Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 602674 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #3480 : Ocak 21, 2016, 17:31:40 »
Avensis ile karşılaştırdığımda Vectra CD dolu dolu bir araba. Konforu ve ses yalıtımı iyi seviyede diye hatırlıyorum.
Partner'dan sonra mesela Vectra alırsam aracın temiz ve fazla sıkıntı yaratmayacak olanını bulmak gerek. Özellikle merak ettiğim şey kronik arızaların ne kadar olduğu. Yoksa sıfır araçlarda bile sürpriz arızalar ortaya çıkabiliyor. Partner'ın kronik ve tamir/değişim ile son bulmayan tekrar tekrar ortaya çıkan arızaları;
- silecek kolu arızası
- sinyal kolu arızası
- beyin arızaları
- sigorta panosu arızası
- torsiyon tamir takımının çabuk bozulması (partner/berlingo'lar arkadan baktığınızda özellikle sol arka teker yan durur)
- gaz teli kopması (özellikle bunu yaşayan kişi sayısı çok fazla)

Bu saydıklarımdan bir tanesi veya daha fazlası kullanıcıların karşısına çıkabiliyor.
Birisi bana özellikle "arabanda yedek gaz teli bulundur" diye uyarıda bulundu.
T 22 Avensis Corona/Carina devamı değilmi zaten biraz donanım farkı var galiba. Vectra temiz zor burda bi abimizde vardı. Şirkette yetkili bi bayandan almıştı çok binilmemiş orjinal cd modeliydi. Daha sonra damadına çok uygun fiyata verdi. Geçen benim parçacı Accord'u vermiş Nissan Maxima almış temiz araç otomatik 2000 cc 24 valf 15'e aldım dedi şaka yapma dedim ciddi 15 dedi. İlk kez bindim geniş piyasada az kronik sorunu varmı bilinmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3481 : Ocak 21, 2016, 18:08:15 »
maxima da güzel ama v6 olunca adamın belini büker.

98-99 mazda 626 da olabilir özellikle liftback olanlarını şahsen beğeniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3482 : Ocak 21, 2016, 18:20:54 »
Maxima QX çok güzel ferah bir araba. Satışıda sabır ister.
Accord'u seviyorum ama temizini bulmak mesele.
Aramaya devam :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3483 : Ocak 21, 2016, 23:41:49 »
Merhaba arkadaşlar bayabi kararsızlıktan sonra yine Corollada karar kıldık, en son 36800tl. anlaştık pazartesi üzerimize alacağız, temiz aurisler 45bin buluyordu, Corallaya karar verdik hepinize teşekkür ederiz,yine tüp takıp 2 yıl bineriz.arac bu.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2006-model-toyota-corolla-1.6-sol-otomatik-259553288/detay/
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3484 : Ocak 23, 2016, 20:11:19 »
getz lerdeki yüksek fiyatı neye bağlıyorsunuz? 25000 tl falan malum sitede ilanları var.
o zaman bizim  yaris sol donanıma 30000 civarı biçilen fiyatlar çok az değil mi?
2009 115.000 km aracım var.yaris sol.1.33 start-stoplu.
nasıl fiyat biçmeliyim.malum sitede 2008 e 35000 de istendiği oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3485 : Ocak 23, 2016, 20:45:09 »
Avensis ile karşılaştırdığımda Vectra CD dolu dolu bir araba. Konforu ve ses yalıtımı iyi seviyede diye hatırlıyorum.
Partner'dan sonra mesela Vectra alırsam aracın temiz ve fazla sıkıntı yaratmayacak olanını bulmak gerek. Özellikle merak ettiğim şey kronik arızaların ne kadar olduğu. Yoksa sıfır araçlarda bile sürpriz arızalar ortaya çıkabiliyor. Partner'ın kronik ve tamir/değişim ile son bulmayan tekrar tekrar ortaya çıkan arızaları;
- silecek kolu arızası
- sinyal kolu arızası
- beyin arızaları
- sigorta panosu arızası
- torsiyon tamir takımının çabuk bozulması (partner/berlingo'lar arkadan baktığınızda özellikle sol arka teker yan durur)
- gaz teli kopması (özellikle bunu yaşayan kişi sayısı çok fazla)

Bu saydıklarımdan bir tanesi veya daha fazlası kullanıcıların karşısına çıkabiliyor.
Birisi bana özellikle "arabanda yedek gaz teli bulundur" diye uyarıda bulundu.
Geçen sene okulumdaki öğretmen arkadaşım. Direksiyonu kitlenip elektrik direğine çarptı. Benimde beğendiğim araba vectra. Ama o olaydan sonra bütün özelliği donanımı sıfırlandı. Söylenilen elektronik problemleri hep duyduk. Ama insan görünce daha çok etkileniyor.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3486 : Ocak 23, 2016, 21:03:08 »
getz lerdeki yüksek fiyatı neye bağlıyorsunuz? 25000 tl falan malum sitede ilanları var.
o zaman bizim  yaris sol donanıma 30000 civarı biçilen fiyatlar çok az değil mi?
Ben 2015 haziranda 2013 ocak trafiğe çıkışlı ful orjinal servis bakımlı 21.000 km deyi Alev Kırmızı Yaris Fun CVT mi 39 a zor sattım.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3487 : Ocak 23, 2016, 23:11:48 »

Evren bey sız malum sıteye bakıp fıyat belırlemeyın. mılletın cogu orda ucmus fantazı pesınde. corollaya 100 bın yazanı da gorduk. sıfırı 52 bın olan aracın 2015 modelıne 56 bın yazıo vatandas. yanı anlayacagınız herkez bı seyler yazıyor ama satamıyor arabasını sadece etıket yazmıs.  gercekten satmaya nıyetınız varsa hakkı neyse onu yazın aracınız da satılır ısınız gorulur saygılar
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3488 : Ocak 24, 2016, 00:47:45 »
Merhaba arkadaşlar bayabi kararsızlıktan sonra yine Corollada karar kıldık, en son 36800tl. anlaştık pazartesi üzerimize alacağız, temiz aurisler 45bin buluyordu, Corallaya karar verdik hepinize teşekkür ederiz,yine tüp takıp 2 yıl bineriz.arac bu.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2006-model-toyota-corolla-1.6-sol-otomatik-259553288/detay/

Çok güzel bir seçim güle güle kazasın günlerde kullanın. Eğer bagaj ihtiyacı olmazsa 2 yıldan çok daha uzun süre kullanabileceğiniz bir araç. Eğer hız sabitleyici yoksa otomatiklerde kol alıp takıldığında direk çalışıyor diye biliyorum. O özelikte oldumu değmeyin keyfinize :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3489 : Ocak 24, 2016, 01:19:37 »
Çok güzel bir seçim güle güle kazasın günlerde kullanın. Eğer bagaj ihtiyacı olmazsa 2 yıldan çok daha uzun süre kullanabileceğiniz bir araç. Eğer hız sabitleyici yoksa otomatiklerde kol alıp takıldığında direk çalışıyor diye biliyorum. O özelikte oldumu değmeyin keyfinize :)

Kaliteli bir lpg tiki takacaksınız. 2.200 o gelir. Eder 39bin lira @tuncay sahin (6765)  abimizin yorumlarını bekliyorum.( elinde temiz corolla hb vardı)
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3490 : Ocak 24, 2016, 23:56:09 »
Yok baris kardeşim o temiz hb 3 yil önceydi.
Babamin avensis satılık.
Ama ben almayi düşünüyorum.Bende verso mu satayim diyorum ama ne bileyim onunda acelesi yok benimde o bekliyoz.
Ama dediğin gibi lpg ile o fiyatlara gelecek gerçekten bu araçlar için çok para.Benim de verso var 2006 elegant 100 binde ve orjinal hatasiz kazasiz ne yazayim ne eder diye düşünüyorum.
Hayırlısı olsun alanada satanada.
Ama uzun yillar kullanilacaksa kullanilir
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3491 : Ocak 31, 2016, 00:39:22 »
Geçen haftalarda düşük fiyatlı otomobil tavsiyesi istemiştim,sağolsunlar yardımcı olanlar olmuştu. Bugün nispeten düşük km ve yüksek model olması dolayısıyla,ve belki aramaktan da bıktığım için citroen c2 için anlaştım. Araç 1.4i sx,lovato lpg li,100.000 de,2007 model,18 buçuğa anlaştık bakalım,inşallah pişman etmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 928 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3492 : Ocak 31, 2016, 01:00:40 »
Arkadaşlar selam 175 tl lik benzinle şehir içi 400 km yapınca gemileri yaktım kesin olarak dizel araç almaya veya Brc lpg taktırmaya karar verdim . önceliğim dizel araç

2007 model 115 bin km de ikinci sahibinden dizel granit giri auris buldum sahibi kaza boya değişeni olmadığını söyledi . Gittim şöyle bir baktım araç diri fena değil kullandım yokuş yukarı felan çekişi hayli tatminkar güzel gidiyor .Yalnız ilk etapta araç birkaç hata dikkatimi çekti biraz araştırdım ama buradaki kullanıcı arkadaşların daha iyi ve net bilgi vereceğini düşünüyorum .

1-Şoför tarafındaki cam kumandası sağ ön yolcu tarafındaki camı açıp kapamıyor .Fakat kapının kendi üzerindeki buton ile sorun olmuyor çalışıyor .Şoför tarafındaki diğer kapıların kumandasında sorun yok .Bu arızanın sebebi nedir başına gelen veya maliyeti külfeti hakkında bilgisi olan var mı

2- arka koltuğun tam ortasında kemer tokası olması gereken bir çukur var ama kemer tokası yok buradaki toka nerde dedim aldığımdan beri orada bir şey yok dedi sahibi boş dedi ama kitapçıktan baktığım kadarı ile orada bir toka olması lazım  işin enterasan yanı arka koltuğun oturulan kısmı sanırım yatmıyor baktık ama bulamadık ama muhtemel yatıyor ise altında kalmış olabilir kopması gibi bir ihtimali düşünmüyorum .Arka koltuğun oturma yeri nasıl yatıyor veya kalkıyor orada bir kemer tokası var mı ?

3 - Araç sahibinde biri kumandalı  diğeri kumandası olmak sureti ile iki anahtar varmış benim Corolla aracımda 2 adet kumandalı bir adette servis anahtarı var bu auris confort donanımlı araçlarda durum böyle mi yoksa farklı bir durum mu vardır .

Son olarak sahibi 37,500 -veya 38 bin den aşağı vermeyecem diyor bu araçlar bu parayı eder mi .Bu araçlarla ilgili bilmem gereken bir şey var mı .Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Bu arada kendi aracımı da bu aracı alırsam satacağım foruma yazarım zaten . Birde başka bir ayrıntı var oda kendi temiz e12 Corolla ma BRC lpg taktırıp yoluma devam etmek

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 29000
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3493 : Ocak 31, 2016, 01:49:48 »
Hayırlısı olsun Atakan bey. Hayrını görün inşaallah
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3494 : Ocak 31, 2016, 02:25:39 »
Merhaba  bi abimizde 96 gli var e12 sol almayı düşünüyor . Sorum bunlarda yağ yakma hangi model aralığında var bilgisi olanlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3495 : Ocak 31, 2016, 03:22:35 »
@Yaşar Akgün (20123) e12 lerin yağ yakma olayları ilk vvti motor olan 2002-2004 arası modellerde var 2004 sonrası makyajlanan e12'lerde yak yakma yoktur :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3496 : Ocak 31, 2016, 04:37:28 »
Dizellerin önceki sahibi çok önemli. Bence sahibine bir tur attırın arabayı nasıl kullanıyor bi bakın çok yüksek devirlerde sıkıştırıyor mu yoksa zorlamadan mı gidiyor? Turbo zamanlaması için kapatmadan önce bekliyor mu yoksa direk kapatıyor mu? İzleyip bakın bir derim. Bakımlarını nerde yaptırıyor? Yakıtı nereden alıyor? Kilometresi yüksek mi? Bunlar çok önemli diğer dedikleriniz keyfe keder düzeltilebilir şeyler ama saydıklarım kendi çapımda bildiğim bilgilere göre önemli sanırım :) . Bu arada 2. Kumandalı anahtar kaybolmuş olabilir ama yine de Türkiye burası aman diyim dikkat edin.Fiyat hakkında bilgim yok ama Türkiye burası 20 yaşında araçlara 15-20 bin lira isteniyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3497 : Ocak 31, 2016, 07:05:06 »
Geçen haftalarda düşük fiyatlı otomobil tavsiyesi istemiştim,sağolsunlar yardımcı olanlar olmuştu. Bugün nispeten düşük km ve yüksek model olması dolayısıyla,ve belki aramaktan da bıktığım için citroen c2 için anlaştım. Araç 1.4i sx,lovato lpg li,100.000 de,2007 model,18 buçuğa anlaştık bakalım,inşallah pişman etmez.
O paraya dizel veriyorlardı bi kaç yerde ilan görmüştüm.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3498 : Ocak 31, 2016, 10:31:28 »
Dizel motor gürültüsünü normalde sevmiyorum,böyle zayıf yalıtımlı araçta nasıldır düşünemiyorum bile. Lpg li olunca tasarruf kısmı var zaten, biraz gücü eksik olsun sorun değil. Bu arada fiyatlar bu civarda daha düşüğünün kusuru oluyor genelde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 65 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3499 : Ocak 31, 2016, 11:30:04 »

1-Şoför tarafındaki cam kumandası sağ ön yolcu tarafındaki camı açıp kapamıyor .Fakat kapının kendi üzerindeki buton ile sorun olmuyor çalışıyor .Şoför tarafındaki diğer kapıların kumandasında sorun yok .Bu arızanın sebebi nedir başına gelen veya maliyeti külfeti hakkında bilgisi olan var mı

2- arka koltuğun tam ortasında kemer tokası olması gereken bir çukur var ama kemer tokası yok buradaki toka nerde dedim aldığımdan beri orada bir şey yok dedi sahibi boş dedi ama kitapçıktan baktığım kadarı ile orada bir toka olması lazım  işin enterasan yanı arka koltuğun oturulan kısmı sanırım yatmıyor baktık ama bulamadık ama muhtemel yatıyor ise altında kalmış olabilir kopması gibi bir ihtimali düşünmüyorum .Arka koltuğun oturma yeri nasıl yatıyor veya kalkıyor orada bir kemer tokası var mı
1.cevap: benzer durum benim başıma da geldi bende de sağ kapıdan açmıyor şoför kapısından açıyordu..oto elektrikciler bakar bi kablo çıkıklığı,şase,temassızlık falan varsa 10tl ye yaparlar basit..ikinci ve kuvvetli ihtimal tekli kapı düğmesi bozulmuştur o da 30 tl anca tutar.. basit o iş..
2. muhtemelen koltuğun altında kalmıştır o diye düşünüyorum..kendin arka koltuğu çıkarıp bakamıyorsan bi döşemeciye gidin 1 dk içinde görürsünüz tokanın olup olmadığını.
''Bizi aldatan bizden değildir''
                                         Hz.Muhammed (sav)