Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 602483 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #3360 : Aralık 26, 2015, 15:10:05 »
Mevcut sirket yapilarini bilmiyorum Ozcan ama DS versiyonlar gercekten albenili duruyor. Dizaynlari kendine has.

206 bir ara sinifinin en cok satan araciydi herhalde, cok fazla gorulurdu trafikte. Tasariminda bir Turk de calismisti bildigim kadari ile. Doneminde gercekten cok tutmustu.  O donemlerde Corolla ise tutmamisti(98-00). Bu birini daha iyi, digerini daha kotu yapmaz ki; Corolla'nin sonraki motor versiyonlarinda sorunlar yasanmisti ama cikan kasasi tuttu. Zaten iki senede kasa degismek zorunda kalmisti. Yani bazi genellemeler yeterli olmuyor bir aracin iyi ya da olumsuz diye yorumlanmasinda, bakis acisina gore degisebiliyor. Or; bir cok D sinifi aracin ikinci el satis fiyatlari ile C sinifi karsilastirilabilir(ulkemiz icin).
Her ne kadar Partner kullanıyorsam da Psa grubunun araçlarını fazla sevmiyorum. Hatta Fransızlara mesafeli duruyorum. Lakin DS grubu araçlar gerçekten mükemmel bir tasarım ve kaliteye sahipler. Donanım olarakta çok iddialılar. Önümüzdeki dönemde ne olacağını hep beraber göreceğiz.
Serkan Aydın beyin sorusuna genelleme yaparak cevap vermek istiyorum. İstisnaları ayrı tutuyorum tabii. 200 bin km'ye gelmiş bir Peugeot ve Toyota'yı karşılaştıracak olursak maalesef ki Peugeot sahibini üzecek bir yapıya sahip. Verdiği arıza sıklığı ve çeşidi olarak sahibine enteresan sürprizler yapabilir. Silecek sistemi arızaları (sileceğin kendi kendine çalışması gibi) sinyal silecek kolu arızaları, beyin ve fazlasıyla sigorta kutusu gibi arızalar tüm modellerinde ileriki yaşlarda ortaya çıkabilen ortak arızalardır. Toyota'da ise bunlara çok çok az hatta yok denecek kadardır. Şu an kullanmakta olduğum 2006 model Partner 2011 model Corolla'dan daha sessiz (yol sesi) daha konforlu.
Ama yeni model bir 301'i Allure donanımıyla tercih edebilirsiniz neden olmasın? Şunu da unutmamak gerek 301 asla bir Auris etmez.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 108000
  • Model Yılı: '09
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3361 : Aralık 26, 2015, 15:37:26 »
Serkan bey, 5 yıl 100.000 km Peugeot 206 hdi kullanmış biri olarak, her ne kadar yakit tuketimi çok düşük olsa da sorunlarından ve sanayiye gitmekten bıktığım için Fransız arabalarina ozellikle pejoya tovbe ederek Corolla aldım. 5 yil 100.000 km oldu Corollayi da alali, memnunum. Belki 301 iyidir, belki sorun cikarmayacaktir ama benim tecrubem tam tersi. Ayrıca genel tecrubemden şunu söyleyebilirim, bir Fransiz ve bir Japon arasindaki fark yıllar ve km.ler gectikce ortaya çıkar. Yil ve km.ler gectikce Fransizin sorun cikarma ihtimali hizla artarken 2. El degeri hizla dusmeye başlar, Japonda bu ikisi de daha düşük oranda gerçekleşir.

Haklısınız doğru diyorsunuz yıllar geçtikçe fiyatı düşecektir elbet deki.. ya ben şanslıydım benim 307 aracım tık demedi bir kez ustaya bilegitmedim vede satarken expertiz yaptırdık daha hala 2007 yılında trafiğeilk çıktıgı öntakım ları ile hiç bir parça değişmeden bu zamana kadar dayanmış ve gayet de iyidi böyle sanayiden çıkmadım diye yorum görünce şaşırıyorum.. Elbette ben 301 i Auris ile kıyaslamıyorum iyidir felan demiyorum lakin pejo lar da anlatıldıkları kadar kötü değiller belki eskileri iyi değildi ve böyle bir imaj bıraktı markada neyse bakalım ne olcak bende daha karar vermiş değilim..   :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2893 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3362 : Aralık 26, 2015, 17:02:01 »
Eskileri ya da yenileri, ornegin bir 109 Gti a binmeden, sadece zamaninda cikarmis oldugu sorunlari etraftan duyarak onu yorumlamak cok saglikli olmaz. O zamanlar onun keyfini, ozellikli 1.9 lt olanlarini bilen anlatacaktir.

