Gönderen Konu: Kantardan Kaçmanın Cezası  (Okunma sayısı 57874 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Kantardan Kaçmanın Cezası
« Yanıtla #40 : Kasım 05, 2011, 17:14:28 »
daha gelmedi ama gelirse devlete gücüm yetmezki, şirkete de öde demeye dilim varmıyor açıkçası ki bu gün bir başka aracımız istihap hattini 180 kg aştı diye tam 3200 tl ceza yedi, yükleyen tedarikçi firmamıza da 3200 tl ceza yazdılar. hiç afları yok haberiniz olsun !!!
   Şirketiniz bu cezayı ödemekle yükümlü değildir.Şirketlere bağlı ticari araçlarda kesilen cezaları araç sürücüleri öder.Şirket aracı kullanan arkadaşlar vereceğim linkteki hususlara dikkat etmeleri yararlarınadır.Ben bu maddelere ek olarak "işten çıkan/çıkarılan personelin maaşının 3/2'si kadar tutarı,sonradan gelebilecek trafik cezalarına karşı 3 ay boyunca teminat olarak alınacaktır.3 ay sonra kalan tutar kişinin ilgili banka hesabına yatırılır" diye ek bir maddeyi,şirket avukatının onayını alarak eklettim.Sonradan gelebilecek cezalara karşı kendimi teminat altına almak zorundayım.
   6 haziran tarihinde Crafter için aldığım sürücü,müşterileri otel'e götürürken (benim onayımı almadan) Edremit Bölge trafik memurları aracı çeviriyorlar.Memur takograf çıktısı istiyor ama veremiyor.Araçtaki refakatçi personel bir şekilde raporu alıp veriyor memura.sevgili kaptanımız ehliyetini ters yerleştirdiği için "19 km boyunca araç kimliksiz kullanım hatası" vermiş.Sürücüye hatasından dolayı 290 TL,şirket'e de arızalı takograf kullandırmadan (sürücü rapor veremeyince tako arızalı diye rapor tutmuşlar) dolayı da 290 TL olmak üzere 580 TL ceza kestiler.İndirimli olarak 435 TL ödeme yaptım.Bunu da kaptan'ın maaşından 4'e bölerek kestim.Beni yakından tanıyanlar ne kadar titiz olduğumu bilir.Hiç bir aracımızın eksikliği yoktur.Ben görevimi yerine getirdiğime göre araç sürücüsü bu cezayı ödemek zorunda... Aşağıdaki linki şirket aracı kullanan arkadaşlar muhakkak okumalılar.Kendilerini ve şirketi güvence altına alan bir çok madde var.Okuyup haklarınızı bilin lütfen.Hatta mümkünse bir çıktısını alıp saklayın...

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=60356

Aklıma gelmişken,bu olaydan bir ay kadar sonra Altınoluk'taki tesisimize 500 metre kala 101 km/h ile radara girdim (2 km hızlı girmişim).Klasik ceza kesmeseniz muhabbetinden sonra polis memuru "sana çok güzel bir torpil yaptım daha ne istiyorsun" deyince ne torpili diye sordum.O gece araç trafikten men edilmiş.Bundan da haberim yok ve bilgilendirme yapılmamıştı bana."normalde yolcularını indirip aracı bağlamam gerekiyor.madem X tesistesin,yolcularını indirdikten sonra hemen Edremit Bölge Trafik şubeye git ve men kararını kaldır" dedi.Şanslıymışım ki Gelibolu ya da Çorlu bölge trafiğe yakalanmamışım :D Af kelimesini lûgat'larında yokmuş :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 05, 2011, 17:14:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 05, 2011, 17:25:23 »
İyide Özcan bu istihap haddi olayında şoför kendi dememiştir heralde doldurun diye ne söylemişlerse onu almıştır adam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Kasım 05, 2011, 17:32:52 »
İyide Özcan bu istihap haddi olayında şoför kendi dememiştir heralde doldurun diye ne söylemişlerse onu almıştır adam...
   Burada sürücünün sucu yok ki.Cezayı mecburen şirket ödeyecek.Yine belirtmekte fayda var.Şirket kendisini ilgilendiren bütün yükümlülükleri yerine getirmişse bütün iş sürücüye kalıyor.Bizden örnek vermek gerekirse eğer.yukarıda yazdığım olay tam tersi olmuş olsaydı.Diyelim ki aracın takografı arızalıydı ve ben bunu yaptırmadım.Sürücü "takograf arızalı yaptırılması gerek" diye bana bilgi verdi ve bende yaptırmadım.Ve sonunda da bu ceza olayı oldu.580 TL'lik bu cezayı mecburen ödemek zorundayım.
Bir gün Amasya'dan iki araç K.Hamam'a doğru yola çıktık.Ben öne geçtiğimde Novo'nun sağ kısa ampul'ünün sönmüş olduğunu gördüm.Kaptanı aradım "sağ ampul'ün sönmüş ya farlarını komple kapat ya da sadece parkları açık bırak.Bu yolda çevirme çok olur ceza yersin" dedim.Aldığım cevap "bana niye kessinler ki şirket'e keserler" dedi.Ben 5 dakika kadar önden gidiyordum.Çorum Osmancık bölge trafik ekipleri genel uygulama yapıyorlar ve benide durdular.Elindeki listeyi doldurmaları gerekiyor.Ehliyet ve rapor verdim GBT'm yapılırken bizim akıllı kaptan çıkageldi.Farlar açık bir vaziyette geliyor.Tabii ki sağ ampul hala sönük.Memur sırf ampul'ü sönük diye durdurdu ve cezayı kesti.Olay daha sıcakken kaptanın yanında memura bu cezayı kim ödeyecek diye sordum "ben mi,kaptan mı" diye(bagajdaki takım çantasına bir çift kısa,bir çift uzun far ampul'ü ve bilumum diğer ampullerin yedekleri mevcut).Memur "kaptan ödeyecek" deyince birden sarıdan kırmızıya döndü :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Kasım 05, 2011, 17:39:48 »
O ne be :D  Abi dememişim kusura bakma abi yav :( :) 

