Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 606310 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #3500 : Ocak 31, 2016, 13:27:38 »
Arkadaslar biraz bilgiye ihtiyacim var
 Audi a4 2.0 TDI  yada Audi a6 2.0 multitronic mi
Her ikisininde diesel yada benzinlisi nasillar bilen arkadaslar biraz aciklaya bilirlermi?
EL Sendedir DiL Sende, Diken Sende Gül Sende, Her An İmtihandasin, Ağlasan da Gülsende. . . !

Hz Mevlana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3501 : Ocak 31, 2016, 14:00:12 »
Her ikisininde diesel yada benzinlisi nasillar bilen arkadaslar biraz aciklaya bilirlermi?
Söylenecek çok şey var. Mesela siz neyi öğrenmek istiyorsunuz? Bildiğim ve hatırladığım kadarıyla size yardımcı olmaya çalışırım

@YÜCEL AYDOGAN (13179)  arka koltuk minderini ön koltuk tarafından kuvvetli bir şekilde kaldır kolay kalkar zorlanmazsın. Minderi yerinden çıkart kayıp olan toka orada saklanıyordur. Hazır koltuğu sökmüşken altını güzelce süpür sil. Sonra da önce arka tarafı yerleştirip koltuğu yerine tak. Takarken asılıp çektiğin ön kısmı arkaya doğru kastırarak koltuktaki çıkıntıyı şasede ki yuvasına oturt. Bu kadar basit bir işlem
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 4500
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3502 : Ocak 31, 2016, 14:17:23 »
Sıfır almayi düşünüyorum tavsiye eder misiniz şimdi ki Arabam ford connect çok şey yazılmış ben başım ağrısın istemiyorum doğrusu ford ta bir sıkıntim olmadı sizden tavsiye bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3503 : Ocak 31, 2016, 14:30:36 »
merhaba ali bey,
2014 advance sahibiyim. Şahsen ben çok memnunum, tavsiye ederim, formda belirtilen sorunların hiçbiri ile karşılaşmış da değilim.
dün aracıma otomatik ayna modülü,hıza duyarlı otomatik kapı modülü ve alarm da taktırdım. çok güzel oldu
 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 42000
  • 40 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3504 : Ocak 31, 2016, 14:36:27 »
merhaba ali bey,
2014 advance sahibiyim. Şahsen ben çok memnunum, tavsiye ederim, formda belirtilen sorunların hiçbiri ile karşılaşmış da değilim.
dün aracıma otomatik ayna modülü,hıza duyarlı otomatik kapı modülü ve alarm da taktırdım. çok güzel oldu
 :)
Hıza duyarlı otomatik kapı modülü ile alarmı nerde taktırdınız bilgi verir misiniz?
2015 Corolla 1.33 life brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3505 : Ocak 31, 2016, 14:39:19 »
Bu ürünle sizde alarm ve hıza duyarlı kapı kilitlemeye sahip olabilirsiniz

2014 yeni canbus için araba alarmı toyota corolla( 2008- 2013) tüm priz fiş kolay kurulum ücretsiz nakliye
http://s.aliexpress.com/Yra6ZBni
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 24500
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3506 : Ocak 31, 2016, 14:45:11 »
http://www.toyota.com/corolla/

abd sitesinde ki corolla lar bu sene gelecek makyajlı versiyonlar mı yoksa orada zaten öyle mi satılıyordu acaba?
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3507 : Ocak 31, 2016, 14:45:50 »
istanbul toyota ortaköy plazada taktırdım.
ayna kapama modül: 55.00 tl + kdv
hıza duyarlı modül: 52.00 tl + kdv
alarm 307.00 +kdv

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3508 : Ocak 31, 2016, 15:13:45 »
Ali bey,
Öncelikle hoş geldiniz. Hem Ford hem de Toyota kullanmış birisi olarak ikisini kıyaslama bile. Toyota kullanmaya başladıktan sonra ne demek istediğimi anlarsınız.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3509 : Ocak 31, 2016, 16:00:02 »
2012 yılında sıfır A6 2.0 s-line dizel otomatikle uzun yol yapmıştım. Tarifsiz bir mutluluk ve sürüş zevki vardı. Aynı yolu daha sonra Porche Cyane ile gittim aynı zevki alamamıştım. Cayene bana kamyon gibi gelmişti. Sanırsam yere yakın araçları daha çok seviyorum.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3510 : Ocak 31, 2016, 16:26:18 »
Sıfır almayi düşünüyorum tavsiye eder misiniz şimdi ki Arabam ford connect çok şey yazılmış ben başım ağrısın istemiyorum doğrusu ford ta bir sıkıntim olmadı sizden tavsiye bekliyorum
Ford Connect ten inip Corollaya binerseniz bariz fark hissedersiniz. Daha doğrusu Connect ten inip Jettaya da binseniz Corollayada binseniz Astraya da binseniz focusada binseniz sizi memnun eder. Biri her ne kadar binek kullanımıda olsa ticari diğeri binek sedan.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3511 : Ocak 31, 2016, 17:00:08 »
Mehmet her zaman bunu der bunu bilirim. Bir döneme kadar hemen hemen her marka araç kullandım. Audi'den aldığım zevki ve verdiği zevki hiç bir arabada bulamadım. İnsana kalite ve güvenin yanında bir de mutluluk hormonu salgılatıyor.
Kendi sınıfında ki diğer arabalar da kaliteli ve güzel araba ama aynı zevki vermiyor.
Nitekim @Mahmut M.Dalı (9008) arkadaşımızda araç alımında yaptığı testlerde ne kadar haklı olduğumu görüp A3 almıştı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3512 : Ocak 31, 2016, 17:24:15 »
Söylenecek çok şey var. Mesela siz neyi öğrenmek istiyorsunuz? Bildiğim ve hatırladığım kadarıyla size yardımcı olmaya çalışırım

@YÜCEL AYDOGAN (13179)  arka koltuk minderini ön koltuk tarafından kuvvetli bir şekilde kaldır kolay kalkar zorlanmazsın. Minderi yerinden çıkart kayıp olan toka orada saklanıyordur. Hazır koltuğu sökmüşken altını güzelce süpür sil. Sonra da önce arka tarafı yerleştirip koltuğu yerine tak. Takarken asılıp çektiğin ön kısmı arkaya doğru kastırarak koltuktaki çıkıntıyı şasede ki yuvasına oturt. Bu kadar basit bir işlem
Yakiti performansi konforu tabi surus modu. Ve son olarak a6 da multitronic yakit olarak iyi ama sorun cikma ihtimali var diye biliyorum ki multitronic gaz ibresi belli devirde duruyor ve hiz ibresi oynuyor sanirim
EL Sendedir DiL Sende, Diken Sende Gül Sende, Her An İmtihandasin, Ağlasan da Gülsende. . . !

Hz Mevlana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3513 : Ocak 31, 2016, 18:12:56 »
dizel mi benzinli mi alınacak ?
dizel alınacaksa başka markalara yönelin derim. 1.4 dizel eski ve günümüz dizellerine göre güçsüz bir motor. 1.5 tdci focus olabilir 1.6 dci fluance olabilir. 1.6 cdti astra tercih sebebi olabilir. fiyatları üç aşağı beş yukarı aynı. donanım ve kişiselleştirme olarak hepsi corolladan çok çok öndedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3514 : Ocak 31, 2016, 20:08:20 »
Yakiti performansi konforu tabi surus modu. Ve son olarak a6 da multitronic yakit olarak iyi ama sorun cikma ihtimali var diye biliyorum ki multitronic gaz ibresi belli devirde duruyor ve hiz ibresi oynuyor sanirim
Bir kere Multitronic şanzıman otomotiv sektörünün en iyi şanzımanlarından biri diyebilirim. Çok sessiz, sarsıntısızdır. Vites değişimlerini ruhunuz bile duymaz. 2010 model A4 2.0 TDI 143 HP 8 ileri şanzımanlı aracımızla Ankara'dan Beylikdüzü'ne yüksek hızlarda, İzmit içinde gezinti ve Haliç-Beylikdüzü dur kalk trafikte dahil olmak üzere toplam 27,5 LT yakıt yaktım.
Konfor olarak bozuk zeminlerde rahatsız edici sert bir süspansiyona sahip. Ama düz yollarda tekerlekler yere değmiyor hissi veriyor desem abartmış olmam. Lastik sesi sınıfının limitlerinde. Doğru lastik kullanılırsa asla rahatsız etmiyor.
Yol tutuşu mükemmel seviyede diyebilirim. ESP geç devreye giren karaktere sahip. Ama diğer aracımız Leon'un ESP'si tam maceraperest'ler içindi.A4'ten 2 km daha yüksek hızda devreye giriyordu.
Koltukları rahat ve ergonomik. Sürücü koltuğu ve direksiyon yükseklik ayarı bir birine uyumlu. Bazı araçlarda kendi koltuk be direksiyon ayarlarımı yaptığımda dörtlü sinyal lambalarını görmekte zorlanıyordum. Bu durumda ya koltuğun bel kısmını biraz indirmek ya da direksiyonu yukarı kaldırmam gerekiyordu.
Xenon farlarının netliği yeterli seviyede. Otomatik yükseklik ayar sistemine sahip.
Bizim kullandığımız dönemlerde periyodik bakımlarda Corolla ile aynı fatura geliyordu. Ama şanzıman yağı değişim döneminde fatura çok yüksek gelmişti >:(
Bildiğim tek kronik sorunu vardı. Egsoz'un arka susturucusunu tutan kelepçenin içi plastik olduğu için zamanla çatlayıp (saç telinden biraz kalın çatlak) araç içinde ilk dört vites değişim aralığında vibrasyona neden oluyordu. Servis nedenini bulamamış Dörtnal Toyota Sadık ustanın yönlendirdiği bir egsozcu abi bulmuştu. O plastik parçayı çıkartıp kauçuk takoz koyarak işi çözmüştü.

Aklıma gelenler şimdilik böyle.
Özellikle belirtmek istediğim bir husus var. A4-A6 gibi araçlar alırsanız mutlaka ve mutlaka kullanıcı el kitabını baştan sona okuyunuz. Acil durumlarda elektrikli el freni nasıl kullanılırdan tutun da silecek lastiklerini değiştirmek için ne yapılıra kadar herşey madde madde yazar. Okumazsanız en basit silecek lastiği değişimi için servise gider 150 TL silecek + işçilik ödersiniz ;)
(Bu kadar yazıyı telefonda mı yazmışım :D )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 24500
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3515 : Ocak 31, 2016, 20:34:58 »
http://www.toyota.com/corolla/

bu sene gelecek makyajlı kasa corolla bu mu acaba?
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3516 : Ocak 31, 2016, 20:44:40 »
Bir kere Multitronic şanzıman otomotiv sektörünün en iyi şanzımanlarından biri diyebilirim. Çok sessiz, sarsıntısızdır. Vites değişimlerini ruhunuz bile duymaz. 2010 model A4 2.0 TDI 143 HP 8 ileri şanzımanlı aracımızla Ankara'dan Beylikdüzü'ne yüksek hızlarda, İzmit içinde gezinti ve Haliç-Beylikdüzü dur kalk trafikte dahil olmak üzere toplam 27,5 LT yakıt yaktım.
Konfor olarak bozuk zeminlerde rahatsız edici sert bir süspansiyona sahip. Ama düz yollarda tekerlekler yere değmiyor hissi veriyor desem abartmış olmam. Lastik sesi sınıfının limitlerinde. Doğru lastik kullanılırsa asla rahatsız etmiyor.
Yol tutuşu mükemmel seviyede diyebilirim. ESP geç devreye giren karaktere sahip. Ama diğer aracımız Leon'un ESP'si tam maceraperest'ler içindi.A4'ten 2 km daha yüksek hızda devreye giriyordu.
Koltukları rahat ve ergonomik. Sürücü koltuğu ve direksiyon yükseklik ayarı bir birine uyumlu. Bazı araçlarda kendi koltuk be direksiyon ayarlarımı yaptığımda dörtlü sinyal lambalarını görmekte zorlanıyordum. Bu durumda ya koltuğun bel kısmını biraz indirmek ya da direksiyonu yukarı kaldırmam gerekiyordu.
Xenon farlarının netliği yeterli seviyede. Otomatik yükseklik ayar sistemine sahip.
Bizim kullandığımız dönemlerde periyodik bakımlarda Corolla ile aynı fatura geliyordu. Ama şanzıman yağı değişim döneminde fatura çok yüksek gelmişti >:(
Bildiğim tek kronik sorunu vardı. Egsoz'un arka susturucusunu tutan kelepçenin içi plastik olduğu için zamanla çatlayıp (saç telinden biraz kalın çatlak) araç içinde ilk dört vites değişim aralığında vibrasyona neden oluyordu. Servis nedenini bulamamış Dörtnal Toyota Sadık ustanın yönlendirdiği bir egsozcu abi bulmuştu. O plastik parçayı çıkartıp kauçuk takoz koyarak işi çözmüştü.

Aklıma gelenler şimdilik böyle.
Özellikle belirtmek istediğim bir husus var. A4-A6 gibi araçlar alırsanız mutlaka ve mutlaka kullanıcı el kitabını baştan sona okuyunuz. Acil durumlarda elektrikli el freni nasıl kullanılırdan tutun da silecek lastiklerini değiştirmek için ne yapılıra kadar herşey madde madde yazar. Okumazsanız en basit silecek lastiği değişimi için servise gider 150 TL silecek + işçilik ödersiniz ;)
(Bu kadar yazıyı telefonda mı yazmışım :D )
Ozcan bey tesekkur ederim bilgi icin a4 2.0 177 ps diesel ama suda var a6 verilecek parayi a4 fullni alabiliriz ama anlasilan yakiti cok diyorsunuz yanilmiyorsam

Hz Mevlana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3517 : Ocak 31, 2016, 20:54:11 »
Ozcan bey tesekkur ederim bilgi icin a4 2.0 177 ps diesel ama suda var a6 verilecek parayi a4 fullni alabiliriz ama anlasilan yakiti cok diyorsunuz yanilmiyorsam
Ankara beylikdüzü arası 500 550 km arası. 27.5 lt. yakmış,  izmit içi dolaşma dahil. 100 km ortalama 5 lt. Bence süper.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3518 : Ocak 31, 2016, 21:05:30 »
Ama 2.0 143 ps icin diyorsunuz 2.0 177 ps olanin yakiti nasil acaba?

Hz Mevlana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3519 : Ocak 31, 2016, 21:15:39 »
almanya'da şehir içine girebilecek etiketi alabiliyor mu, önce ona bakın. modeli mümkün olduğunca yüksek olsun. partikül filtresi yoksa işi zor olur. en az euro 5 olmalı.