraf tutuyor gibi.

Fren ayarında sorun var diye aracın bakımlarını yaptırmaya gidince söyledim usta bakalım dedi kalfa arkadaş kampanayı sökemedi  vura vura zorla çıkardı .
abi bunu frenciye göster deyip geri topalrdılar ama araba frene basınca başladı sallamaya

Sonrasında  geri frnecime gittim bindi baktı abi diskleir dönük dedi kampanalarda yatak yapmış felan hepsini torna oldu  arka balatalar yanık dedi yeniledi  ön merkezlere su girmiş söküldü temizlendi greslendi orinkleir değişti herşey yerli yerinde hidrolik gene yenilendi havalar alındı herşey cirlop ama haftasına işe gidiyorum aracı park ettim bir yanık kokusu var bir baktım benim sol arkadan dumanlar yükseliyor dışının boyası yanmış o derece ısınmış .Ustayı aradım getir abi bakalım dedim götürdüm söktü baktı ve ustaya gittiğimde sorun yoktu  çok kez denedik ve yapmadı tüm mekanızmayı tekrar söktü tek tek temizledi yağladı ayarlarını yaptı tekeri takmadan el freni ve fren çok defa denedik sorun yok  haftasına ben gene işe gidiyorum gene bir koku gene kampana ısınmış diger 3 teker buz gibi  sol arka sıcak hemen  aynı gün izin aldım ustaya gittim usta başını çağırdılar anlattım durumu herşeye baktı abi balatayı geri çek yay var onun gücü yetmiyor olabilir yeni yay yaptıralım dedi başka bişreyde sorun görünmüyor yaydada sorun yok gibi ama gene de yaptıralım dedi yaptırdık taktılar ayarladır. Abi 2 gün kullandım sonra gene aynı ve bayram boyunca yaptı yapmadı  diyerek kullandım hatta kendim el freni kolu üzerinden ayarı gevçeterek  7 diş de tutacak  şekilde ayarladım . halat mı sıkıyor düşüncesi ile ama birşey değişmedi şu an bir yapıyor bir yapmıyor artık hanım bile anlıyor araba gitmiyor gene tuttu seninki diyor veya sürtme sesi gibi gırık gırık ses geliyor sonra bırakıyor valla öyle takılıyoruz

ilk etap o tekerin merkezini yenileyip takip edecem .benim dikkatimi çek sert e dönük fren kullanımın da veya dur kalk trafikte sık fren kullanımın da daha çok ortaya çıkıyor

Ana merkez olsa  fren pedalı boşa çıkmış gibi dibe kadar gider .veya tutar tutmaz fren boşa çıkar

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #23 : Nisan 17, 2025, 19:46:50 »
Aslında bu belirtiler, sol arka fren pistonunun, fren pedalı ve westinghouse ile gönderilen basınç kaldırıldığında hidroligi geri bırakmıyor gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 926 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 18, 2025, 17:24:21 »
Aynen Hakan abi özellikle dur kalk trafikte çok kullanınca veya sert frenleme yapınca yapıyor zaten .Az fren kullandığım zamanlarda yapmıyor . Sol Arka teker
merkezi basıncı iletiyor fren tutuyor ama geri çekip geri sisteme göndermiyor veya çok kullanıldığında ısınıyor görevini düzgün yapmıyor . Arka tekerlerin merkezleirni her ikisini de değiştireyim yenileyim diyorum abi kampanam yeni torna olu balatalarım yayaları yeni arka merkezleri de yenileyim de en azın dan içerde değişecek birşey kalmadı der kafamızdan sileriz başka yerden sorunu ararız
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #25 : Nisan 18, 2025, 19:13:28 »
En sağlıklısı olur, ama ürünler kaliteli olmalı. Tamir takım contalarinda da kalite bahsettigin noktada farkediyor, kaliteli olan işi altında bozulmuyor.