Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 604746 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #3700 : Mart 08, 2016, 11:47:39 »
79bin kmde eski kasa dizel bir yarı otomatik araca 50 bin tl vereceğinize 10-12 bin lira daha ekleyip yeni kasa çok daha düşük kmlerde benzinli tam otomatik almanızı öneririm şahsen...lpgyede tam uyumlu....yeni yenidir...... aldıktan sonra bu memlekette dizel 100bin kmden sonra alınmaz ön yargısı olunca satarkende doğal olarak 100 bini fazlasıyla devireceğiniz için zararınız çok olur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotam var havam var
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '11
  • 31 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3701 : Mart 08, 2016, 11:47:46 »
Yaşina göre ekstra garanti yapılmadıysa bitmiştir bence servise sormakta veya faturaları bulabilirseniz orda anlarsınız blok ve sekmenlerin değiştiğini en önemlisi bu zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3702 : Mart 08, 2016, 12:04:58 »
Hakan hocam doğru söylüyorsunuz fakat imkanlar kısıtlı. Diğer aracı 40 bine saydık. 10 bin daha koymaya çalışacağız. Yıllardır lpg li araç kullanıyorum dizel bir aracı denemek istedim. Bir de şirkette böyle bir satılık söz konusu olunca değelendirmek istedim.
50 bin nasıl sizce fiyat konusunda
Hayırlara vesile olması dileğiyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotam var havam var
  • Model Yılı: '11
  • 31 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3703 : Mart 08, 2016, 12:11:21 »
Şirketten se birazdaha ikram alabilirsin samimiyetin iyise bizim şirket te 2005 kia ceroto 250 binde ydi dizel di piyasası 20 veya 22 arasıydı kendi calişanına 15 000 ne verdiler sende şansını dene

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3704 : Mart 08, 2016, 12:44:07 »
kuru tip powershift şanzımanların dsg gibi sıkıntılı olduğunu söylüyorlar. isterseniz ford ya da volvo forumlarını bir araştırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3705 : Mart 08, 2016, 13:21:22 »
Mehmet Bey, yağ yakan motorların seri nosu yetkili servislerde vardır, bunu öğrenebilirsiniz. Şayet almak istediğiniz araç bunların arasındaysa sonrasını iyi düşünüp hareket etmekte fayda var.

Bu arada özel olmazsa cerato'dan memnun olmadığınız için mi yoksa dizel kullanmak istediğiniz için mi araç değiştirmek istiyorsunuz? Bende cerato'nun otomatiklerine bir dönem baktım, hala da hoşuma giden bir otomobil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3706 : Mart 08, 2016, 13:23:55 »
@Mehmet Ikinci (23904) Yağ yakanlar daha çok 2011 modellerde diye biliyorum 2012 modellerin hangi aydan itibaren düzgün olduğunu teyit etmek lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3707 : Mart 08, 2016, 13:40:54 »
Tüm arkadaşlar verdiğiniz değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederim.

Mustafa bey cerato dan çok memnunum. Bu arada aracımı satmadım.Bir cümlemde kullanıcısıydım yazmışım. Kullanıyorum hala. Satmayacağım gibi de görülüyor. Corolla kafamı karıştırdı.
Cerato da tork konvektörlü şanzıman var 3 senedir kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım çok şükür.
15 bin de bir bakıma girer. Lpg ye tam uyumlu vs. vs.
Neyse hayırlısı artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '97
« Yanıtla #3708 : Mart 08, 2016, 15:15:42 »
arkadaşlar 25-30 bin tl ye alınabilecek tavsiye edebileceğiniz toyota model nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3709 : Mart 08, 2016, 15:50:35 »
arkadaşlar 25-30 bin tl ye alınabilecek tavsiye edebileceğiniz toyota model nedir?

2003-2007 model aralığında ki E12 Corolla HB veya Sedan alabilirsiniz. 2005 modelden sonra kasa makyaj geçirmiştir. Temizini belirttiğiniz fiyata biraz zor bulabilirsiniz ama imkansız değildir.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3710 : Mart 08, 2016, 17:05:55 »
Hakan hocam doğru söylüyorsunuz fakat imkanlar kısıtlı. Diğer aracı 40 bine saydık. 10 bin daha koymaya çalışacağız. Yıllardır lpg li araç kullanıyorum dizel bir aracı denemek istedim. Bir de şirkette böyle bir satılık söz konusu olunca değelendirmek istedim.
50 bin nasıl sizce fiyat konusunda

mehmet bey eski kasa 80bin km olmuş yarı otomatik dizel corolla 50 bin tl  , gerçekten çok para ama piyasa çok yüksek...bence bulaşmayın dediğim gibi siz bu aracı alıp satmaya karar verdikten sonra en az 130-150 bin km olur..normalde tamamda ön yargı çok 100bin kmden sonra dizel alınmaz diye...zaten yarı otomatik olması ve 1.4 dizel olması dezavantaj! birde üstüne üstlük alan adam geçmişini sorgulattığını farzedelim adam şirket aracı olduğunu görecek..siz aracın şirkette nasıl kullanıldığını bakıldığını biliyorsunuz ama karşı taraf bilmiyor.çok kocalı arabadan hayır gelmez der bir dezavantaj o olur..ben mesela binici olarak şirket aracı olsun isterse piyasadan 5 bin tl ucuz olsun yine almam...zamane insanları elemanları arabayı afedersiniz ama insan gibi kullanmıyorlar. bence bulaşmayın almayın.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3711 : Mart 08, 2016, 17:15:57 »
Şimdi arkadaşlar bir araba var ve ben bunu en kısa zamanda almak istiyorum, tecrübeli ve bu modeli kullanan arkadaşlar yorum getirirlerse sevinirim.
Satan arkadaş 2. sahibi ve 26binde almış araç bir senedir onda 41bin e yaklaşmış bakımlarını garanti bitmesiyle özel servislerde yaptırmış ve 5 30 yağ kullanmış hep, çok anlamam ama detay olarak ekleme yapayım dedim. Neyse araçta yok yok sanırım bir sürü özellik saymış(şimdi demeyin çok araştırmamışsın acele etme falan diye açıkçası acele olmasa da bir an önce sonuçlanmasını istiyorum) aslında fiat punto evo 1,3 mjet alacaktım full paketi dynamic olanı sonra %70 oranla diyeyim çevremdekiler vazgeçirdi beni ve fiyatlar o araba için çok yüksek geldi bana ve toyota yaris e dönüş yaptım ama yine bana pahalıya patlayacak sanırım işte benim öğrenmek istediğim de bu aslında sizlerden, bu arkadaş araca 43bin tl istiyor ve f1 7 ileri otomatik vites sizce bu kadar eder mi fiyatı? Bana uzun vadede sorun çıkartır mı pişman eder mi ? Yakıtı hep dizel araçlar baktığım ve biraz da tecrübem olduğu için gözümü biraz korkuttu fakat herkes normal değerlerde olduğunu ve bundan memnuniyetini her forumda dile getirmişler... ayrıca araç sahibi de yakın zamanda yaptığı uzun ve kısa mesafelerde aldığı ortalamaları söyledi genelde 5 lt yaktığını 7 lt de şehir içinde bir ortalama aldığını söyledi ve bu rakamlar bana da uygun geldi(tabi çok kullanıcı dile getirdiği için verilen rakamlarla örtüşüp bazılarına oranla gayet başarılı bile sayılan rakamlar olması falan filan..) yarın görmeye gideceğim bir aksilik olmaz ise.. Benim geçmişim genelde motosiklet olduğu için çok detaya inememekle birlikte kandırılmakta istemiyorum açıkçası... 4 teker araç geçmişimi kısaca özetledikten sonra konuyu bitireyim ve sizlerden gelecek cevaplar bana yol göstersin...
-Geçen sene Toyota yaris 1.0 kiralamıştım ve sonuç az yakıyor ama gitmiyor :)
-Yakın zamanlarla Ford Fiesta ve Focus 1,5 ve 1,6 tdci manuel olmak üzere kiraladığım araçlardan çok memnun kaldım fakat fiyatları şuan uçuk bir şekilde olduğu için tercih edemiyorum yani bütçe meselesi ayrıca dizel araçlara oranla biraz fazla yakıyorlardı..
-Arazi aracı çok kullandım toyota hilux ve nissan navara bunlar da şirket arabalarıydı ama yine de performansları çok hoşuma gidiyordu
-Clio eski bir model hatırlamıyorum ama çok dandik bir araç diyebilirim :) babamın şahini daha eski model olmasına rağmen daha iyi
Yorumlar için teşekkür ederim şimdiden yardımlarınızı bekliyorum bu araç bu fiyata alınır mı alınmaz mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3712 : Mart 08, 2016, 21:03:10 »
mehmet bey eski kasa 80bin km olmuş yarı otomatik dizel corolla 50 bin tl  , gerçekten çok para ama piyasa çok yüksek...bence bulaşmayın dediğim gibi siz bu aracı alıp satmaya karar verdikten sonra en az 130-150 bin km olur..normalde tamamda ön yargı çok 100bin kmden sonra dizel alınmaz diye...zaten yarı otomatik olması ve 1.4 dizel olması dezavantaj! birde üstüne üstlük alan adam geçmişini sorgulattığını farzedelim adam şirket aracı olduğunu görecek..siz aracın şirkette nasıl kullanıldığını bakıldığını biliyorsunuz ama karşı taraf bilmiyor.çok kocalı arabadan hayır gelmez der bir dezavantaj o olur..ben mesela binici olarak şirket aracı olsun isterse piyasadan 5 bin tl ucuz olsun yine almam...zamane insanları elemanları arabayı afedersiniz ama insan gibi kullanmıyorlar. bence bulaşmayın almayın.....

Hiç bu açıdan düşünmemiştim. Güzel bir bakış açısı teşekkür ederim. Evet şirketimde araç tek elden özenle kullanıldı ama yarın satış yaparken araç geçmişinde şirket olduğu görülebilir. Bu da satışta sıkıntı oluşturabilir.
Tekrar teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3713 : Mart 08, 2016, 22:23:05 »
@Mehmet Ikinci (23904) Yağ yakanlar daha çok 2011 modellerde diye biliyorum 2012 modellerin hangi aydan itibaren düzgün olduğunu teyit etmek lazım.

Aytaç 2012 6.aydan sonrakiler düzgün ama bu tamamen piyango, yine de çıkabilir, fakat bu kasalarda euro 5 tercih edin derim ısrarla!!
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3714 : Mart 09, 2016, 06:25:50 »
arac servıs bakımlıysa satarkende hıc bır sıkıntı olmaz. benım kuzenler araclarını hep sırket adına alıyorlar satarken hıc bır sıkıntı yasadıklarını gormedım arabalar hep servıs bakımlı  satarken butun evraklarını alan kısıye verıyorlar kaza belada olmayınca musterısı cıkıyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '97
« Yanıtla #3715 : Mart 10, 2016, 10:39:09 »
merhaba;
25-30 bin arası bütçe ile alabileceğim sizlerin önerebileceği modeller nelerdir. yardımcı olmanızı rica ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3717 : Mart 10, 2016, 11:01:17 »
merhaba;
25-30 bin arası bütçe ile alabileceğim sizlerin önerebileceği modeller nelerdir. yardımcı olmanızı rica ederim.

@Akif OĞUZ (37360)

forumdan bir arkadaşımızın aracı eğer düşünürsen kaçırma

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-corolla-2004-1.6-vvt-i-otomatik-vites-279802042/detay/

Not: Konuyu biraz takip etseniz size cevap vermiştim zaten

2003-2007 model aralığında ki E12 Corolla HB veya Sedan alabilirsiniz. 2005 modelden sonra kasa makyaj geçirmiştir. Temizini belirttiğiniz fiyata biraz zor bulabilirsiniz ama imkansız değildir.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3718 : Mart 10, 2016, 11:12:11 »
@Yüksel IŞIK (26882) umarım istediğin fiyattan satarsın. Zira aracın çok bakımlı, her yönden. Önemli olan km değildir, periyodik bakım ve mekanik bakımdır. Zaten aracın motorunu da yeniledin ki öyle böyle değil. Aracın boyası da zaten yaşına göre çok güzel. Hayırlısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3719 : Mart 10, 2016, 11:17:25 »
Evet Yüksel'in aracı hepimiz biliyoruz, forumdan bir arkadaşa giderse sevinirim bende.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.