0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Vardı abi race chiple alakası yok .
Aslında parasından ziyade daha kaliteli olduğu düşündüğüm için diğer bakımlarda mobil 1 esp 5w30 kullandım:) Biliyosunuzdur mobil 1 esp 5w30 mobilin en pahalı yağlarından O zaman 5w30 da devam mı etsem yoksa 0w40 a dönüş mü yapmalıyım.
Hasan bey son birşey daha soracam benim aracımın dediğiniz parçaları değişecek olursa onarımı nekadar sürer çünkü benim arabasız kalma gibi bir ihtimalim yok şayet 1 günden uzun sürüyorsa ki süreceği kesin ikame araç temin ediliyor mu ?
mahmut bey ne yazık ki ellerinde tüm yedek parçalar bulunsa dahi (yani kargo beklenmese dahi) ve çok sıkıştırmanız durumunda p.tesi sabah erkenden teslim etseniz bile çarşamba akşamından önce almanız imkansız.. ki bu da en iyi ihtimalle.. toyota yetkili servislerde bu günlerdeki sekman ve piston değişimi yüzünden oluşacak yoğunluğu göz önüne alırsak ve kargo bekleme süresini de eklersek ne yazık ki bir haftadan aşağı alamazsınız.. tabi bunu istanbul şartları için söylüyorum.. adanadaki yoğunluk nasıldır emin değilim..
Hasan bey peki ikame araç alabiliyormuyuz .
işte onu hiç bilemiyorum... ben stajımı servisin mekanik kısmında yaptığım için diğer servis politikaları ve hizmetleri hakkında pek bilgim yok.. ancak diğer stajım ağustos ortasında başladığında sorup öğrenebilirim..
Teşekkürler Hasan bey eğer böyle birşeyle karşı karşıya kalırsam ne yapıp edip ikame araç almaya bakacağım sonuçta kendi suçları .
rica ederim..son durum ne acaba arkadaşlar başka duyum alan var mı bu konuyla ilgili yada başka mağdur var mı aramızda ??
merhabakasım 2009 çıkışlı 2010 model corolla elegant mmt dizel aracımın 30.000- 35.000 km de vakum pompası ve seri numarası 05 ile biten turbo (en son iyileştirilmiş turbodur.) değişti. 40.000 km bakımı sonrası tam bu iş çözüldü halloldu derken sıkıştırmama rağmen 47000 km de low oil ikazı yandı. bu arada 30.000 km sonrasında devamlı 5w30 tam sentetik mobil 1 yağ koyduruyorum. servisten piston sekman değişeceğini, bu değişimde motorun komple ineceğini, tam takım yumuşak sekaman yerine iyileştirilmiş daha sert sekman ve piston takımı, orjinal toyota 5w30 tam sentetik yağ, antifriz, değişeceğini söylediler. motorda yapılan bu işlemin kesinlikle bir rektifiye işlemi olmadığını üzerine basa basa söylediler. zaten toyota da rektifiye ye karşı olduğunu söylediler. aslında ben sıkıştırmadığım için düşük seviye ikazını geç yaktığını eğer sıkıştırsam 45000 km hemen yakacağını söylediler. piston sekman değişen araçlarda hiç sorun kalmadığını söylediler. toyota tokullardaki servis müdürü, formen ve ustama güveniyorum. 3 eylül e randevu verdiler. şu an servislerde müthiş bir sıkışma var. bu yüzden bu sıkışıklığı azaltmaya çalışıyorlar. zaten araba 5 yıl garantili. ben toyotanın ürettiği aracın arkasında durduğunu gördüm her görüşmemde bu güveni hissediyorum. vw de 3 yılda rutin turbo değişir yaklaşımı ile otomatik turboyu değiştiriyorlar. yağ yakma onlarda da var. ve normal diyorlar. ben de toyota da bu düştüğümüz durumun normal olmadığı kabul ediyorum. bakalım bunlarda değişince nasıl olacak? ama bu sefer artık çözülmesini bekliyorum. gelişmeleri paylaşalım. selamlar
hasan bey, geri dönüş bilginiz beni hakikatten çok sevindiridi en azında rahatlattı. şimdi serviste özellikle dediklerinizi tekrar söyleyeceğim. servisteki ustalarım servis müdür ve yardımcısı ile muhabettim çok eski yıllara dayanır. bu nedenle zaten hem araya aldılar hemde özen göstereceklerini bizzat söylediler. hatta o tarihl, servis usta listesine bakıp tmm aşağısı da sağlam sorun parça ihtiyacı olmadığı takdirde yok dedikleri içinde biraz rahatladım. ama şunu tekrar belirteyim, antifiriz değişimi, 5w30 yağ değişimini, conta takımını (detay vermediler) diğer çıkabilecek bütün parçaları toyota kendisi veriyormuş hatta bende mobil 1 5w30 yağ vardı abi getirme daha sonra koyarız özellikle toyota kendi tam sentetik 5w30 yağı kendisi gönderdiğinin koyulmasını istiyor dedikleri için ben evdekini götürmeyeceğim. bunuda bilgi vermiş olayım. inşallah sorun çıkmaz hallederiz. zira arabamı çok severek kullanıyorum. mükemmel derece ihtiyaçlarımı karşılıyor. bu tür sorunlarıda belki servis yaklaşımı nedeni ile pek de önemsemiyorum. başka detay bilgileriniz var ise paylaşırmısınız lütfen. selamlar
Hasan Bey bu verdiğiniz bilgiler için öncelikle toyota kullanıcıları adına teşekkür ederim.benim de 2011 toyota corolla 2011 elegant benzinli aracım var. cuma günü ilk 10000 bakımına gidecem. dediniz gibi benzinli araçlarda 0w20-0w30yağ kullanmalarını istiyecem. tam servis öncesi bu bilgiler cok iyi oldu. tekrardan teşekkür ederim...
hasan beybu kadar detay verdiğiniz ve idealizminiz için çok teşekkürler. bu kadar detay aslında çok önemli. bizim serviste 2 usta yapıyor bu işlemleri. şimdiye kadar bayağı araç yaptıklarını söylediler. Bana merak etme araba bizim dediler amma görüyorumki oldukça dikkat ve titizlik isteyen bir işlem. aceleye gelmeyecek tam temizlikler yapılacak toplanırken fabrika standart verilerine işlem sırasına çoook dikkat edilecek. Benim bunları öğrendğim iyi oldu. verdiğiniz bilgiler işığında takipleri yapacağım. gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. sağolun varolun. selamlar
benim aracım benzinli 10.000 km bakımında 10w40 yağ koymuşlardı.20.000 bakımına 1000 km kala araca tartarini marka lpg taktırdım.20.000 bakımına gittiğimde servise sordum araç lpgli oldu artık biraz daha kaliteli yağ mı koysak diye servisteki arkadaşla konuştuk. gerek olmadığını 10w40 yağın ideal olduğunu söyledi. Hasan bey ve sizlerin yağ konusundaki farklı tercihleri kafamı kurcaladı 30.000 km bakımında hangi yağı kullansak ki acaba? servis dışardan yağ kabul ediyor.