0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Halı yıkama ile derinlemesine çekmeyi deneyin.
Teşekkürler. Elimden ne gelirse yapmaya çalışıyorum o kokunun oluşmaması için.Dün o kadar yıkamama rağmen araç içinde yine hafif derecede koku vardı. Su, aspirin, normal çamaşır suyu, yağ çözücü, bulaşık deterjanı ve yeni keşfettiğim domestosun bakteri ve mayalara karşı etkili çamaşır suyunu karıştırarak (çok fena bir karışım oldu nefes bile alınmıyor yanında) araç zeminine sürdüm. 15dk kadar kapılar kapalı bekledim. Sonra hortumla yıkadım.Aynı karışıma çok az alkol ekleyerek taban halısına uyguladım balkonda. Yine bol su ile yıkadım. Kurumayı bekliyor. Sütte oluşan bakterinin türü ne bilmiyorum ama Domestos'un çamaşır suyunun işe yarayacağı kanısındayım.Kuruduktan sonra (gerekirse) Dr Mat kimyasalını deneyeceğim.
ARABAYA SÜT DÖKÜLDÜ NASIL TEMIZLENIRSelam arkadaslar, abimin aracina tereyag dokulmus ve cok kotu kokuyordu, bunun icin profesyonel oto yikamacilarla gorustuk 350 tl civarinda fiyat cikardilar ancak kokunun cikarilacagi konusunda kimse garanti vermedi, bu bizde bayagi bir moral bozukluguna neden oldu hatta arabayi satin diye oneriler bile oldu, ancak aracin bu sekilde satilmasina gonlum razi degildi durustce bir davranis olmazdi,ilk once tereyagin dokuldugu yerleri tespit ettik, ( arka koltuktan sozulmus yer taban halisina kadar akmis)bu tespitten sonra oto dösemeye gittik arka koltugu komple soktuk, ancak hala koku vardi icerde en zor kismi olan ve kalip halinde olan taban halisini soktu dosemeci , söküm islerinden sonra koltuk ve taban halisini eve goturdum koltuk kilifini cikartip koltugu banyoya koydum yaklasik iki saat banyoda cok sicak su ve bulasik deterjani fayri platinumla ovladim, obalama ve kopurtme isinden sonra yine sicak su ile duruladim koltuk sungerinden bir gram bile kopuk kalmayacak sekilde duruladim, taban halsini da oyle yaptim yikadim duruladim, daha sonra aracta taban halisinin altinda bulunan ve yagin bulastigi keceleri attim yeni kece aldim aracida ayni sekilde cok sicak suyla yagin bulastigi yerleri yikadim duruladim ve koltugu en az 10 gun disarda guneste kuruttum taban halisi daha cabuk kuruyor Allaha sukur aracta koku v.s hicbir sey kalmadi tertemiz ve gonul rahatligiyla aracimi kullaniyorum,Bu durumda olan arkadaslara tavsiyem olsun oto yikamcilar soguk su kullandiklari icin yag benzeri sivilar kolayca cikmiyor, ozonlariz, baska seyler yapariz yalanlarina kanmayin,benim yaptigim gibi kesin cikartoplam maliyet; oto dosemeciye 140 tl sokme ve takma ucretikeceler icinde 40 tl ve evde kullandigim su 30 tl baskada bisey yok ama %100 kesin sonuc.gerektiginde ihtiyaci olanlara yardim edebilirim (sistempazar@gmail.com)Allah her zorlugun sonunda muhakak bir kolaylik gosterir.
Benimde başıma geldi , doktor bir arkadaşım bakteri ürettiği için geliyor dedi ,bana antibiyotik bir ilaç verdi suyla karıştırıp 2 dk gibi çalkalayıp boş cam sil kutusunun içine koyup süt dökülen bölgeye tümünü sıktım ertesi gün süt kokusu diye birşey kalmadı yaklaşık 10 ay oldu çok şükür birşey yok Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi