0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
serviste eski pistonları çıkarırken led lamba ve parmakla hissederek çizik kontrolü her silindir için mutlaka yapılıyor.. yağ eksiltme problemiyle servise gelen motorlar 10.000 - 50.000 arası olduğundan yani yeni sayılabilecek motorlar olduğundan hepsi de tertemiz çiziksiz çıkıyor.. zaten normalden daha zayıf sekman kullanmak gömleği normalden daha az, sekmanı ise normalden daha fazla aşındırır.. benim şahit olduğum 9 motorunda gömlekleri kaymak gibiydi..
Bir yerde şunu okumuştum. Türkiye'de araçlar aynı kilometreyi yapmak için Avrupa'dan daha uzun süre çalışıyor.Bu mantığa göre 10-50bin km yapmış iki araçtan Avrupa'daki daha az süre çalışmış demektir. (Hem de yakıtları daha kaliteliymiş.)Öyleyse niye onların bloğu değişiyor da bizimkiler değişmiyor? (Bizimkiler bile cillop gibiyken hem de.)(Bu soruya mantıklı bir cevap alırsam yarın gideceğim yer belli olacak.)
2012 model 0 km araç verme olayı biraz fazla ütopik olmuş bence...motorum açılmasının da bir sorun yapacağını sanmıyorum, her halükarda bakımları düzgün yapılmış bir toyotanın 300.000li km'leri göreceğine inanıyorum...
2004 Model takside 997,000 km gördüm ve motoru hiç açılmadı dedi , nekadar doğru bilmiyorum ama motoru açılsa bile o km anormal birşey.
Bunun sebebinin DPF olduğunu düşünüyorum. DPF konusunda bilgisi olanlar daha doğru cevap verebilir. Sonuçta eğer belli bir devir seviyesinin altında sürüş yapılırsa rejenerasyon işlemi gerekiyor.Ordaki süre olarak az çalışsa da daha zorlu bir çalışma yapıyor. Ülkemizde DPF'li araç kullanan kişilerin nu konuda çok zorlandığını değişik yerlerden görebilirsiniz (Yüksek rolanti devri, 1000km içinde dpf uyarısı almaları vb.).DPF için bulduğum bir bilgi:DPF, silisyum karbürden yapılmıştır (SİC) ve soy metal ile kaplanmıştır. Hidrokarbonlar (HC), Karbon Monoksit (CO) emisyonlarını azaltmak için tasarlanmışlardır ve havaya kurumun atılmasını en aza indirmek için motor egzoz gazlarından partikülleri toplar. Kurum partikülleri, kaplanmış dizel filtresinin kanalları içinde birikir ve filtrenin tıkanmasını önlemek için düzenli aralıklarla yanarlar (“rejenerasyon”).Filtre içindeki aşırı kurum, motor performansının düşmesine neden olur ve rejenerasyon esnasında filtreyi çatlatır. Arıza gösterge lambası (MIL), DPF içinde bir arıza olduğunu göstermek için yanar. Böyle bir durum olursa, problemin acilen giderilmesi için bir yetkili servise gidilmelidir. Rejenerasyon esnasında ek yakıt, egzoz gazı sıcaklığını artırmak için çoklu destek enjeksiyonları yoluyla enjekte edilir. Bu süreç esnasında, DPF sıcaklığı yaklaşık 600°C’ye yükselir ve kurum tortusu oksitlenir veya karbon dioksite yakılır (CO2).Önemli uyarılar: Egzoz parçaları, DPF rejenerasyonu esnasında yüksek sıcaklıklara çıkar. Bundan dolayı;· Yanabilir maddeler aracınız altındaki kızgın egzoz parçaları ile temasa geçebilir ve alevlenebilirler. Aracınızı kağıtlar, yapraklar ve kuru ot veya yanabilir diğer maddeler üzerine park etmeyiniz.· Aracınız bir garaja girer girmez kontak anahtarını KAPALI (OFF) konumuna getirin.· Egzoz kuyruk borusu dahil olmak üzere kızgın egzoz parçalarına yaklaşmayınız.Dikkat: DPF içindeki kurum tortusu birikmişse motorun performansı düşebilir.Fark basınç sensörüne bağlı olan basınç boruları, kaplanmış dizel partikül filtresindeki kurum tortusunun seviyesini ölçer ve filtrede kritik kurum seviyesi teşhis edildiği zaman rejenerasyonu ateşleyerek motoru korur.Ön-katalizör (Precat) ve ana dizel oksidasyon katalizörü soy metal ile kaplanmışlardır ve hidrokarbonlar (HC) ve karbon monoksit (CO) emisyonlarının azalmasını sağlarlar. Aynı zamanda, rejenerasyon esnasında, bu unsurlar destek enjeksiyon yakıtının yakılmasıyla egzoz gaz ısısının artışına yardımcı olurlar. Silindirli destek enjeksiyonu filtre rejenerasyonuna, hem tüm motor çalışma oranının üzerinde hem de tüm çevre sıcaklığı ve basınç şartları altında olma imkanı sağlar.
BUNU BU KONU İLE İLGİLİ HER BAŞLIĞA AKTARACAĞIM.Bana motor revizyonu yapılan araçlarla ilgili İŞ EMİRLERİ gerekli. Motoru işlem gören arkadaşlar taratıp eklerlerse veya bana eposta ile gönderirlerse çok memnun olurum.Bundan ayrı bu sorun ile ilgili her türlü delil olabilecek belge, bilgi, video elinizde ne varsa lütfen bana iletin. Ayrıca şahitlik yapabilecek kişilere de ihtiyaç olabilir. Bu iş için buraya olmak veya gelmeye gerek yok. Bulunduğunuz yerden yazılı olarak da şahitlik yapabilirsiniz. Ben masraflarınızı karşılayacağım.eposta lotusadana@gmail.com (açıklamanın bence bir sakıncası yok)ödemeli kargo için: özer öztürk-aras kargo barajyolu şb.teslimi seyhan adana
Arkadaşlar makyajlı kasa corolla da kullanılan motor ve turbonun aynısı sanırım auris'de de kullanılıyor.Ama ne burda forumda ne de başka bir yerde aurislerde böyle bir sıkıntı olduğunu görmedim.Bunun sebebi ne olabilir?
Auriste de sorun yaşayanlar oldu . Burada olmasa bile servise her gittiğimde bu sorundan dolayı orada bir çok müşteri gördüm bazılarının aracı auristi . Fakat şu var aynı motor yariste de kullanıyor ama ben daha yariste bu sorunu yaşayan görmedim inşallah görmemde .
Yarisler daha küçük ve hafif olduğu için bu sorun görülmüyor olabilir.Bir de yaris 6 vites mi onu bilmiyorum. Başka bir yerde yağ yakma sorununun 6.vitesle ilgisi olduğu hakkında bir yazı okumuştum. Acaba 6.vites kullanılmazsa yağ eksiltmiyor olabilir mi?
Abi ben araçta en çok 6. vitesi kullanıyorum desem yanlış olmaz herhalde. Bende yağ eksiltme sorunu yok.
Aracınızın numarası listede var mı?
Şimdi baktım listede yok. NMT - KC56E# #R033168 ~ #R044565 sorunlu olan seri. Benim VIN NMT - KC56E - R047XXX