Yaptığın alıntının altına denk gelince yorum öyle algıladımda abi o yüzden..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Kasım 05, 2011, 17:42:35 »
O ne be :D  Abi dememişim kusura bakma abi yav :( :) 
Yaptığın alıntının altına denk gelince yorum öyle algıladımda abi o yüzden..
   Sıkıntı yok Ahmet.O zihniyette biri olmadığını biliyorum.yahu seni tanıyorum be Ahmet.Bilmem kaç sene oldu beraberiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Kasım 05, 2011, 17:44:28 »
   tam üç sene olmuş :) ne çabuk geçti yıllar böyle :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 05, 2011, 17:59:51 »
Dedıgım gıbı benımde dılım varmıyor soylemeye, soylesem oderler bılıyorum ama adamlar bana dur dedı ve ben ama haklı ama haksız nedenlerle duramadım.
Ozcan bey sızın ısınız geregı ıse ladıgınız personelın bu tur ıslerı bılmesı elbette sart. Ben sırkette yonetıcı olan bırısıyken hasbel kader bındıgımız tıcarı aracta var olan sorumlulugumdan bır haberım. Sırket sadece olur kullanırsam dıye src belgemı alıp vermıstı. Ama bu hadıseye kadar ne kantar bılırdım nede boyle cıddı cezalarının oldugunu.
Konu cezanın personel ya da sırket tarafından odenmesı olunca ben personelımın yedıgı cezalarda sayet kısının konuyu alıskanlık halıne getırmedıgını bılıyorsam kolaylık saglıyorum. Personel 5 senedır calısırken ılk kez gelen radar cezasında cezanın tamamını sırkete de yansıtmıyorum, personelede. Ama tekrar soyluyorum sızın ısınız yaptıgınız seylerı elbettekı gerektırıyor.
Bu arada aynı yerde baska araclarımızıda durdurmak ıstemısler ama ustunden 1 yılı askın sure gecmesıne ragmen ceza gelmedı. Hos 2 yıl oce kesılmıs cezayı 2 yıl sonrada gorduk ama bakılm artık hayırlısı.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Kasım 05, 2011, 18:19:54 »
Forumla birlikte yaşlanıyoruz Özcan abeyyy :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Kasım 05, 2011, 18:54:46 »
   Selçuk bey yazdıklarımı üzerinize alınıyorsunuz gibime geldi.Eğer öyle algıladıysanız bu size ithafen değil,bilgilendirme amaçlıdır.Şirketinizin iş kolu nedir bilmiyorum ama araçlardan sorumlu bir yönetici vardır.bu yönetici bu araçlarla ilgileniyorsa bunları bilmek zorundadır.
   Bağlı bulunduğumuz şirket'in servis müdürü emekli albay.Daha bir senesi dolmadı ama maşallah her şeyi araştırmış öğrenmiş.Bilmediği ya da takıldığı konularda da beni muhakkak arar.Bu arada bende her konuya vakıf değilim.Burada ki gibi bilgi akışında yardımdan yararlanıyoruz.Bende bazı şeyleri sora sora öğrendim.Bazı konularda bana forumdan Murat İskefiyeli arkadaşımız yardımcı oldu.
   Mesela şirket sahibi olmama rağmen şirket adına kayıtlı bütün araçlarda "araç zimmet sözleşmem" vardır.Yukarı da verdiğim bilgileri okuduktan sonra araç kullanma ihtimali olan personelin hepsine yaptım bu sözleşmeyi.

Forumla birlikte yaşlanıyoruz Özcan abeyyy :D :D
   Aynen öyle yapacak bir şey yok :( 5'ci yılımızda kutlama yapalım Ahmet.Havayi fişek falan patlatalım :D :D