0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracın numarasını nereden bakabilirim
Yarisler daha küçük ve hafif olduğu için bu sorun görülmüyor olabilir.Bir de yaris 6 vites mi onu bilmiyorum. Başka bir yerde yağ yakma sorununun 6.vitesle ilgisi olduğu hakkında bir yazı okumuştum. Acaba 6.vites kullanılmazsa yağ eksiltmiyor olabilir mi?
benim aracım bilindiği gibi yağ eksiltiyor , listede de var ve ben neredeyse hiç 6. vites kullanmıyorum şehir dışınada çıkmıyorum hep şehir içi kısa mesafe .
Aracın şase numarası ile bakılıyorŞase numarasının başı NMT - KC56E ise geri kalanı #R033168 ~ #R044565 numaralarının arasında ise aracınız bültene göre sorunlu .Fakat şu var benim aracın şase numarası bültende belirtilen aralıklarda olmamasına rağmen aracımda sorun yaşadım . Aracın şase numarası bültende olupta sorun yaşamayan var mı onu bilmiyorum .
Nasıl bakılacağını verdiğiniz bilgiden öğrendim size teşekkür ederim şase numaram NMT - KN56E ile başlıyor listede bu şekilde başlıyan numara yok umarım sorun yaşamam.
Muhammet bey rica ederim .Umarım sorun yaşamazsınız . Çünkü benim ve bir kaç arkadaşımızın şasi numaraları listede olmamasına rağmen sorun yaşadı . Siz genede yağ seviyesini her 1000 km de bir takip edin .
Mahmut bey şimdiden yeni yılınız kutlu olsun tavsiyenizi dikkate alacağım bilgilerinizi paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim.
piston sekman değişimi yapılan araçlardaki son durum ne acaba merak ettim.. henüz düzeldi yada düzelmedi demek için erken en az bir 10.000 km sonraki bakımı beklemek lazım ondan sonra belli olur ama şimdiye kadar ki durum ne acaba ?
Arkadaşlar konuyla çok alakasız ama motor ve turbodan en iyi anlayan ekip burda diye yazma ihtiyacı hîssettim. Geçen gün bakıma gittim 30000 km ye yakın olsun diye biraz arayı uzattım ve 13000 km de gittim arada hava filtresi kendim deiştirmiştim kitapçıkta 15000 km yazdığı için kafaya takmadım Toyan a bilgi verip garanti sıkıntısı yaşamamak için onay da aldım ve 13000 km sonra yaptırdım. Ben kontrol ettiğimde yağ seviyesi min max noktalarının tam ortasından az yukarıda idi. Aracı çok nazik kullanıyorum ancak oda çok iyi değil ki servisteki tanıdığım abi sıkıntı yok sadece turbo sağırlaşmış azıcık arabana kıy 10-15 gün yüksek devir yap 3000 devirde takıl 2500 civarı vites değiştir düzelir dedi. Şimdi sorum şu bu sağırlaşma denilen olay kalıcı olurmu, sıkıntı yaratır mı Yada dedikleri gibi kullanınca düzelir mi? Bu arada garantiden koltuk değişimi ve vites Topuz'u değişimi yapacaklar aşınma bar dedim tamam dediler kusura bakmayın konuyu bozuyorum ama kısa bir cevaba ihtiyacım var saygılar...
Servis niye öyle diyorki ozaman ? Gerçi yüksek devirden kasıt benim kullanımıma göre sanırım son zamanlarda arabanın ivmelenmesi bayağı düşmüştü 2 3 gündür daha agresif kullanıyorum farkedelir bir ivmelenme artışı var bu mantıklı mı peki? Birde kullanım alışkanlıklarına göre turbo açma deviri değişkenlik gösterir mi? Yanı sürekli düşük devirde kullanırsak turbo normalde 1800 de girmesi gerekirken bu devir zamanla yukarı kayar mı?