Gönderen Konu: Arabaya süt dökülürse nasıl temizlenir – arabada süt kokusuna çözüm  (Okunma sayısı 72799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Benimde başıma geldi , doktor bir arkadaşım bakteri ürettiği için geliyor dedi ,bana antibiyotik bir ilaç verdi suyla karıştırıp 2 dk gibi çalkalayıp boş cam sil kutusunun içine koyup süt dökülen bölgeye tümünü sıktım ertesi gün süt kokusu diye birşey kalmadı yaklaşık 10 ay oldu çok şükür birşey yok 

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evinde kullanmadigi antibiyotik olmayanlar yandi. Eczaneler recetesiz antibiyotik vermiyor doktora gidip arabaya sut dokuldu oraya sıkacam da denmez [emoji16] [emoji16] [emoji16]

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1127 kere teşekkür etti
  • 2369 kere teşekkür edildi
Konuyu faydalı olabileceği düşüncesi ile hortlatıyorum kusura bakmayın,

İçerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde iş yerimizde ortam havasını sürekli dezenfekte edebilmek amacıyla "ozon jeneratörü" kullanmaya karar verdik, iş yerinde kullandığımız 10gr/s (100w) jeneratör umumi kullanım amacıyla olduğundan evde kullanmak üzere 120mg/s kapasiteli çok daha küçük bir modelini edindim.

Konuyu özetleyeyim, aracın içerisindeki kötü koku kaynağını ortadan kaldırdıktan sonra (kül tablası, sıvı dökülen kısımın temizlenmesi vs.) 120mg/s olan ürünü uzatma kablosu ile aracın içerisinde 30dk. çalıştırarak, sonrasında da 15dk. havalandırarak hem aracın içerisini dezenfekte etmiş hem de tüm kokuları nötralize etmiş oluyorsunuz.

Ozon jeneratörü ile ilgili bilgisi olan arkadaşların da bilgisini paylaşmasının önemli olduğu düşüncesindeyim, zira uzun süre ozon'a maruz kalmanın bazı zararlarından da bahsediliyor ama gerçek anlamda bir veriye ulaşamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1268 kere teşekkür edildi
tr.intoxication-stop.com/otravlenie-ozonom html_default.htm  de ozonla ilgili genel olarak bilgilendirme var,olaya sürekli maruziyet ve miktarı açısından yaklaştığımızda sorun yaratacağı ortada,örneğin tuzu çok az kullanırsak lezzet ve bazı mineral maddeleri alırız,miktar arttığında tansiyon tavan yapar,çok çok arttırırsak zehirleniriz,tüm dezenfektanlar sonuçta kansere sebep oluyor,en azından 15 dakika havalandırma süresini 30 dakikaya çıkartmakta fayda olacaktır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1127 kere teşekkür etti
  • 2369 kere teşekkür edildi
http://tr.intoxication-stop.com/ozonator-vred-ili-polza_html_default.htm

Teşekkürler Tokay bey, benim okuduğum bir makalede, uzun dönem 0.2ppm kadar maruz kalınan ozon halinde metabolizmada herhangi bir değişiklik meydana gelmediği, buradan yola çıkarak 0.1ppm ozona maruz kalmanın güvenli sayılabileceği belirtiliyordu.

Yaptığım hesaplamalara göre 420m3 ofisimizin dolu alanlarını çıkartırsak, yaklaşık 270m3 gibi bir boş hacim kalıyor, 15dk. ara ile 1 dakika boyunca 10gr/s ozon jeneratörü çalıştırıldığında, ortam hiç bir hava sirkülasyonuna sahip olmasa dahi maruz kalınabilecek ozon miktarı 0.0024ppm civarında, yanlış ise lütfen düzeltilsin.

Düzeltme: İmlâ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1268 kere teşekkür edildi
Makul sınırlar içinde görünüyor,zaten tam kapalı olmadığı ve sirkülasyonda olacağı için sorun olmayacaktır.
Tokay Ceritoğlu