Araclarin mense farklari artik 90 lardaki gibi degil. Kullanilan bir Japon menseli aracta Alman suspansiyon ya da motor olabildigi gibi, Alman'da Fransiz motor ya da elektronik aksam olabilir. Hatta tek bir otomotiv teknolojisi ureticisinin bile farkli ulkelerde uretim ve tasarim tesisi olabilir. Onlar da kismen kendi ic piyasalarindan malzeme temin edebilir.
Bugun bir Kore aracinda Japon parcalari gormek cok anormal degil. Toyota'nin tasarim merkezinin nerede olduguna da bakabilirsiniz. Buradaki asil onemli nokta, onlar, bunlar degil. Bizim bu uretim, tasarim, muhendislik ve Ar-Ge nin neresinde oldugumuzdur. Bu sadece uretimle de olmaz, tuketim bilincinin de desteklemesi gerekir.

Bugun bazi farkli ulke markalari ayni fabrikadan otomobil bile cikariyor farkindaysaniz.

Ozellikle savundugum bir tarz vs degil buradaki, gercek detaylarin daha da acik hale gelmesi.

Tum bunlarin yaninda karar sureci daha profesyonel olsun isteyenler AHP calismasi ortaya koyabilir(yardimci olurum). Sadece kriterleri ve alternatifleri belirlemek gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3363 : Aralık 26, 2015, 21:51:18 »
arkadaslar abıler bu ılandakı arac kafama yattı gorunurde pek bı hasarı yok sadece pert kaydı var sanırsam ters donmus ama tavanda bı ezıklık goremedım. fıyatı makul geldı sıkı bı pazarlıkla bın veya ıkı bın tl daha dusururum herhalde. alıp uzun sure bınmeyı ve bıraz da aksesuar yapmayı dusunuyorum. jant lastık vs.
sızce 35 bın tl pert kayıtlı bı araca verılır mı ılerıde satma durumum ne olur. satmak ıstesem pıyasa ederının altında satabılırmıyım. yorumlarınızı beklıyorum saygılar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-ar-me-den-2012-avensis-1.6-lpg-li-start-stop-full-bin-git-256132533/detay
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3364 : Aralık 26, 2015, 21:53:57 »
arkadaslar abıler bu ılandakı arac kafama yattı gorunurde pek bı hasarı yok sadece pert kaydı var sanırsam ters donmus ama tavanda bı ezıklık goremedım. fıyatı makul geldı sıkı bı pazarlıkla bın veya ıkı bın tl daha dusururum herhalde. alıp uzun sure bınmeyı ve bıraz da aksesuar yapmayı dusunuyorum. jant lastık vs.
sızce 35 bın tl pert kayıtlı bı araca verılır mı ılerıde satma durumum ne olur. satmak ıstesem pıyasa ederının altında satabılırmıyım. yorumlarınızı beklıyorum saygılar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-ar-me-den-2012-avensis-1.6-lpg-li-start-stop-full-bin-git-256132533/detay

Eğer aracın gidişinde bir sıkıntı yoksa gayet ucuz. Tam binmelik araç. Yüksek hızlarda gezinme vs var mı diye bakmak lazım. Perte nasıl çıktığı da önemli. Şimdi karda bir tarafından takılıp ters konulmuş gibi tavanının üstüne dönenler var, çok fena kaza yapıp da taklalar atıp tavanı çöken araçlar var. Nasıl bir kaza olduğunu görebilseniz çok daha iyi olurdu.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3365 : Aralık 26, 2015, 22:09:32 »

Kısa ve öz HİÇ BULAŞMA derim Eyüp.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3366 : Aralık 26, 2015, 22:45:48 »
2010 Auris 1.6 Comfort Extra  Bir araç var 87.000 Km de LPG li ve otomatik olanlarından yarı otomatik değil.. Yarı otomatik olanları sorunlu onlardan uzak duruyorum da bu tam otomatikleri nasıl kullanan arkadaslarım varmı ?? Birde Lpg li araç daha doğrusu benzinli araç nerdeyse hiç kullanmadım hep dizel hep dizel çekingem var biraz geçende bizim ışıklarda otobüs bekliyorum aracın tankım patladı bosurumu anlamadım arkasından gaz çıkıyor :)) yani iyice soğumaya basladım ama lpg kulanıp çok memnun olanlar da var.. Birde aracın ömrünü kullanımını ikinci elini ne ölçüde etkiliyor bu LPG takılı olan araçlar bunlar hakkında bilgisi olan arkadaslarımın güzel yorumlarını merakla bekliyorum..Son olarak bu araç temiz ise nekadar bir değeri var 38 bin verilirmi mesela ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3367 : Aralık 26, 2015, 23:31:30 »

Her aracın bir alıcısı olur, fiyat uygun uzun süre binilecekse iyi bir baktırmak gerek. Şahsen ben bu konuda biraz takıntılıyımdır. Sattığım focusun 6 parça boyası olduğu için içime sinmiyordu. Helede taklalı bir araç olmasını ben hiç kaldıramazdım sanırım.

