Gönderen Konu: 2011-12 dizel corolla sahiplerinin ve ikinci elini alacakların dikkatine(önemli)  (Okunma sayısı 41600 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
1000 km de 1 Lt diyen servislere benden selam olsun. Nasıl bı sacmLiktir bu :) motor ozaman en az 15 Lt yağ alcakki düzgün gitsin bide akit masrafının yanına yağ masrafıda eklesin arkadaslar tüketim karşılaştırması yaparken :) Hasan bey 10000 km de çizgi seviyesi nerede olmalı söylerse yeterli :)

Emre kendilerde 1000 km de 1 lt nin normal olmadığını biliyor ama verebilecekleri başka bir cevap olmadığı için bunu öne sürüyorlar ve söyledikleri şey kılavuzda da yazıyor . Bir bakıma toyota kendini garantiye almış diyebiliriz . Ama bu kadar eksiltme kesinlikle normal değil .

Hasan beyde mutlaka yardımcı olacaktır .

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Hasan in yazdığı yazıları okudum konuya müthiş vakıf kendisi fırsatı olunca ilgilenecektir :)
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Hasan in yazdığı yazıları okudum konuya müthiş vakıf kendisi fırsatı olunca ilgilenecektir :)

+1

Ama sen özelden de kendisine yaz bana özel mesaj geldi mi email geliyor eğer kendi de öyle ayarlamış sa daha erken yardımcı olacaktır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Emre kendilerde 1000 km de 1 lt nin normal olmadığını biliyor ama verebilecekleri başka bir cevap olmadığı için bunu öne sürüyorlar ve söyledikleri şey kılavuzda da yazıyor . Bir bakıma toyota kendini garantiye almış diyebiliriz . Ama bu kadar eksiltme kesinlikle normal değil .

Hasan beyde mutlaka yardımcı olacaktır .

Mahmut Bey,

Durumunuzu Gaziantepteki toyota özel servisindeki arkadaşlarla da görüştüm. Her firma kendini sağlama almak için yağ eksiltme olacağını kılavuzlarına yazarmış...

Ayrıca tüm Türkiye'deki servisler D4D'deki bu sorunu biliyorlarmış. Sadece müşteriyi biraz daha oyalayıp zamanla sönmelerini sağlıyorlarmış. Ayrıca sürekli ısrar eden müşterilerin de araçlarını alıp piston, sekman gibi parça değişimleri yaptırıyoprmuş genel merkez ;)

Çünkü bu kadar sorunlu aracı toplasa toyota ya da geri çağırsa acayip külfet olacağından dedi ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
arkadaşlar peki bu yağ yakma sorununu yaşayan 2012 model varmı? acaba corolla el altından değişiklik yapmış olabilirmi yeni üretimlerde?
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Mahmut Bey,

Durumunuzu Gaziantepteki toyota özel servisindeki arkadaşlarla da görüştüm. Her firma kendini sağlama almak için yağ eksiltme olacağını kılavuzlarına yazarmış...

Ayrıca tüm Türkiye'deki servisler D4D'deki bu sorunu biliyorlarmış. Sadece müşteriyi biraz daha oyalayıp zamanla sönmelerini sağlıyorlarmış. Ayrıca sürekli ısrar eden müşterilerin de araçlarını alıp piston, sekman gibi parça değişimleri yaptırıyoprmuş genel merkez ;)

Çünkü bu kadar sorunlu aracı toplasa toyota ya da geri çağırsa acayip külfet olacağından dedi ;)
Müjdat abi öncelikle benim için böyle bir araştırma yaptığınız için size teşekkür ederim .

Abi toyotanın bu tutumunu ben anlamıyorum sonuçta bu araçları millet çöpten topladığı parayla almıyor kendilerince haklı olabilirler çünkü sorunlu olan araç sayısı çok fazla ve bu araçların hemen hemen hepsine daha önceden turbo ve vakum pompası değişimi yapıldı fakat sorun giderilemedi . Şimdiki işlem ise çok daha zahmetli ve maliyetli olduğu için bu tavrı takınıyorlar dır . Yapılan işlemin maliyeti azımsanacak bir miktar değil ama dediğim gibi kimse bu araçları çöpten topladığı parayla almıyor bir çok insan yıllarca biriktirdiği ile alıyorlar hatta üstüne kredi çeken bile var . :(

Dün kardeşim servisi aradı yedek parça bölümündeki eleman güya izindeymiş cuma arayın dediler benim bu arada sabrım gittikçe tükeniyor cuma günü bakalım ne olacak .

Kılavuzdaki oran ile ilgili tüm markaların böyle bir oran yazdığını biliyorum ama ne olursa olsun bu kadar eksiltme olmaması lazım .

Tekrardan teşekkür ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Arkadaşlar bugün toyota onatçaya gittim . Piston ve sekman değişimini kabul ettiler . Hatta aracı hemen alacaklardı fakat ben araç isteyince ellerinde şu an araç olmadığını söylediler . Bende araçsız kalamıyacağımı söyleyince pazartesi sizi arıcağız dediler . Büyük ihtimal pazartesi onarım başlıcak .

Bu arada toyotanın saygı değer merkezini 1.5 ay önce aramıştım bu konuyla ilgili ve ara ara arayıp cevap beklediğimi belirttiğim halde bana konuyla ilgili dönen olmadı . Araç yapılsın kendilere ben döneceğim . İnsan olumsuz da olsa arayıp bilgi verir 1.5 aydır halen dönecekler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
Arkadaşlar bugün toyota onatçaya gittim . Piston ve sekman değişimini kabul ettiler . Hatta aracı hemen alacaklardı fakat ben araç isteyince ellerinde şu an araç olmadığını söylediler . Bende araçsız kalamıyacağımı söyleyince pazartesi sizi arıcağız dediler . Büyük ihtimal pazartesi onarım başlıcak .

Bu arada toyotanın saygı değer merkezini 1.5 ay önce aramıştım bu konuyla ilgili ve ara ara arayıp cevap beklediğimi belirttiğim halde bana konuyla ilgili dönen olmadı . Araç yapılsın kendilere ben döneceğim . İnsan olumsuz da olsa arayıp bilgi verir 1.5 aydır halen dönecekler .

İnşallah piston sekman değişimi sonrası hiç sorun kalmaz... Siz tutun dünya kadar para verin. Şimdi de piston sekman atılsın... :( Sanki 500 binde motor bitti de motor rektifiye yapılıyor ...

Demekki şu bir gerçek: Elektronik eşyalar da sıfır km araçlarda da şans işi... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
İnşallah piston sekman değişimi sonrası hiç sorun kalmaz... Siz tutun dünya kadar para verin. Şimdi de piston sekman atılsın... :( Sanki 500 binde motor bitti de motor rektifiye yapılıyor ...

Demekki şu bir gerçek: Elektronik eşyalar da sıfır km araçlarda da şans işi... :)

İnşallah çözülür abi illallah ettim bu sorundan inan daha önce aracı kendim yıkardım fakat son 1 aydır o kadar soğudum ki  2 yıldır kendim zevkle yıkadığım aracı son 1 aydır yıkamacıda yıkkattım ve ne kullandıklarına nasıl yıkadıklarına bakmadım bile .

Beni aracımdan soğuttular . Soğuma sebebim kesinlikle arıza değil servis ve toyota merkezin tavrı .  Toyota merkezi 1.5 ay önce sorunla ilgili aradım size döneceğiz denildi ara ara da arayıp cevap beklediğimi söyledim bana hep durumun aciliyetini ilgili birimlere ileteceğiz denildi ama dönen olmadı .  >:(

İnşallah herkesin sorununu çözerler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Arkadaşlar aracımı servise verdim piston ve sekman değişimi ve gerekirse kurum temizliği yapılacak . Umarım sorunum bu şekilde çözülür de kendiler benden ben kendilerden kurtulurum . :)

Aracımın yerine de kullanmam için seat leon verdiler . 1.6 benzin ve lpg li biraz tuhaf geldi alışmışım içeride az birşey motor sesine bunda tık yok . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Aklımı seviyim aklımı, dizel yerine benzinli alan aklımı. tamam hepsi kötü değil, sorunsuzu da var, sorunlusu da var mesela; 15000 de garantiden turbo değiştiren de var, 100000 diyip hatasız giden de var ama dizel alıyosan bi risk var kardeşim. yılda 25000 Km yapmayacaksan benim gibi yılda 12-15 bin yapıyosan ortalama hiç bu riske değmez bence. ha benzin çokmu canını yaktı D4 motor değilki bu, iyi bir ustanın önüne atarsın, bi sıralı lpg, sorunsuzluğun keyfini sürmeye devam...

özetle; dizelle güzel nazlı olur...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Mahmut Bey,

tabi cam otomatiği anahtarı ucuz, onun için çağırıyolar değiştiriyolar, maksat reklam değilse, marka hatasının arkasında duruyorsa çağırsınya piston-sekman için.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Aklımı seviyim aklımı, dizel yerine benzinli alan aklımı. tamam hepsi kötü değil, sorunsuzu da var, sorunlusu da var mesela; 15000 de garantiden turbo değiştiren de var, 100000 diyip hatasız giden de var ama dizel alıyosan bir risk var kardeşim. yılda 25000 Km yapmayacaksan benim gibi yılda 12-15 bin yapıyosan ortalama hiç bu riske değmez bence. ha benzin çokmu canını yaktı D4 motor değilki bu, iyi bir ustanın önüne atarsın, bir sıralı lpg, sorunsuzluğun keyfini sürmeye devam...

özetle; dizelle güzel nazlı olur...

Murat bey lpg li bir araca binmektense dizel tercihimdir .
Lpg asla kullanmam mesela bana verilen araç lpg li motor arıza lambası kafasına göre bir yanıyor bir sönüyor . Sadece bunun için değil lpg güvenlik açısından da tehlikeli . Zaten binmem dememin asıl sebebi de bu .

Dizel araç konusuna gelirsek çevremdeki bir çok kişi dizel kullanır fiat tan tutun peugeota kadar hepsi de sorunsuz kullanıyor . Hatırlarsanız toyotanın 2000 yıllı civarındaki 1.6 vvti lerde yağ eksiltiyordu yani bu toyotanın ilk hatası değil benzinlide de bu tür hatalar çıkabiliyor .

Ben dizel olsun benzinli olsun bundan sonra toyota marka bir araca zor binerim . Kim ne derse desin toyota sorunsuzluk imajını kaybetti .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Arkadaşlar üyelerimizden Hasan ( bilgiç ) bey açtığı konuda bu sorunla ilgili bir bülten paylaştı sorunu yaşayanların bülteni incelemelerini tavsiye eder . Hasan beye buradan tekrardan teşekkür ederim .

Konu linki : http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47272.0

Hasan beyin ilk mesajında bülten linki var oradan indirip bülteni inceleyebilirsiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar üyelerimizden Hasan ( bilgiç ) bey açtığı konuda bu sorunla ilgili bir bülten paylaştı sorunu yaşayanların bülteni incelemelerini tavsiye eder . Hasan beye buradan tekrardan teşekkür ederim .