2010 Auris 1.6 Comfort Extra  Bir araç var 87.000 Km de LPG li ve otomatik olanlarından yarı otomatik değil.. Yarı otomatik olanları sorunlu onlardan uzak duruyorum da bu tam otomatikleri nasıl kullanan arkadaslarım varmı ?? Birde Lpg li araç daha doğrusu benzinli araç nerdeyse hiç kullanmadım hep dizel hep dizel çekingem var biraz geçende bizim ışıklarda otobüs bekliyorum aracın tankım patladı bosurumu anlamadım arkasından gaz çıkıyor :)) yani iyice soğumaya basladım ama lpg kulanıp çok memnun olanlar da var.. Birde aracın ömrünü kullanımını ikinci elini ne ölçüde etkiliyor bu LPG takılı olan araçlar bunlar hakkında bilgisi olan arkadaslarımın güzel yorumlarını merakla bekliyorum..Son olarak bu araç temiz ise nekadar bir değeri var 38 bin verilirmi mesela ??

4 yıldan uzun bir süredir araç sahibiyim bu 4. aracım hepside lpgliydi, 4 yılda toplamda 90bin km yol yaptım sadece ilk aracımda subap erimesi yüzünden bin liralık bir masrafım oldu lpg kaynaklı. Onun dışında bir sorun yaşamadım. GÜvenlik konusunda hiç endişeniz olmasın düzgün bir ustada takılmış lpgnin bir sıkıntısı olmaz. Öte yandan dizelden sonra benzinli bir araca geçmeniz rampalardaki performans düşüklüğünden dolayı sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Eğer araç temizse yani değişen yoksa 1-2 parça boyalı ise fiyatı bence uygun. Şuan bu kmdeki 2006 corollalara bile 35 bin TL isteniyorsa 2010 model için fiyat gayet uygun.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3368 : Aralık 26, 2015, 23:54:40 »
avensis'in sürücü havayastığı açılmış. takla değil bence. ön taraf yenilenmiş sadece sağ kısım boyanacak gibi olduğundan bırakılmış izlenimi verdi. önden kaza yapıp havayastığı açan aracı da bedavaya verseler ben almam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3369 : Aralık 27, 2015, 07:00:03 »
Evet Hakan bey galiba araç önden kazalı resimlere cok dikkatli baktim da aracın elini yuzunu ufaktan toplamışlar. Şimdilerde bu moda olmuş kazali arabayi hafiften toplayip satmak. tek nokta çıtır hasar diye ilan açıyorlar insanı heveslendiriyor çakallar.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 27, 2015, 07:01:24
Arayacam da Saat erken bakalım nesi varmış arabanin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3370 : Aralık 27, 2015, 08:10:09 »
Eyüp tek nokta çıtır hasarlı denilen bir sürü araç var satılık. Ama hasarlı araç bölümünde. Ve adamlar sadece hasarlı araç satıyorlar.
3-4 yıl önce Sadık ustalar pert'e çıkmış bir Land Cruiser aldılar. Ama hasarı yapılmamıştı kazalı haliyle. Aracın onarım öncesi fotoğrafını görünce çok şaşırdım çünkü sadece ön çamurluklardan biri sadece hasarlıydı. Yeni çamurluk taktılar, aracı komple sedefli beyaz'a da boyadılar. Böyle pert'e çıkmış bir araba bulsan eyvallah derim ama ne olduğu belli olmayan pert arabadan uzak dur derim.
Evimin 5 sokak altında bir kaportacı var. Kapısının önünde tavanda dahil olmak üzere U harfine dönmüş bir Partner var (hala duruyor kapıda) Hurdaya çıktığını düşündüğüm bu araçtan silecek motorunu istedim satın almak için. Adam bana hurda değil bu araba düzeltip satacağız dedi :wacko: :wacko: :wacko: aynen solda duran wacko ifadesinin aynısını yaşamıştım. Ben tabi meraklıyım biraz sohbet ettim. Kapının önünde duran önünden eser kalmamış, Linea olduğu belli olmayan Linea'yı sordum nerede diye. "Oooo biz onu yapıp satalı çok oldu. Ön göğsünü kaplattık, hava yastıklarını tamir edip yerinde koyduk, onu yaptık bunu yaptık yepyeni oldu ve sattık" dedi. Düşününce aklıma geldi bu Linea'nın sadece tavanı ve 4 kapısı vardı bağajı da yoktu. Düşünün şimdi piyasada nasıl arabalar dolaşıyor >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2893 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3371 : Aralık 27, 2015, 10:17:36 »
Bir de yerli uretim arac yok zannedilir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3372 : Aralık 27, 2015, 10:45:12 »
Bir de yerli uretim arac yok zannedilir. :)
:rofl: :rofl: :rofl: Hakan abi harikasın  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3373 : Aralık 27, 2015, 13:20:10 »
Beyler karar verdim sayılır son bir kez daha size danışmak istedim Ben hiç benzinli LPG li araç kullanmadım bu durumu göz önüne alırsak...