Konu linki : http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47272.0

Hasan beyin ilk mesajında bülten linki var oradan indirip bülteni inceleyebilirsiniz .

konu yavaş yavaş aydınlanmaya başlamış, link için teşekkürler mahmut bey.. yaz bitti derslerim başladı ve bu konuya vakıf diğer kişilerde forumda yazmaya başladığından ben yavaştan çekilebilirim sanırım.. derslerim bitene kadar yazar olarak değilde takipçi veya yorumcu olarak girip çıkarım artık foruma..  e tabi bir de sizin aracının son durumunu öğrenmek için girerim.. aracı teslim alınca izlenimlerinizi bana yazabilir misiniz mahmut bey ?
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
konu yavaş yavaş aydınlanmaya başlamış, link için teşekkürler mahmut bey.. yaz bitti derslerim başladı ve bu konuya vakıf diğer kişilerde forumda yazmaya başladığından ben yavaştan çekilebilirim sanırım.. derslerim bitene kadar yazar olarak değilde takipçi veya yorumcu olarak girip çıkarım artık foruma..  e tabi bir de sizin aracının son durumunu öğrenmek için girerim.. aracı teslim alınca izlenimlerinizi bana yazabilir misiniz mahmut bey ?
Hasan bey öncelikle ilginizden dolayı teşekkürler . :alkis:

Link için bana değil üyelerimizden adaşınız olan Hasan (bilgiç ) beye teşekkür edelim . Bülteni 3 eur karşılığı toyota avrupanın sitesinden edinmiş ve bizlerle paylaştı .Kendisine ricamı kırmayıp bülteni bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum .

Aracım konusun da servisi yeni aradım bugün biterse beni arayacaklar bitmezse de büyük ihtimal pazartesi biter . İzlenimlerimi seve seve sizinle paylaşırım .

Tüm 1.4 d-4d kullanıcılarını aydınlattığınız için size bir kere daha teşekkür eder dersleriniz de başarılar dilerim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Evet arkadaşlar aracımı teslim aldım .

Öncelikle beni her ne kadar uğraştırsalar da ilgilenen servis elemanlarına teşekkür ediyorum . Gönül istedi ki bu sorunu benim haberim yokken çağırıp çözmeleri idi ama malesef Türkiye de bunu yapacak marka yok veya çok az gerçi toyota bazen bu gibi durumlarda araç çağırıyor ama böyle önemli bir sorunda da araçları çağırmasını beklerdik .

İş emri formunu tarayıp ekte paylaşıyorum .

Yağ sorunundan hariç vites topuzun da soyulmalar vardı onuda değiştirdiler .

Birde debriyaj rulman ve ayırıcı değişmiş .

Ücret olarak sadece 30000 bakımı işçilik ücreti ödedim yağ ve yağ filtresine para almadılar .

Sonuç aracımın sorunu mühtemelen çözüldü umarım herkesin sorununu çözerler . Servis sorunu çözme konusun da işi yokuşa sürerse daha önceki mesajımda paylaştığım konuda bu konuyla ilgili bülten var onunla gitsinler mutlaka sonuç alacaklardır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Mahmut öncelikle geçmiş olsun kardeşim, gerçekten çok uğraştın bu iş için. Umarım sorun tekrarlanmaz. Araçta fark edilecek bir değişim var mı? Performansta azalma yada artış söz konusu mu?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Mahmut öncelikle geçmiş olsun kardeşim, gerçekten çok uğraştın bu iş için. Umarım sorun tekrarlanmaz. Araçta fark edilecek bir değişim var mı? Performansta azalma yada artış söz konusu mu?

Sağ ol abi . Biraz uğraştım ama sonunda kendilere sorunu kabüllendirdim zaten az daha zorlasalardı tüketici mahkemesine başvuracaktım neyse ki kabullendiler çünkü tüketici mahkemesine başvursaydım çok daha fazla uğraşırdım .

Araçta fark edilir bir performans azalması veya artışı olmadı gibi . Gibi diyorum çünkü piston ve sekmanlar değiştiği için ilk 1000 km sıkıştırmayı düşünmüyorum .

Hissedilir bir değişme debriyaj pedalında oldu ama eve gelene kadar düzeldi . İlk teslim aldığımda debriyaj baya bir sertleşmişti oda debriyaj rulman ve ayırıcısının değişiminden olsa gerek .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
Geçmiş olsun Mahmet. İnşallah sorun düzelmiştir. ;)