Auris 1.6 Comfort Extra 2010 ( 87.000 Km 37.500 TL tam anlaşamadık 38.000 istiyor) Tam otomatik LPG li olanımı yoksa 1.4 Dizel 6 ileri 2009 ( 102.000 Km 37.000 TL anlaştık gibi ) olanımı seceyim bu aracın donanımını bilmiyorum gidip bakıcam.. Bir secenek daha var bu iki araçdan 1000- 1500 daha palı olan 2010 ( 81.000 Km 38.500 aşşağı bırakmıyor.. ) Focus 1.6 TDCi Trend X mi almalıyım önerilerinizi bekliyorum herkeze yorumları için şimdiden teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3374 : Aralık 27, 2015, 14:18:33 »
Lpg li comfort extranın fiyatı çok iyi. 3 ay önce 1.33 2011 aurisimi 38 e sattım. 50 bin km idi.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3375 : Aralık 27, 2015, 14:48:47 »
Beyler karar verdim sayılır son bir kez daha size danışmak istedim Ben hiç benzinli LPG li araç kullanmadım bu durumu göz önüne alırsak...

Auris 1.6 Comfort Extra 2010 ( 87.000 Km 37.500 TL tam anlaşamadık 38.000 istiyor) Tam otomatik LPG li olanımı yoksa 1.4 Dizel 6 ileri 2009 ( 102.000 Km 37.000 TL anlaştık gibi ) olanımı seceyim bu aracın donanımını bilmiyorum gidip bakıcam.. Bir secenek daha var bu iki araçdan 1000- 1500 daha palı olan 2010 ( 81.000 Km 38.500 aşşağı bırakmıyor.. ) Focus 1.6 TDCi Trend X mi almalıyım önerilerinizi bekliyorum herkeze yorumları için şimdiden teşekkürler..

Uzun kmler yapacak ilerde de sattıgımda zarar etmİyeyim Diyorsan lpgli olanı seç
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3376 : Aralık 27, 2015, 15:03:48 »
Uzun kmler yapacak ilerde de sattıgımda zarar etmİyeyim Diyorsan lpgli olanı seç

Lpg li olanda sıkıntılar var biraz karışık üstünde rehin var onu kaldırıcakmışız da para yatırıcam da felan filan baya sıkıntılı işler hiç girmicem bu riski almaya değmez dizel olanı pazartesi baktırıp alıcam bakalım alırsam yazarım buraya ilk izlenimlerimi felan  :foto:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3377 : Aralık 27, 2015, 16:49:43 »
Kısa ve öz HİÇ BULAŞMA derim Eyüp.
abı arac sahıbı de tekın bı ınsana benzemıyor sankı bana orjınal araba satacak bı havalar kendınden emın konusmalar. vazgectım canlı canlı gormeden alınmaz.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3378 : Aralık 28, 2015, 20:04:24 »
eyup bey arabanin toplanmis hali bu.dedigin gibi yapmislar.Icerdn fotolara bak teybin etrafina gecmelere hepsi ayri birbirinden farkli.Diz hava yastığının oldugu yerde öyle.Bu araba yi alip hergun bir yerinden masraf cikacagina temizine fazla ver.
Bunu alirsin sanayiden cikmaz bir sürü para harcarsin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3379 : Aralık 28, 2015, 22:40:08 »
1.4 D-4D Elegant 2009 Model olanını almış bulunmaktayım 108.000 Km 37 bine satışı tamamladık.yanlız kaporta kusursuz değil bir iki dolu yağdıgı için ufak göçükler vardı düzeltiliyormuş diye duymuştum sağ tarafta da boya var  değişen yok ustaya da baktırdım motor orjinal sıkıntı yok dedi bakalım hayırlısı olsun artık umarım sıkıntı yaşamayız..

Bir saat bile kullanmadıgım halde gözlemlediğim araç çok konforlu ve güzel geldi bana benim 307 biraz daha seriydi sanki ama hızlandıkdan sonra 307 yi aratmıyor gidiyor ama seri bir araç değil biraz sakin kullananlar için gibi geldi bana seri atik bir araba değil.. Deposuda küçük geldi bana son bir küp kalmıştı bilemedim nekadar mazot var son küp de yanıp sönüyordu gittim mazot aldım 100 liralık normalde 8 küp var 6 küp doldu nerdeyse full oldu kaça doluyor acaba deposu birde dijital oldugu için pek anlayamadım kalan mazotu.. Genel olarak memnun kaldım bakalım ilerleyen zamanlarda kullandıkça yorum atarım..  :tamam: